tecrübeli arkadaşlar bakarmısınız;göğüs ucu kesisimi göğüs altı kesisimi:?

tomb_raider

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Mayıs 2010
426
3
doktorla gittim görüştüm herşeyi konuştum.Karar verdiğim anda ameliyat olmayı düşünyorum.Göğüs ucundan yada altından olmasında kendimiz karar veriyomuşuz.Birinde his kaybı ve süt kanalları tahribatı riski var,diğerinde iz kalma olayı.Aslında göğüs altı mantıklı geliyo ama izler kötü dururmu diye kafam karıştı iyice.Sizler nasıl oldunuz arkadaşlar lütfen tecrübelirinizi paylaşırmısınız çok önemli benim için.

ben göğüs altıı yaptırdımmm emzirmede falan sorun olmaz dedii daha yeni oldu 2 günn oldu amleyat olalllıı :S

bende meme altından yaptırdım..ızler ılk 4 ay kızarık sekıldydı ve bellıydı daha sonrakı surecte hızla cıldınle aynı rengı almaya baslıyo..
cocuk sahıbı olmayanlar meme altını tercıh edıolar sut kanallarına zarar vermesın dıye..profılıne bakmadım ama eger evlı ve cocuk sahıbıysenn yada ılerde emzırmeyı dusunmuyosan memeucunu tercıh edebılırsın..ama ız konusuna takılma memealtındada bellı olmuyo..benım 1 sene oldu ve ben dıkkatlı baktıgımda goruyorum kendı dıkıs ızlerımı..arkadaslarım anlamıyo bıle nerde ızlerın dıye soruyolar..ama sabır gerektıren bı surec hemen bı anda yokolmuyolar ve ılk yaptırdıgın zaman bıseyede benzemıyolar cok sunı bır gorunum oluyo ama zamanla seklını aldıkca ve yumusadıkca guzellesıyolar..
bıde onemlı olan senın ne ıstedıgını doktorunun anlaması yanı doktoruna kendını ıyı ıfade edebılmen..o zaman cok guzel sonuc alıyosun..

gizeml ye katılıyorum.. emzirme durumundan öte düşüneceğin bir konu değil bence de.. ben de meme altı kesisi ile oldum ve izler konusu çok abartılacak boyutlarda değil .. hele ki ilk yıldan sonra gayet kendi vücut rengini alıyor diyor herkes ben daha 6.ayımdayım renk olarak koyu pembe durumdalar.. ama göğüs altı bombem oluştuğu için artık görünmüyorlar karşıdan bakılınca altta göğüs altı çizgisinde kaldılar.
bence bu konuda tek mühim nokta emzirme işlevinin zarar görmemesi için meme altı kesisi ile ameliyt olmak ya da emzirme durumu yoksa iz olma gibi bir durum olmayacağı için meme ucu kesisini tercih etmek..

peki bişey sorcam arkdaşlarrr yani ben 325 taktırdım ayrık duruyor sütyen giyincemi çatal meynada çkıcak yani resbestken sporcu sütyeni varken aynıı göründü olmucak değildii sütyen destekli olunca dikleştiriyor herhldee ???

canım benim 1 sene oldu ve gögüs altı kesisiyle yapıldı..ve öyle iz gögüsü kaldırmadan dikkatli bakarsan anlaşılıyor silik bir şekilde benim izin ve ben cok memnunum gögüs ucu ve kolaltı bana daha zor gelmişti ben kendinde gögüs altından olmasını istedim. bide acılan yer cok az bir yer bence sen kendin daha iyi bilirsin ama gögüsaltı derim bide ben bi kaç ay ameliyattan sonra iz kalmasın diye sürülen ilaçlardan kullandım cokta önemsemedim izi 1 sene kullansam belki silik değil dahada hiç gözükmeyecekti işte üşendiğimden bide unuttuğumdan en fazla 2 ay kullandım sanada kolay gelsin zor iş karar vermek

marka ya da boyutla ilgili olduğunu düşünmüyorum bu konunun, serbestken ayrık ya da bitişik durması, ameliyat esnasında doktorun protezi yerleştirmesi ile ilgili diye biliyorum, ama yanlış bilgi vermek istemem. Dr.lar biz ameliyattayken bakıp ona göre sağa sola yana içeri kaydırarak , normal hallerini göz önüne alarak yerleştiriyorlar, hiç bir zaman sütyensizken öyle bitişik çatallı vaziyette görünmeyecekler ,ama yumuşadıkça yani 6.aydan itibaren misal, kullanacağın sütyenin destek şekline göre çatalın oluşabilir, tamemen yumuşaması ve giydiğin çamaşır başrolde yani bu konuda..

konu sahibi arkadaştan konu dışı bir fikir paylaşarak sayfasını işgal ettiğimiz için de özür diliyorum ,bu arada..

