tedirginim bir bakin lutfen

sıkma canım canını bebek bu elbet olur takıldığı şeyler. Allah aşkına biz büyükler bile yeri geliyor bir eşyaya taktık mı takıyoruz sonra ya yakınımızdan biri söylüyor yada biz fark edip vazgeçiyoruz . bizde de mi otizm var yani öyle düşün . onun tek sorunu daha bunları düşünemeyecek kadar bebek olması. sen fark edersin uzun zamandır aynı eşyaya takılı kaldığını ama o battaniyeye bağlı olduğu için bende buna çok sarılıyorum ya 3 gün sarılmayayım yanımda olmasada olur diyemez çünkü o çok küçük bir bebek

insallah canim diger yazinda sormussundikkat etmemisim oglumu cok iyi gozlemlerim babasigeldiginde cokdikkatlibakar mimik yapar babasi ona cokheyecanlanir guler kucagimdan atlamayacalisir resmen yabancilama huyu var birisi geldimi yabancilar hatta birdonem aglardiyabancibirini gordumu gorumcemin ucyasindakioglusevmeyecalisiyo benim oglum kopardiyayagarayi ama cok cabukalisti aglamasi gecti ama yabanciyi bilir pur dikkat bakar hemen alisir ole kusaraba sesleri hersese duyarlidir aslinda dikkatli dinler azcikbiyerdenses gelse bile hemen donup bakar emekleme poziyonundaysa o sese gore donmeye cabalar aglama numarasiyaparim bazen dayanamaz dudaklarini buze buze aglar mogurdanir bide susiralar dilini disari cikaryo dilini dondurmeye calisyo mogurdaniyo bilincliyapiyo hosuna gidiyo bu dunde bole garip bises cikartmaya basladi taklidemi basladinerdenduydu o sesibilmiyorulm ama gozlerini kisarak sesini kalinlastiriyo oyun yapmaya basladimi acaba offf okadar degisik hareketleri varki hersabah yeni bisiyle uyaniyoruz takip etmekten yoruldum haaa bide emekleme pozisyonunda cok guzel durur bir saatbile durdugu olmustur donmek icincabaliyo ama yatar pozisyindaykenyan tarafa donmuyo hala yaniyan tarafa donuyo ama yantaraftab emekleme poeisyonuna gecmiyo bide ayagini kaldiriyo ama agzina almiyo oysaki buayki gelisiminde bunlari yapmisolmasilazimmis benimki yapmadi neden sence

Canım bence hiç endişelenme ufak oğlum bebekliğinde sürekli burnunun uzerıne kadar çekip koklayarak uyuduğu pikesinden şuanda 6 yaşında olmasına ragmen ayrılamadı biz nereye o yeşil mavi arası paçozlaşmış pike oraya gidiyor evlendirirken çeyizlerine koyup yollayacağız inşallah.Endişelerimizede güzel bir anı olarak güleceğiz.

Arkadaşımın kızı 8 yaşına kadar battaniyesi parça parça olana kadar bırakmadı,aşırı bir şekilde düşkündü battaniyesine,annesi yıkasa ıslak ıslak alır öyle uyurdu
Ogluna bir gece battaniyesini verme bakalım belki battaniyeye karşı ilgisi olabilir,onları anlamak çok güç
Çok duydum,havluya battaniyeye bazı özel oyuncak yada eşyalara önem veren onlarsız mutsuz huzursuz olan çocuklar hatta gençler ve bir asker ;)
Teyzemin oglu askere gittiginde bile yanında yırtık pırtık havlusunu bile götürmüştü :1::1: ve altına kaçırıyordu

Bu kadar evhamlı olma,otizm konusuna takılma çünkü insanoglu korkuları ile sınanır unutma,annesin evladını kaybetme ona birşeyler olacak korkusu hepimizde oldugu gibi sen de de var ama bu kadar sütüne düşersen zamanla ona kendin bu korkuların yüzünden zarar verebilirsin
Ogluma işitme tati yaptırdım ve duymuyor dediklerinde aklımı yitirecek gibi oldum,hemşireler doktorlar kesip atıyorlar bazen,oglum duyuyormu diye kulagının dibindemi bagırmadım,yüksek sesle şarkımı söylemedim(zavallı ogluma bet sesimle ne eziyet etmişim,bir konuşabilse sus be anne valla duyuyorum ama sagır olacam derdi kesin):1::1::9:balonmu patlatmadım,netten mi araştırmadım arkadaşlarıma mı sormadım
Ama ögrendim ki yeni banyo ettirilen bebek duymazmış o an tesler sıkıntılı çıkabilirmiş
Hamd olsun oglumda hiçbir sorun yok:nazar:

