Tecrübesiz anne😕

elfakkaya

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2015
178
257
103
34
Hanımlar 4 gün önce normal doğum yaptım. Elimden geldiğince emzirmeye çalıştım ama gecesinde hastane mama takviyesi yaptı. Sütüm hiç yoktu. Eve geçince emzirmeye devam etmeye çalıştım ama bebeğim meme tembelliği yaptı. Çekip süt gelmeyince asla mememi ağzına almadı. Zar zor ağzına verdiğim oldu ama memelerim hep boştu. Bugün sarılıktan yatış yapıldı😕😕hastane tipi pompayla ilk defa sağım yaptım ve sadece 1 damla süt geldi😕bol su içiyorum,humana bitki çayı,süt damlası kullanıyorum,dere otu,bulgur pilavı yiyip içiyorum ve sadece 1 damla süt. Aynı şeyleri yaşayıp sütü gelenler var mı acaba.

Hanımlar 4 gün önce normal doğum yaptım. Elimden geldiğince emzirmeye çalıştım ama gecesinde hastane mama takviyesi yaptı. Sütüm hiç yoktu. Eve geçince emzirmeye devam etmeye çalıştım ama bebeğim meme tembelliği yaptı. Çekip süt gelmeyince asla mememi ağzına almadı. Zar zor ağzına verdiğim oldu ama memelerim hep boştu. Bugün sarılıktan yatış yapıldı😕😕hastane tipi pompayla ilk defa sağım yaptım ve sadece 1 damla süt geldi😕bol su içiyorum,humana bitki çayı,süt damlası kullanıyorum,dere otu,bulgur pilavı yiyip içiyorum ve sadece 1 damla süt. Aynı şeyleri yaşayıp sütü gelenler var mı acaba.

Öncelikle üzülme bir damla süt falan diye kodlama kendini. Evet yaşadım aynı şeyleri. Göğüslerim küçücük ve içi hiç sütle dolup taşmadi. Ama iki bebek emzirdim. En son ikinci dogumumu erken yaptım sütüm hiç yoktu bebeğim emmeyi bilmiyodu küçücuktu ve sariliktan hastane de yatti orda hep mama verildi arada ben emzirdim süt bırakmak istedim ama inanki poşetlere azıcık süt geliyodu dakikalarca ugrassamda.. doktor sütun yeterli değil evde de mama takviyesi yap dedi tabiki tavsiyesini dinledim mama da verdim ama emzirmeyi hiç birakmadim. Sütum yok demedim hiç kendime. Bebeğim kendini toparlayınca güçlü çekmeye başladı o emdikçe sütüm geldi ☺️ sonra düzeldi herşey elhamdülillah. Hep emzirdim iki yaşında yeni kestim sütten☺️yani bu süt meselesi ilk beyinde bitiyor. Allah'ın mucizesi anne sütü inancını kaybetme sütun evladın emdikçe gelicek buna inan.

Sağım isini 2 saate bir yapmalısınız gece de dahil. Gunde bir kez filan değil ve hiç gelmese de 15 dk-30 dk civari yapın. Bazen masajla birlikte sağım daha çok ise yarıyor. Instagramda annesutudoktoru hesabında güzel bilgiler oluyor. Kimsenin moralinizi bozmasına izin vermeyin. Toksik insanlardan, gergin ortamlardan uzak durun. 4.gün daha cok erken zaten.

Ah güzel anne bunların hepsi geçecek ama sen güçlü olduğunda dere otu ye yesil soğan da İyi geliyo

Ilk hafta zaten sut tam inmez, şıringa ile mama verilir ac kalmasın diye. Once emzirme denenir sonra sırınga. Yani zorlamayin bebeği emmeden sogumasın. Merak etmeyin emzirirsiniz strs yapmayın o hepsinden çok etkiliyor sütü

Basta oyle olmasi normal surekli sagin saatte bir sutunuz gelir almasada verin bebege her sagimdan once nekadar cekse kardir basta yavas gelir sut bir iki haftaya oturur merak etmeyin

Daha yolun cok basindasiniz. Sakin olun bebeginizi gogsunuze yatirin bolbol koklayin ciplak temas dus ve iyi uyku bu isin en ise yarayan yontemleri. Sakin uzulmeyin evet anne sutu onemli ama bu donemde ac kalip uzayan sarilik yasamasi gunlerce surmesi cok tehlikeli. Yaninizda olmasi saglikli olmasi herseyde kiymetli. Elle sagmayi denedinizmi oda ise yarayan bir yontem.

