• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tedaviyle hamile kalanlar

Li-moon

Guru
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
2.034
Puanlar
448
Merhaba arkadaşlar..4 yıllık evliyim 2 senedir bebek istiyoruz olmuyor. Doktora gittik eşimdede bendede sorun çıkmadı. Doktorum hormon testi yaptı sadece B12 eksikliği çıktı iğne verdi.vajinal muayene yapmadı. Karnımdan baktı. Adetlerim düzenli 25 günde oluyorum. Klomen verdi. Adetimin beşinci günü kullanmaya başladım. İki gündür kullanıyorum. İlaç bitince kontrole gideceğim yumurtlama durumuna bakacakmış. İdrara sıkışık gel dedi sanırım karından bakacak. Folik asit vermedi. Sizler tedaviye başladığınızda doktorunuz hangi aşamaları uyguladı hangi ilaçları verdi? Çok merak ediyorum sevgiler :)

Canım merhaba,öncelikle tedavin hayırlı olsun. Ben de bu ay tedaviye başladım. 26 günde bir adet oluyorum ve düzenli, dediğin gibi tahlillerim normal çıktı ama adetin 2. Günü gittim ve vajinal ultrasona girdim, gelişmeye müsait yumurtalar var mı diye baktı dr ve klomen verdi.5 gün sabah akşam kullandım. Adetin 11. Günü yumurta kontrolüne gittim ve tekrar vajinal ultrason ile yumurta boyutuna ve miktarına baktı, gelişmiş üç yumurta gördü ve çatlatma ignesi vuruldum aynı gün. 36 saat sonra 3 gün hergün daha sonra günaşırı olmak üzere ilişki önerdi. Folik asite gelince gebelik düşündüğüm aydan beri kullanıyorum aile hekimim önermişti. Senle ilgili anlamadığım konu vajinal ultrason yapmadan rahim içini ve yumurtaları göremezler, yine yumurta kontrolünü de yapamaz karından ultrason ile, bekarken gitmiştim kadın doğuncaya o zaman karından ultrason yapmıştı ama ben evlenmeden önce kist falan varsa tedavi olayım amacıyla gitmiştim ama evlendikten sonra gittiğimiz dr kisti ve özellikle miyomu karından ultrason ile göremediklerini söyledi. Sen vajinal ultrason konusunu sor istersen kontrolde doktoruna

Bu arada henüz gebe değişim agustos 20 beklenen adet tarihim bekliyorum, Allah'ın izniyle sağlıklı bir bebek sahibi olmayı çok istiyorum, Allah isteyen herkesi en kısa zamanda yavrusuna kavuştursun inşallaj

Canım merhaba,öncelikle tedavin hayırlı olsun. Ben de bu ay tedaviye başladım. 26 günde bir adet oluyorum ve düzenli, dediğin gibi tahlillerim normal çıktı ama adetin 2. Günü gittim ve vajinal ultrasona girdim, gelişmeye müsait yumurtalar var mı diye baktı dr ve klomen verdi.5 gün sabah akşam kullandım. Adetin 11. Günü yumurta kontrolüne gittim ve tekrar vajinal ultrason ile yumurta boyutuna ve miktarına baktı, gelişmiş üç yumurta gördü ve çatlatma ignesi vuruldum aynı gün. 36 saat sonra 3 gün hergün daha sonra günaşırı olmak üzere ilişki önerdi. Folik asite gelince gebelik düşündüğüm aydan beri kullanıyorum aile hekimim önermişti. Senle ilgili anlamadığım konu vajinal ultrason yapmadan rahim içini ve yumurtaları göremezler, yine yumurta kontrolünü de yapamaz karından ultrason ile, bekarken gitmiştim kadın doğuncaya o zaman karından ultrason yapmıştı ama ben evlenmeden önce kist falan varsa tedavi olayım amacıyla gitmiştim ama evlendikten sonra gittiğimiz dr kisti ve özellikle miyomu karından ultrason ile göremediklerini söyledi. Sen vajinal ultrason konusunu sor istersen kontrolde doktoruna
Cevabınız için teşekkür ederim. Sizinde hayırlı olsun tedaviniz inşallah. Netten çok araştırdım karından ultrasonla muayene eden çok doktor var. Gittiğim doktor bulunduğum şehirdeki en iyi doktorlardan biri. Hatta kkda bir konu açılmış bir bayanın doktoru karından yapılan ultrasonla herşey milimetrik olarak görünüyor artık demiş. Bilmiyorum belki yumurtlama takibinde bir vajinal muayene yapacaktır. Folik asit konusunu soracağım bir dahaki gittiğimde. Şuan için en önemlisi B12 değerin dedi. B12 eksikliği düşüğe sebep olabiliyormuş

Back