seninki lüks ya da keyifli hayat filan değil ki (yani ekstra öyle masraflı, elit filan anlamında değil demek istyiorum) en iyisini yapıyorsun
asgari ücretle çalışıp, sigara içip, makarnayı ekmekle yiyen kuzenlerim var onları boğasım geliyor...
hem yazık günah o kadar çok kilolular ki..hem de daha gençler ileride ne kadar çok sağlık sorunu yaşayacaklar Allah bilir.
tabi herşeyi Allah bilir ama yine de spor yapıp, açık havada gezip, proteinden zengin beslenip, kültür turlarıyla gezilerle stres atmak (ki ben de böyleyim) bence en güzeli ve inan uzun vadede daha az masraflı. Hem vücudun sağlıklı olur hem kafan. hiç hesaplanmıyor ama madden/manen omurga eklem ağrıları çekmemek, fıtık olmamak, kalp hastası, şeker hastası olmamak, depresyona girmemek o kadar önemli ki...
benim anladığım kadarıyla sizin mutfak masrafı ekmekle beslenen bir aileye göre biraz fazla olacak ama olsun varsın. inan sağlıklı beslendikten sonra hiç önemli değil sonuçta her ay bir öküz yiyecek haliniz yok .sadece israf etmeyin Allah bereketini verir. biz de protein ağırlıklı besleniyoruz annemlerdeyken ben evde inan 6-7 kişiyiz ama abur cubur, kadayıflar dışarıda dönerler pizzalar olmadığı için öyle çok bir masrafı olmuyor. yumurta olsun et olsun doyurucu şeyler zaten.
ayrıca ben senin çeyizleri hatırlıyorum maşallah, hiç eksiğin yok sen uzun süre eve bişey almak durumunda olmazsın
yeni evlenenlerin genelde evde eksikleri oluyor, düğün borçları oluyor o nedenle hesap şaşıyor, senin böyle dertlerin olmaz- olursa da asgari olur yani.
bence de en az birinizin maaşını biriktirmeye çalışın bir bakarsınız, duruma göre ayarlarsınız, hiç dert etme bence.