O yüzden aneyiz korkulaırmız var ama bunu yersizleştirmek hem sana hem bebegine zarar verir canım,anın tadını onun bebekliginin tadını çıkar

canım yanlış anlamada çocuğunda hiç problem yok problem sende daha doğrusu biz annelerde sen psikolojik olarak etkilenmişsin bu konudan ve çocuk sahibi olduğundada bu çıkmış sende bende çok evhamlı bir anneyim bizde geçdik bebekken o yollardan seni çok iyi anlıyorum annelik böyle birşey işde hepimizde o duygular o korkular oldu olmayada devam ediyor onlar geçiyor yerini başkaları alıyor okula nasıl gidecek servise nasıl binecek gibi kafana takacak hiçbirşeyin yok oturda çocuğunun bu aylarını tadını çıkart bebeklikleri çok çabuk geçiyor çünkü

Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

arkadaslar mrb 6gun sonra alti aylik olacak olan bir oglum var ama nerdeyse dort ayligindan beri battaniyesine cok duskun surekli battaniyesini ozellikle yatarken kafasina dogru cekiyor hosunami gidiyo yada bilinclimi yapiyo bilemedim battaniyesini ustune ceker uyumayacalisirken kafasinida yana koyuyo yani nefes alis verisini ayarliyo ama neden yapiyo bilemedim cocugu bu durumda olanlar varmi bide mumkunse neden yapiyo bana biderseniz cok mutlu olucam cok taktim kafaya bide bazen icime oyle bi his geliyoki sanki canim cikcak ruhum daraliyo sabebi ise oglum hep ona bisi olcak diye korkum var otizmden cok korkuyorum bi akrabamin kizi otizm allahim yarabbim kizida bi gorseniz okadar tatliki okadar uzulmusum vaktinde onun haline nezman oglum dogdu sanki hep otizm olcakmis gibi bi kaygi var icimde baska bir hastlik degil ama sadece otizm cok etkilenmisim demekki zamanindaki simdi simdi cikiyo bu bende internette surekli bu konulari arastirir oldum nedenbole bi hisse kapiliyorum ben allah askina bana bi yardim edin

Canım hic korkma çünkü bir ogrencimde de aynı durum vardı annesi söylemişti bir muhabbet sırasında ogrencim de yastık kılıfına asiri duskunmus ta bebeklikten kalma su an 10. Sinif ve gayet başarılı ve sağlıklı biri gecen yıl sinavi kazanıp yurda gideceği zaman annesini özellikle tenbihlemis yastik kilifimi unutma diye hatta bebeklikten beri bir o kilifi baska bir isimle nitelendirirmiş annesi yastık kılıfını yatarken kesinlikle bırakmaz başka yastık kullansa bile o kilifi mutlaka ya eline alacak ya da sarılacak demişti bbence endişelenme

battaniye normal canim
hatta bazi anneler dogar dogmaz uyku arkad$ina ali$tirir kolay olur diye
çocuk ayakda sallama , emerek uyuma , kucakda pi$pi$ vs istemez , yatagina koy battaniyeyi ver iki dk da uyusun kolay i$ aslinda diger uyutma yontemlerine gore
tek sakincasi kaybedersen yanarsin :)) bi yerde unutmamaya bak ,aslinda her seferinde farkli battaniye ye sarilsa i$in daha kolay olur ,ayni battaniye diye tuttutrmaz en azindan
mesela benim oglum 1.5 yildir yani emzirmayi kestigimden beri agzimla oynayarak uyyor , bi ara birakdirdim ama nasil olduysa geri ba$ladi :s
bi kaç sene o battaniyeye sende ali$ derim ..

otizme gelince , dogu$tan bi hastalik diye biliyorum ,goz kontagi kurup sana guluyorsa bi$eyi yokdur oglunun ... en guzel zamanlarinizin tadini çikarin
yakinda anne babba da der kesinle$ir hasta olmadigi :)

battaniye normal canim
çocuk ayakda sallama , emerek uyuma , kucakda pi$pi$ vs istemez , yatagina koy battaniyeyi ver iki dk da uyusun kolay i$ aslinda diger uyutma yontemlerine gore
tek sakincasi kaybedersen yanarsin :)) bi yerde unutmamaya bak ,aslinda her seferinde farkli battaniye ye sarilsa i$in daha kolay olur ,ayni battaniye diye tuttutrmaz en azindan
mesela benim oglum 1.5 yildir yani emzirmayi kestigimden beri agzimla oynayarak uyyor , bi ara birakdirdim ama nasil olduysa geri ba$ladi :s

