Tecrübeli anneler yardım!!!4 buçuk aylık kızım hakkında

eflatun81

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Kasım 2009
694
37
118
İstanbul
bebeğim 4 buçuk aylık oldu.1 aydır sadece 5 dakika emiyor.önceleri en az 15 dk emerdi..moralim çok bozuluyor.ek gıdaya henüz geçmedim..DOymasa ağlardı ama ağlamıyorda anlayamıyorum iştahsızmı acaba..huysuzlanmıyorda

bebeklerde genelde 4. aydan sonra memeyi bırakma eğilimi oluyor az emiyorlar ama sonra düzeliyor seninki erken başlamış olabilir. doymasa hem ağlar hem uyumaz

normal. 4 aydan sonra bebekler emme konusunda hiz ve aliskanlik kazandiklari icin daha cok miktarlari daha kisa surede emerler. surenin kisalmis olmasi bebegin memeyi istemedigi ya da birakacagi anlamina gelmez. hic endise etmeye gerek yok. Benim kizim 6 aylik, her iki memeyi de 4er dakika emiyor sadece... Siz duzenli emzirmeye devam edin.

üzülme bence doymasa emmeyi bırakmaz.ama sütünün gelip gelmediğini kontrol et. birde aylık kontrole götürüyorsanız zaten dr.lar kilo takibini yapıyorlar ve yeterli kilo alıp almadığını kontrol ediyorlar

canım üzülme bu dönemlerde mamayı yada anne sütünü az alma gibi bi refleksleri var bebeklerin. ek gıdaya başlama dönemlerinde sindirim sistemleri daha hızlı çalışmaya başlıyor. daha hızlı ve daha çok emiyorlar. birde şu sıcak hava faktörünü düşün. iştah azalması bile olsa çok normal. canını sıkma üzülme ki sütün kaçmasın.

bu aylar bebeğin dış dünyanın ilgisini dağıtmaya başladığı aylardır. emerken kafasını çevirip çevirip etrafını incelerler. bu kadar ilginç şeyler varken kim beslenmeyle ilgilenir ki :) ben boynuma dikdörtgen şeklinde, uzun kenarında bir askı olan örtü geçirerek oğlumun emerken etrafı incelemesini engellerdim. bu şekilde emmeye devam ederdi. tek sorun bu seferde örtünün desenlerini incelemeye başlaması oldu. desensiz bir örtü daha iyi bir tercih olur :) boynuma astığım yerden d e hava girerdi. emzirme örtüsü diye artık heryerde satılıyor. ben diktirmek zorunda kalmıştım. sevgiyle

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…