Buharlı Ütüler Tefal, Philips, Delonghi'nin Buhar Kazanlı Ütüleri

minnos26

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2013
5.478
3.735
Buhar kazanlı ütü araştırması yapıyorum. Öne çıkan markalar Tefal, Philips ve Delonghi.. Aslında Bosch 'unda ütü konusunda çok iyi olduğunu söyleyenler var, ancak nedense yine de 3lü karşılaştırmaya almadım.
kendimce aşağı yukarı bir araştırma yaptım ve sizlerle de paylaşmak istedim. İncelediğim modeller, aşağı yukarı markaların en üst modelleri, fiyatlar ise internetteki en uygun aynı zamanda güvenilir bir sitenin fiyatları.

Tefal GV8980 ...................= 6,5 bar....- 120 gr/dk buhar -380 gr/dk şok buhar - 1.8 lt su tankı -730 TL
Philips GC-9520/02..........= 6,0 bar....- 120 gr/dk buhar -270 gr/dk şok buhar - 1,5 lt su tankı -670 TL
Delonghi Stirella VVX2370.= 5,0 bar....- 120 gr/dk buhar -200 gr/dk şok buhar -1,2 lt su tankı -610 TL

Tefal, ütüde bildiğimiz iyi markalardan olmasına rağmen, bazıları Delonghinin daha iyi olduğunu savunmuş. Ancak özellik olarak karşılaştırdığımda Tefalin ütüsünün üzerine daha iyi özellikte bir ütü bulamadım. İşin uzmanı olmadığım konularda ahkam kesmeyi sevmem. bu yüzden daha bilgili arkadaşlar veya bizzat kullanıcıların da yorumlarını bekliyorum.

Son düzenleme:
Bizde tefal marka var. Memnunum .
Model farklı .

Son düzenleme:
Ben de tefal kullanıyorum ama bu modeli değil, modelini de tam bilmiyorum gerçi, kazanlı ütü rengi pembe ama ben çok memnunum bir sıkıntı yaşamadım şimdiye kadar ...

ben de şu iki modeli kafaya takmış durumdayım.
1- GV8980 Pro Exper Total Kazanlı Ütü 2-GC9246 Akıllı Ütü Expert Buhar Kazanlı Ütü
hemen hemen aynı özelliklere sahipler. sadece birinde anlamadığım kireç losyonu diğerinde ise kireç toplama üzelliği var...
siz aldınız mı ütünüzü bu arada?

ben de şu iki modeli kafaya takmış durumdayım.
1- GV8980 Pro Exper Total Kazanlı Ütü 2-GC9246 Akıllı Ütü Expert Buhar Kazanlı Ütü
hemen hemen aynı özelliklere sahipler. sadece birinde anlamadığım kireç losyonu diğerinde ise kireç toplama üzelliği var...
siz aldınız mı ütünüzü bu arada?

yok bende almadım henüz. o bahsedilen kireç toplama özelliği hemen hemen her ütüde var artık. işe yarayıp yaramadığını anlamış değilim. çünkü zamanla ütüde yine kireç birikiyor ve o kireçten kurtulmak için ütünün ısıtılıp tabanının suyun içine bastırılması öneriliyor.

ne gibi sorunları var mesela? Ben genelde memnunum

herkesin bir düşüncesi oluyor işte. forumları okuyunca hiç duymadığım markaları duyuyorum. ütüde de delonghiyi öneriyorlar. çok ta derin araştırmalara girmemek lazım. bir ara en iyi buzdolabı markasını araştırırken, kendimi "almada" markalı özel üretilen bir buzdolabında bulmuştum kendimi:KK1: abartmamak lazım deyip, araştırmamdan geri dönmüştüm.

delonghi kazanlı ütüyü önerebilirim kullanıorum ve cok memnunum ütü kısmı çok hafif ve buharını istediğinis ölçüde ayarladıınızdan kolaylıkla yorulmadan ütülerden kurtuluosunuz=)))

delonghi kazanlı ütüyü önerebilirim kullanıorum ve cok memnunum ütü kısmı çok hafif ve buharını istediğinis ölçüde ayarladıınızdan kolaylıkla yorulmadan ütülerden kurtuluosunuz=)))

model olarak hangisini kullanıyorsunuz?