otizme gelince , dogu$tan bi hastalik diye biliyorum ,goz kontagi kurup sana guluyorsa bi$eyi yokdur oglunun ... en guzel zamanlarinizin tadini çikarin

canim mrb dedigin gibi yapiyorum bnde bir battaniyeye bagli degil zaten henuzonun bilincinde degil yumusak bi battaniye olsun yeter onun icin minciklar agzina alir yuzune ceker kafasinida yantarafa atar ole uyur yorumlardananladigim kadariyla sanirim battaniyesine karsi ilerde bi takinti yapacagi kesinlestiartik battaniyesiz uyumaz soledigin sozler cok yararlioldu benim icin aslinda ole panikbi anne degildim ben nasi oldu anlamiyorum bile cok pinpirikliyim umarim gecer bu takinti bende yoksakendimeuzuntuden baskayaptigim bisi yok

battaniye normal canim

aynen dedigin gibi canim o dedigin pispis ayakta uyuma yontemini hic denemedim ben evime gelen herkes ne kadar guzel alistirmissin diyor acikcasi bilincli yapmadim ben sanirim cocugumun karakterindede var uslu kolaybicocuk olmasi bole cocukluk yasayan kisiler ilerde disiplinli olan kisilerden olusuyomus bi kitapta okumustum allah var hic cocuk buyuttum sikintisini cektim diyemem sanki buyumuste kuculmus yataktan hic yorgun kalktigimi bilmem oyun kosesinie koyarim kendi kendine oynar ama tabi ben hep yanindayim konusur ilgilenirim uyudugu zmanlarda isimi yaparim kalabaligida sever pur dikkar bakar heycanlarini aglamalarini coskulu yazar insallh canim su iki yasini bi atlatsam dahada rahatliycam

canım yanlış anlamada çocuğunda hiç problem yok problem sende daha doğrusu biz annelerde sen psikolojik olarak etkilenmişsin bu konudan ve çocuk sahibi olduğundada bu çıkmış sende bende çok evhamlı bir anneyim bizde geçdik bebekken o yollardan seni çok iyi anlıyorum annelik böyle birşey işde hepimizde o duygular o korkular oldu olmayada devam ediyor onlar geçiyor yerini başkaları alıyor okula nasıl gidecek servise nasıl binecek gibi kafana takacak hiçbirşeyin yok oturda çocuğunun bu aylarını tadını çıkart bebeklikleri çok çabuk geçiyor çünkü

biliyorum canim problem bende allaha cok sukur hic bi sikintisi yok aklimakotu sey getirerek illa bisi cikartcam galiba allh korusun evet bebeklikleri cok cabuk geciyo hangi ara alti aylik oldu anlamadim yanliz bisi sorcam oglum herseyi guzell yapar ancak sirt ustu pozisyonundan yan tarafa donerek emekleme pozisyonuna gelmedi henuz halbuki ayindaki seylerinde bunu yapmasi gerekiyo diyolar bide ayagini yariya kadar kaldiriyo ama agzina goturmuyo henuz bir bilgin varmi neden olmadi bunlar henuz ama emekleme pozisyonunda sikilmadan nerdeyse bir saat durur cabalar yon degistirir onda sikintim yok

bebekler bazen uyku arkadaşı edinir kendine,mesela ben küçükken babamın kalemini alır öle uyurmuşum,illa ki olacakmış kalem şimdi 9 aylık kızım var o da emziğini alıp uyur illa ki. yani bunu kendileri belirliyolar endişe edecek birşey yok. otizm konusuna gelince yazdıklarınıza göre siz de görüyosunuz ki sağlıklı bir bebeğiniz var şükredin Allah'a ve büyütün bebeğinizi bu gereksiz streslerle yıptarmayın kendinizi...

bebekler bazen uyku arkadaşı edinir kendine,mesela ben küçükken babamın kalemini alır öle uyurmuşum,illa ki olacakmış kalem şimdi 9 aylık kızım var o da emziğini alıp uyur illa ki. yani bunu kendileri belirliyolar endişe edecek birşey yok. otizm konusuna gelince yazdıklarınıza göre siz de görüyosunuz ki sağlıklı bir bebeğiniz var şükredin Allah'a ve büyütün bebeğinizi bu gereksiz streslerle yıptarmayın kendinizi...

