tecrubeli anneler yardim.

nemli_bulut

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2015
102
70
Arkadaslar bebegim 3.5 aylik. kizim 2 haftadir parmagini emiyor mudahale etmiyorum. ettigim zaman aglamaya basliyor zaten. emzik hic emmedi hala emmiyor ama son 3 gundur memeyi reddediyor. meme emecegi zaman aglamaya basliyor. hep anne sutu aldi biberonla en fazla 3 kere aldi. ya zaten dr kilo alimini begenmiyor. bir de uzerine gunde iki kez kaka yapan kiz bugun hic kaka yapti dun de bikere yapmisti ama sac jolesi gibi kivami. dr a gotursem mi. hem meme reddi hem bu kaka yapmamasi

Bence götür için rahat olsun Kaka yapamaması, ishal olması kötü sonuçlar doğurabiliyor Allah korusun

Bence de görsün bi dr
Sorunu bence senin sütu nden karni doymuyodur veondan bişey yemeyince de kaka gelmez yani

Iyi aksamlar benim kizimda 4 5 aylikken biberonu istemiyodu. Sutum yetmezdi.ben mama degistirdim kac kez ne yaptiysam almadi.kontrole goturdugumde doktora sormustum.cocuklarin reddetme donemi oluyormus.
Ishal icin bilgim yok.bu aralar cocuklarda salgin varmis.tedbir amacli goturebilirsiniz.

Dur bakalim acele etme hemen

Baska bir sorun yok degil mi sadece bugun tuvalete çıkmadı ve az emdi..

Biraz daha aciksin ya da uyut öyle emzirmeye calis. Bazen olur oyle anlik durumlar.

Anne sütü alan bebek sivi yapar zaten jole kivami falan korkutmasin seni.

Eger yarin oglene kadar yemez icmez ve aynı sorunları surerse doktora git, mama destegi gerekiyorsa doktor yönlendirir zaten.

Keyfi yerindeyse panik yok :)

Parmak emmek alışkanlık haline gelebilir. İzin vermeyin.
Ellerini tanımaya ellerini emerek yalayarak başlıyorlar doktorlarin çoğu müdahale etmeyin diyorlar

Konu sahibi ağzında pamukcuk olabilir mi bebegin acaba ondan istemeyebilir...genelde kaka degil idrar doydugunu gösterir 6kere ıslatması lazim eğer huzursuzsa doktor görse iyi olur ama sütü sagip cay kaşığı ile deneyebilirsin biberon istemiyorsa iyice açıklığında teklif et gazi olabilir ..sağlıkla büyüt

keyfi yerinde karnindan sesler geliyor gurul gurul ama kaka yok. oyle aglamamiz falan yok sukrolsun. uykudayken emiyor uyanikken emmiyor reddediyor

Kızım da oglumda 8 9 ayına kadar emdi parmak sonra bıraktılar emzik almadılar ikiside belki aç kaliyodur doktora götür istersen ama mama vereceksende emzir doymassa takviye ver zaten doktor gerekli bilgiyi verecek dir

Dikkat çekmeye çalışıyor sadece. İlginin kendine kayması sağlıyor böylece

Bebekler bu aylarda memeyi reddedebilir benim kızımda 3,5 aylıkken emmeyi reddediyordu bu dönem emmeyi bırakırlarsa bir daha kabul etmiyorlarmış bu dönemi atlatabilirseniz birdaha meme reddi olmuyor ben kızımı 1,5 ay ayakta gezerek yada yine ayakta lamba altında emzirerek atlattım o dönemi sonra yine normale dönüyor şimdi 18 aylık tam bir meme aşığı bebeğinizinde illa seveceği bi Şekil olacaktır aklınıza gelecek hertürlü Şekli deneyebilirsiniz bazı bebekler kucakta dik olarak emmeyi bile seçebiliyormuş biraz inatçı olmanız gerekiyor kakayıda bir gün daha gözlemleyin hala normalden farklı dışkılama dikkatinizi çekerse doktorunuza danışın ama günde bir normal zira benim kızım kilo alımı normal olmasına rağmen iki günde bazen üç günde bir kaka yapardı

Parmak emmesine kesinlikle ozin vermeyin benim cocugumda bebeken basladi cok!tatli duruyordu engel olmadim simdi 5 yasinda hala birakmadin simdi ne yapacagimi bilmiyorum..ve diger soruna gelince emziren!anneye bunu soyleyendende soylemektende nefret ediyorum ama suttun yetmiyor olabilir bebisine doktor tavsiyesiyle mamada verebilirsin ara ara..

Bircok bebegin gecirdigi bir donem bu memeyi reddetme, ben de nerdeyse 1 ay sadece uykusunda emzirebildim, nadiren ayakta ziplayarak dolasirken de emiyordu, o ay kilo alimi azaldi ama sonra normale dondu, 2 yasina kadar da emzirdim. sakin pes etmeyin, uykusunda emzirmeye devam edin, kaka konusunda da eger kabiz degilse, yani yaptiginda civik yapiyorsa birkac gun yapmamasi normal, karnina ve bacaklarina masaj yapin, altina tek kullanimlik alt acma serip altini acik birakin hareket ettikce kakasi gelir yapar. Iciniz rahat etsin diyorsaniz iyi bir cocuk doktoruna gidin, bastan savmayacak, mama ver diyip yollamayacak, dogru duzgun bilgilendirecek birini bulun ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…