• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tedavisiz yumurta çatlaması ve regl ile ilgili

westberry

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
18 Ağustos 2017
383
217
18
Arkadaşlar adetlerin düzenli olup yumurta çatlamaması gibi bi durum nasıl oluyo? Yumurta çatladığı için adet olmuyomuyuz zaten? Bende polikistik var ama düzenli adet oluyorum ovulasyon testi yapıyorum çizgileri bi türlü koyu göremedim.Yumurtam çatlamıyomu çatlamıyosa nasıl adet oluyorum?Yardımcı olurmusunuz

Yumurtalar çatladıktan 14 gün sonra regl olur normalde. Ama gebelik elde etmek için sadece çatlamış yumurtaya ihtiyaç yok. Rahimin de hazır olması ve tuplerin açık olması gerekir. Ayrıca spermlerin kalitesi de önemli. Pco zaten adet düzensizligi yapar. Ama düzenli adet görüyorsaniz Yumurtalarınız gelişiyor demektir. Bazı durumlarda yumurta catlayamadigi icin rahim tabakası kalinlasmaya devam eder yırtılır ve kanama yapar. Bu da normal adet süresinden daha uzun sürer.
Kaç aydır istiyorsunuz bebeği?

Yumurtalar çatladıktan 14 gün sonra regl olur normalde. Ama gebelik elde etmek için sadece çatlamış yumurtaya ihtiyaç yok. Rahimin de hazır olması ve tuplerin açık olması gerekir. Ayrıca spermlerin kalitesi de önemli. Pco zaten adet düzensizligi yapar. Ama düzenli adet görüyorsaniz Yumurtalarınız gelişiyor demektir. Bazı durumlarda yumurta catlayamadigi icin rahim tabakası kalinlasmaya devam eder yırtılır ve kanama yapar. Bu da normal adet süresinden daha uzun sürer.
Doktor rahimde bi sıkıntı yok dedi tüplere bakılmadı.Eşime baktırdık onda bi sorun yok.Doktor pko için ilaç vermedi yumurtlama takibi ypmadı.Adetin düzenli ztn dedi.Ama ovulasyon testinde ben koyu çizgiyi hiç görmedim bu ay yapmaya başladım ovulasyonu.7 aydır istiyoruz ...

Adetlerim hep 4 5 gün sürer günlerinde artma olmadı.Yani normal adet gördüğümü düşünüyorum yırtılma vb kanama değildir diye düşünüyorum yani inşallah

Arkadaşlar mrb ben 5 senelik evliyim şuan bebek düşünüyoruz 6 aydir korunmuyoruz doktora gittim kan hormon vs hiç bir sıkıntı yok en son yumurta takibi yaptı onlardada sıkıntı yok en gittim de yumurta çatlamış güna aşırı ilişki olcak adet günü beklicez bu iyi bişey doğal yolla çocuğun olir ama acele ederim dersen ilaçla tedaviyapariz dedi sizinle dertleşmek ve fikir almak istedim

yumurtaların çatladığı zaman doğru bilmen çok iyi bu şekilde normal yolla gebe kalabilirsiniz yaptığın tetkiklerde sorun yoksa şansın yüksektir bence beklemelisin bir süre güzel haberlerini alırız umarım bende çok istiyorum gebeliği fakat hormon değerlerim yüksek çıkıyor şuan onların takibini yapıyorum

yumurtaların çatladığı zaman doğru bilmen çok iyi bu şekilde normal yolla gebe kalabilirsiniz yaptığın tetkiklerde sorun yoksa şansın yüksektir bence beklemelisin bir süre güzel haberlerini alırız umarım bende çok istiyorum gebeliği fakat hormon değerlerim yüksek çıkıyor şuan onların takibini yapıyorum
Tsk ederim çok ii insanlarsınız ayın 30 unda adet olmazsam inşallahhhh haber edicem

Merhabalar bayanlar.Size birsey sorcam ben 11 ocakda catlatma ignesi vuruldum(yumurta takibi, tüp bebek degil)
2 gün sonrada progestan 200mg gece fitil vajinal bölgeden kullanmam gerektigini söyledi.Doktor 14 gün sonra test yap dedi.2 gündür hatta bugünle birlikte 3 gündür bende ateş basmasi.migde bulantisi.aniden baş dönmesi.hep uzanmak istiyom.nefesim bazen zorlaniyor.bugün dr gittim baktirdim ultrasonda.sordumki catlamişmi dedim yumurta evet dedi.rahimde cok iyi gelismis dedi.12 mm.Dedim acaba progestandan olabilirmi bu sikayetim dediki adet olamiyorsun ondanda olabilir,hamilede olabilirsin dedi.idrar testi yapti ama dandik bir testi.dedi sonuc negatif.ama asil testi cumartesi yapman gerek ozaman 14 gün oluyor.Acaba hamile olsam o dandik testde göstermezmiydi ?Dedim kan alin dediki erken 14 gün sonra anca olur.olsa kanda göstermezmiki ?Kusura bakmayin fazla uzattimHerkese tskler

Merhabalar bayanlar.Size birsey sorcam ben 11 ocakda catlatma ignesi vuruldum(yumurta takibi, tüp bebek degil)
2 gün sonrada progestan 200mg gece fitil vajinal bölgeden kullanmam gerektigini söyledi.Doktor 14 gün sonra test yap dedi.2 gündür hatta bugünle birlikte 3 gündür bende ateş basmasi.migde bulantisi.aniden baş dönmesi.hep uzanmak istiyom.nefesim bazen zorlaniyor.bugün dr gittim baktirdim ultrasonda.sordumki catlamişmi dedim yumurta evet dedi.rahimde cok iyi gelismis dedi.Dedim acaba progestandan olabilirmi bu sikayetim dediki adet olamiyorsun ondanda olabilir,hamilede olabilirsin dedi.idrar testi yapti ama dandik bir testi.dedi sonuc negatif.ama asil testi cumartesi yapman gerek ozaman 14 gün oluyor.Acaba hamile olsam o dandik testde göstermezmiydi ?Dedim kan alin dediki erken 14 gün sonra anca olur.olsa kanda göstermezmiki ?Adetim gelmedi.En son 26 aralik 2017 de adetimdi.Kusura bakmayin fazla uzattimHerkese tskler

Back