evetbattaniye konusunua takilmiyorum artik anladigim kadariyla bebeklerde takintili olabiliyolarmis teskkur ederim yorumunuzicin

canım sırt üstünden yana kaçıncı ayda dönerler inan unutmuşum ama şunu çok iyi biliyorumki ne internette yazılanlar ne çocukların birbirleriyle kıyaslanması doğru değil ha derki internette 6. ayda şunları şunları yapması lazım seninki 7. ayda yapar bebekden bebeğe değişir bir çok şey kimi bebek 10 aylıkken yürür kimi 18. ayda anca yürür ama ikiside normaldir bir problemleri yokdur

arkadaslar mrb 6gun sonra alti aylik olacak olan bir oglum var ama nerdeyse dort ayligindan beri battaniyesine cok duskun surekli battaniyesini ozellikle yatarken kafasina dogru cekiyor hosunami gidiyo yada bilinclimi yapiyo bilemedim battaniyesini ustune ceker uyumayacalisirken kafasinida yana koyuyo yani nefes alis verisini ayarliyo ama neden yapiyo bilemedim cocugu bu durumda olanlar varmi bide mumkunse neden yapiyo bana biderseniz cok mutlu olucam cok taktim kafaya bide bazen icime oyle bi his geliyoki sanki canim cikcak ruhum daraliyo sabebi ise oglum hep ona bisi olcak diye korkum var otizmden cok korkuyorum bi akrabamin kizi otizm allahim yarabbim kizida bi gorseniz okadar tatliki okadar uzulmusum vaktinde onun haline nezman oglum dogdu sanki hep otizm olcakmis gibi bi kaygi var icimde baska bir hastlik degil ama sadece otizm cok etkilenmisim demekki zamanindaki simdi simdi cikiyo bu bende internette surekli bu konulari arastirir oldum nedenbole bi hisse kapiliyorum ben allah askina bana bi yardim edin

bu tarz takıntılı davranışlar sergileyen bebekler var hatta takıntıların uzun yıllar sürdüğünü söylerler..
bu arada mesajların bazılarında otizmin bir hastalık olduğunu yazanlar var..ben otizmli bir çocuk annnesi olarak bunun bir hastalık değil gelişim bozukluğu olarak görülmesini tercih ederim...ayrıca otizm sanki ölümcül bir hastalıkmış gibi bir korku oluşmuş sizde...ben 1.5 yıldır otizmle savaşıyorum ve kazanmak üzereyim...oğlumu ve beni özel kılan bu durum bize allahın bir lütfu... siz nasıl otizmden korkuyorsanız bendede oğlum normale yaklaştıkça korkmaya başladım...çünkü oğlum süprizlerle dolu bazı konularda yaşıtlarından çok çok ilerde ve her an gelişim sürecinin dışında gelişen süprizler var.... özetle ben ve oğlum çook özel insanlarız tıpkı diğerleri gibi...ayrıcalıklar sizi asla asla korkutmasın...

bu tarz takıntılı davranışlar sergileyen bebekler var hatta takıntıların uzun yıllar sürdüğünü söylerler..
bu arada mesajların bazılarında otizmin bir hastalık olduğunu yazanlar var..ben otizmli bir çocuk annnesi olarak bunun bir hastalık değil gelişim bozukluğu olarak görülmesini tercih ederim...ayrıca otizm sanki ölümcül bir hastalıkmış gibi bir korku oluşmuş sizde...ben 1.5 yıldır otizmle savaşıyorum ve kazanmak üzereyim...oğlumu ve beni özel kılan bu durum bize allahın bir lütfu... siz nasıl otizmden korkuyorsanız bendede oğlum normale yaklaştıkça korkmaya başladım...çünkü oğlum süprizlerle dolu bazı konularda yaşıtlarından çok çok ilerde ve her an gelişim sürecinin dışında gelişen süprizler var.... özetle ben ve oğlum çook özel insanlarız tıpkı diğerleri gibi...ayrıcalıklar sizi asla asla korkutmasın...

mrb ozurdilerim eger sizi rencide ettiysem evet sosyalgemisim problemi oldugunu biliyorum aaz cok ama daha net anlasilsin diyebukadar acik yazdim tbikide kotu bi hastalikdegildir amacim gercekten budegildi sadece korkum benim gordugumo dunyalar tatlisi kizcok ciddianlamda otizmdi oyuzden bukadar endiseye kapildim simdisusiralar otizmin cok ayrintili bianlamda tanitim rituellerini yapiyolar gecenlerde gordum evet iyilesen coook cocukvar okadar sevindimki demekkicaresiz degilmisdedim evet kendine ozgucokkk yetenekli otizmli cocuklarida arastirirkenvideolarina sahit oldum sizesadece bisorusormak istiyorum goztemasini hemenhemenhercocuk5 4 aylaeinda yapiyolar adini cagirdiginda aynisekilde bakiyolar sizin cocugunuzda 4 yada 5 6aylikkennormal gelisimini gosteriyomuydu yanigoz temasikuruyomuydu seslendiginizde bakiyomuydusize ayinda