Ben de bu estetiği düşünen birisi olarak ''koltuk altı'nı neden düşün müyorsun'' diyorum. Ewet ilk etapta zorlanacağa, acı çekeceğe benziyoruz. Ancak daha sonraki zamanlarda göğsümüzde hiç bir iz olmadan taşıyabilicezz ki ben az da olsa iz görerek sürekli yaptığım estetiği hatırlamak istemem bir zamn sonra onlara tamamen benimmişim gibi dawranmama engel olur sanki seçim senin bizi de bilgilendir olur mu hangi doktora gitiğini sürecin nasıl ilerlediğini ws.:90:

Hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum.Ben 1 hafta yoktum yeni girdim siteye..Haklısınız benim de bi türlü kafama yatmadı göğüs ucu olayı.Bekarım süt kanallarına zarar verebilir ve söylediğiniz gibi his kaybı riski de var.Kayboluyosa ve anlaşılmıyosa ne mutlu çok sevindim,çok teşekkürler beni doğru yönlendirdiğiniz için
koltuk altına da sıcak bakmıyorum ya nedense soğuk geldi düşünmesi bile:26:

Bence de meme altı kesisi. Süt kanallarına zarar verme duırumu yok, meme ucunda hissizlik yaratması durumu yok. Zaten meme altında kalıyor ve görünmküyo. Benim izlerim çok çok açık pembe zamanla zamanla beyazlaşacakmış..

bence sen seçenekleri bir de uzmanlardan dinle çünkü buna ihtiyacın war kulaktan dolma bilgiler olmasın sonuçta tercih meselesi:80:

meme altı kesisi diyorum.benim 6 ay bitti,şuan hafif pembe renkteler.bugün kontrolüm vardı,doktorum 6 ay icinde izin büyük ölçüde yok olacağını söyledi.

şu da var, inan bana göğüslerinin güzelliğinden izi falan görmiceksin bile.kafaya takacak bisey gibi gelmicek.benim 6 ay oldu,bundan daha belirgin bi iz olacağını bilsem bile yine olurdum bu ameliyatı.ve yine meme altından olurum.hissizlik yok,iz memenin altında kalıyo görünmüyo,ve süt verememe gibi bi problemimiz yok.bekar kızlar icin doktorlar meme altını öneriyor.benim doktorumun da görüşü buydu.

Son düzenleme:
yarın ben de görüşmye gidicem eğer kara werirsem hmn pzt güünü ameliyt günü isticem hadi hayırlısı

Kızlar benim ameliyat yapacak doktor sen bilirsin ama sana uygun olan memebaşı kesisi dedi.Ben bütün hastalarıma bu yöntemle yapıyorum dedi.Heralde bu konuda kendine güveniyoki böyle diyor:26:
İlk uyandığımda ağrı çok olur diye şimdiden ölüyorum heycandan

Canım yinede sen bilirsin kesi yerini ama bence meme altı kesisi en iyisi gibi duruyor. Bende meme altı kesisiyle ameliyat oldum. Meme dokusuna dokunulmadı. iyi karar ver bir sorun yaşarsan geri dönüşü olmayabilir.

canım bende 20 gün önce meme altı kesisi ile ameliyatımı oldum daha önce kolaltı ve meme başı kesisi beni acaip korkutuyordu allahtan dr ben daha cok meme altı yapıyorum dedi bildiğim kadarıyla süt kanallarını zedeliyormuş bence bekarsan meme altı ol daha sonra pişmanlık duyma canım iz konusu bunu kafana takma bence ilk etapta tabi belli olacak ama ilerde oda hafifleyecek

neden kolaltını düşünmüyorsunuz, iz yok bişi yok

canım kolaltı hiç düşünmedim çünkü bildiğim kadarıyla kolaltından diren takılıyor buda beni korkutuyordu kendi düşüncem birde şekil güzel olmaz diye düşünmüştüm mutlaka yapılınca güzel olur ama beni korkuyuyordu ve meme altı kesisi ile oldum ben ve memnunum

ben de doktoruma protezi kas altına koltuk altından yerleştirin dedm fakat doktorum koltuk altından koyarsak dekolte bölgesi istedğin gibi güzel durmaz dedi ben de meme altını kabul ettimm amannn ya memişlerine bakmaktan ize pek wakit ayıracağını sanmıyorum bugün 8. günüm çok şükür ameliyat faslı bitti şuan ameliyat yeni olduğu için belki en kötü durumlarındalar ama ben onları çoookk sewdimmm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…