• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecrubeli annelerden yardım yenıdoğan bebeğe yapılan testler hk ;

papatyaozge

özge
Kayıtlı Üye
10 Mayıs 2010
134
2
66
40
İstanbul
tecrubelı anneler 1 hafta sonra doğum yapacağım bebeğime doğar doğmaz testler yapıyorlardır sanırım bu surecte nelere dıkkat edeyım neyın yapılıp yapılmadığına dikkat edeyım...bütün bebeklere işitme testi yaparlarmı kızlar acabaa....

merhaba,bizim burada doğan bütün bebeklere işitme testi yapılıyor.oğlumada hastanedeki 2.gün yapıldı.hastaneden çıkmadan önce sarılık için kan alınıp biluribin bakılıyor.en önemliside topuk kanı .normal doğumlarda hastaneden 2 günde çıkarttıkları için hastaneden çıkmadan önce mutlaka alınıyor.ama doğrusu 48.saat sonra alınması.bebek için çok can yakıcı olduğu için saate çok dikkat edin.yoksa aile hakimliği tarafında tekrar alınıyor.sağlıklı bebeğinize kavuşun inşallah.

tecrubelı anneler 1 hafta sonra doğum yapacağım bebeğime doğar doğmaz testler yapıyorlardır sanırım bu surecte nelere dıkkat edeyım neyın yapılıp yapılmadığına dikkat edeyım...bütün bebeklere işitme testi yaparlarmı kızlar acabaa....

sanırım doğum yaptın, öncelikle hayırlı olsun... daha hastanedeyken ilk gün topuk kanı alıp fenilketonürü (PKU) ve TSH bakılıyor her yenidoğana, bunlar zorunlu zaten. 1 hafta-10 günlük arası işitme testi istiyorlar uyurken yapılıyor bu test. 1 aylıkken kalça çıkığı kontrolü için kalça USG isteniyor (yaptırmak zorunlu değil ama bazen fizik muayenede doktorun gözünden kaçabiliyor kalça çıkıkları). Aşıları zaten sağlık ocakları ve aile hekimleri, hemşireler kontrol ediyorlar, ben doğum yaptığım hastanede aşılarını ve kontrollerini devam ettirdiğim halde sağlık ocağından sürekli telefonla arayıp kontrol ediyorlardı beni. Bir de 1 yaşına gelince göz muayenesi ve tam kan sayımı istiyorlar, demir eksikliği var mı diye bakılıyor özellikle...

Back