Duş alın ve duşta gögsünüze masaj yapın bebek emdikçe artar Süt eds yöntemi deneyin hem bebe doyar hemde emme hissi oldugu için meme uyarılır Süt artar

Birde eger cekirstirmek istemiyorsa once cok az mama verip sonra emzirebilirsin hem devami gelsin diye ceker hem kizip aglamaz bu bebeginle karar verecegin bir yol olmali

Kolostrum sute gore biraz daha koyu oldugu icin zor gelir, suan bebek ememiyorsa sık sık sagarak bebege ulastirmaya calisin.
Bikmadan sagmaniz lazim.

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim cevaplar için. İnsan iyi şeyler duymaya o kadar oluyor ki. Sağım Makinesini işe yarar mı

Çok stres yapmışsınız belliki.
Sakin olun. İlk başlarda aç kalmasın diye mama alabilir.
Bu sizi emmeyeceği ya da sütünüzün olmadığı anlamına gelmez.
Çünkü hiç çocuğu olmamış hatta bekar birinden bile bebek emdiğinde süt gelir.
Hadise memenin iyice uyarılıp beyne sinyal ulaşmasında.
Pompayla da deneyebilirsiniz yahut eşiniz de yapabilir çekme işini.:oops:Hoppa

Öncelikle üzülme bir damla süt falan diye kodlama kendini. Evet yaşadım aynı şeyleri. Göğüslerim küçücük ve içi hiç sütle dolup taşmadi. Ama iki bebek emzirdim. En son ikinci dogumumu erken yaptım sütüm hiç yoktu bebeğim emmeyi bilmiyodu küçücuktu ve sariliktan hastane de yatti orda hep mama verildi arada ben emzirdim süt bırakmak istedim ama inanki poşetlere azıcık süt geliyodu dakikalarca ugrassamda.. doktor sütun yeterli değil evde de mama takviyesi yap dedi tabiki tavsiyesini dinledim mama da verdim ama emzirmeyi hiç birakmadim. Sütum yok demedim hiç kendime. Bebeğim kendini toparlayınca güçlü çekmeye başladı o emdikçe sütüm geldi ☺️ sonra düzeldi herşey elhamdülillah. Hep emzirdim iki yaşında yeni kestim sütten☺️yani bu süt meselesi ilk beyinde bitiyor. Allah'ın mucizesi anne sütü inancını kaybetme sütun evladın emdikçe gelicek buna inan.
Allah razı olsun,söyledikleriniz nasıl iyi geliyo bana bi bilseniz.

Kolostrum sute gore biraz daha koyu oldugu icin zor gelir, suan bebek ememiyorsa sık sık sagarak bebege ulastirmaya calisin.
Bikmadan sagmaniz lazim.
Asla bıkmam, 3 saatte bir mamayla besliyorum. Öncesinde meme vermeye çalışıyorum ve mutlaka sağım yapıyorum. Tek göğsümden süt gelmiyo, öbüründe de resmen damla sayıyorum

Stres en temel etken. Mama verirken de şırınga ucuna çok İnce bir hortum takiliyor meme ucuna sabitleyin emzirirken oradan yavaş yavaş verin. Hem çocuktaki emme refleksi gelişir hem de yavaş yavaş sütünüz gelir. Ha keze velev ki gelmedi endişeye gerek yok mamalarla büyüyen milyonlarca çocuk var. Bu sizi kötü anne yapmaz ve tecrubesizlikle de alakası yok.

Back