Eveet, artık ütümü almış bulunuyorum.
Tefal 8975 modelini aldım. Hemde çok uygun bir fiyata... 650 TL + 100 tl değerinde ütü masası hediye. Yani ütü 550'ye geliyor ki, nerdeyse piyasadaki en iyi ütü diyebilirim. Ütü almayı düşünenler varsa muhakkak değerlendirsinler. İnternetten bile bu fiyata bulamazsınız.
ütü ısı ayarını kendi yapıyor
► 6,5 Bar benzersiz buhar basıncı (tefal haricinde şuanda 6,5 bar üreten bir marka yok)
► 1,8 lt. Su Tankı Kapasitesi
► 120 g/dk. Sürekli Buhar (genelde her ütü 120 g veriyor)
► 340 g/dk. Turbo Buhar (yine tefal haricinde bu kadar buhar veren bir ütü yok, ya da varsa ben bilmiyorum)

Ha bu arada ütünün adresi Evkur...Anneler günü nedeniyle bu indirim yapılmış.

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Hayırlı olsun. İyi günlerde kullanın

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

teşekkür ederim.
aldım kullanmaya başladım. artık ütülerim işkence olmaktan çıktı. çok kısa sürede çamaşırlarımı ütülüyorum bitiyor.

bu veya başka bir ütü farketmez. ama illa ki iyi bir ütü sahibi olmalı bir bayan. sonuçta zaman size kalıyor.

yalnız bu ütü kendi ayarını yapmıyor, 5 ayar var siz ayarlıyorsunuz

Son düzenleme:
işte ütümün fotoğrafları...

$collage.jpg $DSC09213.jpg $DSC09211.JPG

Son düzenleme:
bu özelliklerde philipsin 2 tane ütüsünü denedimhiç memnun kalmadım,heryer su oldu..şimdi tefalin gv8980 ütüsüne bakıyorum..benim merak ettiğim su damlatıyor mu benim için en büyük sorun o oldu

hayır damlatma problemiyle karşılaşmadım. ama kitapçığında şöyle birşey yazıyor:
eğer ütü yaparken kıyafetlerinizin üzeri su oluyorsa, bu ütü masanızdan kaynaklanabilir. yani ütü masasının tabanı ütünün verdiği buharı kaldıramayacak güçteyse kıyafetler ıslanabilir.
sizde de böyle bir problem olabilir, çünkü philipsde olsa böyle bir sorunla karşılaşmamanız gerekirdi. philipsde iyi marka diye biliyorum.
bir de ilk ütüye başlarken ısınmasını beklemeden acele edersem su damlatıyor. ama beklersem hiç sıkıntı yok. en inceden kalına kadar her türlü kumaşta denedim.

hayır damlatma problemiyle karşılaşmadım. ama kitapçığında şöyle birşey yazıyor:
eğer ütü yaparken kıyafetlerinizin üzeri su oluyorsa, bu ütü masanızdan kaynaklanabilir. yani ütü masasının tabanı ütünün verdiği buharı kaldıramayacak güçteyse kıyafetler ıslanabilir.
sizde de böyle bir problem olabilir, çünkü philipsde olsa böyle bir sorunla karşılaşmamanız gerekirdi. philipsde iyi marka diye biliyorum.
bir de ilk ütüye başlarken ısınmasını beklemeden acele edersem su damlatıyor. ama beklersem hiç sıkıntı yok. en inceden kalına kadar her türlü kumaşta denedim.

tşkkür ederim.......................

ütüyü sipariş ettim bugün geldi hemen denemeye başladım..çok güzel ütülüyor sorun yok fakat1 saat sonra ütü masamın örtüsü ıslanmaya başladı giysilerdede su oldu...acaba ütü masasından mı..ne yapacağımı bilmiyorum..buhar kazanlı ütüye uygun masalar hangisidir biliyormusunuz

ütüyü sipariş ettim bugün geldi hemen denemeye başladım..çok güzel ütülüyor sorun yok fakat1 saat sonra ütü masamın örtüsü ıslanmaya başladı giysilerdede su oldu...acaba ütü masasından mı..ne yapacağımı bilmiyorum..buhar kazanlı ütüye uygun masalar hangisidir biliyormusunuz

halla hallaa.. neden acaba:44: ütü masasına damlatma için yapacağın çözüm, sadece ütü masasının altına bir ütü masası süngeri yerleştırmek. bu aralar şok ta satılıyor, 3 tl bişi..
onun haricinde ütü masası biraz geniş olmalı, bana evkurdan 100 tl değerinde masayı hediye ettiler, ama açıkçası ben ütümü o demir yere koyamıyorum, sanki esneyip düşecek gibi geliyor, onun haricinde masa baya bi geniş, o açıdan memnunum yani.
bir de bu 1 saat içerisinde su ekleme falan yapıyo musun?

X