mrb ozurdilerim eger sizi rencide ettiysem evet sosyalgemisim problemi oldugunu biliyorum aaz cok ama daha net anlasilsin diyebukadar acik yazdim tbikide kotu bi hastalikdegildir amacim gercekten budegildi sadece korkum benim gordugumo dunyalar tatlisi kizcok ciddianlamda otizmdi oyuzden bukadar endiseye kapildim simdisusiralar otizmin cok ayrintili bianlamda tanitim rituellerini yapiyolar gecenlerde gordum evet iyilesen coook cocukvar okadar sevindimki demekkicaresiz degilmisdedim evet kendine ozgucokkk yetenekli otizmli cocuklarida arastirirkenvideolarina sahit oldum sizesadece bisorusormak istiyorum goztemasini hemenhemenhercocuk5 4 aylaeinda yapiyolar adini cagirdiginda aynisekilde bakiyolar sizin cocugunuzda 4 yada 5 6aylikkennormal gelisimini gosteriyomuydu yanigoz temasikuruyomuydu seslendiginizde bakiyomuydusize ayinda[/QUO
buna rencide olmak demiyelimde bir yanlışı düzeltmek diyelim daha doğru olur...hastalık çoğunlukla vücuda giren mikropların virüslerin yol açtığı bir olumsuzluktur...ama otizm öyle değil..kaldıki basit bir grip bile otizmden daha kokutucu olabiliyo...bu arada biz oğlumda problem olduğunu yaklaşık 2 yaşında fark ettik...ama onun öncesinde de ters giden bi takım şeyler vardı ama otizmi yada bu tür gelişim bozukluklarından bi haber olduğumuz için farkedemedik belkide dikkat edemedik...ama fark ettiğimizde göz temasımız hiç yoktu...seslenin dönüp bakmadı vs...ama bence sizin yapmanız gereken, çocuğunuz henüz çok küçük problem var yada yok..olabildiğince ilgilenmeniz varsa bile ilerde bu durumu aza indirgeyebilirsiniz..ama henüz çok küçük..söylenenler yada netten okuduklarınız sizi yanıltabilir....

mrb ozurdilerim eger sizi rencide ettiysem evet sosyalgemisim problemi oldugunu biliyorum aaz cok ama daha net anlasilsin diyebukadar acik yazdim tbikide kotu bi hastalikdegildir amacim gercekten budegildi sadece korkum benim gordugumo dunyalar tatlisi kizcok ciddianlamda otizmdi oyuzden bukadar endiseye kapildim simdisusiralar otizmin cok ayrintili bianlamda tanitim rituellerini yapiyolar gecenlerde gordum evet iyilesen coook cocukvar okadar sevindimki demekkicaresiz degilmisdedim evet kendine ozgucokkk yetenekli otizmli cocuklarida arastirirkenvideolarina sahit oldum sizesadece bisorusormak istiyorum goztemasini hemenhemenhercocuk5 4 aylaeinda yapiyolar adini cagirdiginda aynisekilde bakiyolar sizin cocugunuzda 4 yada 5 6aylikkennormal gelisimini gosteriyomuydu yanigoz temasikuruyomuydu seslendiginizde bakiyomuydusize ayinda[/QUO
buna rencide olmak demiyelimde bir yanlışı düzeltmek diyelim daha doğru olur...hastalık çoğunlukla vücuda giren mikropların virüslerin yol açtığı bir olumsuzluktur...ama otizm öyle değil..kaldıki basit bir grip bile otizmden daha kokutucu olabiliyo...bu arada biz oğlumda problem olduğunu yaklaşık 2 yaşında fark ettik...ama onun öncesinde de ters giden bi takım şeyler vardı ama otizmi yada bu tür gelişim bozukluklarından bi haber olduğumuz için farkedemedik belkide dikkat edemedik...ama fark ettiğimizde göz temasımız hiç yoktu...seslenin dönüp bakmadı vs...ama bence sizin yapmanız gereken, çocuğunuz henüz çok küçük problem var yada yok..olabildiğince ilgilenmeniz varsa bile ilerde bu durumu aza indirgeyebilirsiniz..ama henüz çok küçük..söylenenler yada netten okuduklarınız sizi yanıltabilir....
cok tesekkurederim cvp verdiginiz icin

Back