• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler hastane çantası

merrrkurrr

dermansız dert yokmus
tek ayak cezası
Sahte Profil
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2015
99
38
18
33
tecrubeli anneler hastane çantasına koyduğunuz seyler nelerdi? Kesinlikle koyun dediğiniz şeyleri yazar mısınız? Marka da yazarsanız çok sevinirim:)

Kizlar en az 2 tane yenidogan zibin takimi
Islak mendil
Pecete
Bebek bezi
Biberon (sutunuz hemen gelmezse lazım olacak)
Bebek battaniyesi (hava soğuk olursa çıkarken lazım.olur)
Etek bezi

Anne icin;
Çorap
Lastikli toka
Pijama takımı
Yelek
Terlik
Aklıma gelenler bunlar

Bebek çantama,
Bebeğin 10 lu çıkışı,
5li doğumdan çıkarken gitmesi için takım, +
Misafirler gelince giyceği süslü tulumu, +
Bide bi takım daha yedek aldım yanıma alt üst + bide iç zıbın +
2 tane çorap +
Bi tane çıkıştaki Penye baddaniye, bide Nohut baddaniye, +
Bebeğin pusetine koymak için alt açma, +örgü port bebe, çıkarken içine koymak için. +
İki tane emzik, +
Emzik kutusu ve emzik tutacağı+
Bi tane küçük suluk biberonlardan, +
Hurma, zemzem suyu, 4 tane ağız bezi, +
Bebek bezi, ıslak pamuğu.. +
Bebek bakım kremi sudocrem

Kendim için;

İki tane Pijama takımı,
Makyaj aletleri
İki tane atlet, +
2 tane emzirme südyeni+
4 tane kilot+
Göğüs pedi,+
Ped,+
Havlu+
Çarşaf + yastık, baddaniyem.
Terlik,tacım
Kağıt havlu, ıslak mendil +

Buyur canm bunlar benimkiler

Gogus kremide ekleyin bence ozellikle ilk dogumdan sonra gogus uclari hemen yara oluyor. Emzirmeye baslar baslamaz surmeniz iyi olur. Zaten hastanede hemsire yada doktor hemen size soylicektir.

Kızlar bi tiyo daha annem söyledi o öyle yapmış hiç yara olmamış.
Emzirmeden önce göğsünüzü hafif sıkıp sütü tamamen kahverengi yere yaydırın, sonra emzirin. Bebeğin tamamen o kahverengi kısmı ağzına almasını sağlıyormş ordaki süt tadı. emzirdikten sonrada sıkıp yine yaydırınn buda emzirdikten sonra göğüs ucunun korunmasını sağlıyormş.

Ay ne çok şey konuyormuş ya. bir sürü eksiğim varmış valla :oha: 34. Haftaya giriyorum biran önce tamamlasam iyi olacak o_O

Kilota gerek yok altınıza bez bağlanacak.

Göğüs pompanızı unutmayın sakın. Kaynatın ve koyun yanınıza. Birde hastane mama vermiyorsa mama ve kendiniz için süt yapıcı çay, rezene kimyon

Zelihanin listesiyle benimki ayni :) bitane kucuk mamada eklenmesi gerek diye dusunuyorum bebegin sarilik olmamasi icin sık sık beslenmesi gerekiyor sut gelmezse mecburen mama veriliyor kizlar saglikli doğumlar nasip etsin Rabbim zaman çok daraldi. Bakalim kacinci haftada gelecek bebislerimiz

Bezmi baglaniyor kim bagliyor çok garip geldi bana :) ben baglatmam :)
Tabiki normalde olsa sezeryanda olsa bağlanıyor. Normal olduğunda kanamanız olur ondan, sezeryan olduğunda çişiniz geldiğini bilmezsiniz ilaç etkisi geçene kadar sonda bile takılabiliyor. Zaten sonra hemşire gelip karnınıza bastırıp kanı boşalttırıyor. Hastanenizle görüşün 1 paket yetişkin bezi isterler yada kendileri gazlı bezden hazırlayıp koyabilirler

Bu zaman kadar kimseden duymadim :) kilit seklinde deepedin kilotlari var onlardan kullanıyorlar mis bazilar onu duymuştum. Sondayi biliyordum bu konuyu detayli ogrenecegim.en erken benim galiba şurada :)
BeZi kilot şeklinde yapmışlar. Kimisi ondan memnun kimiside normal bezden. Bez bana daha kullanışlı geldi çünkü dikişten hareketler kısıtlanıyor birisinin onu çekip alması daha kolay alttan. Öğrenin tabi doğumunuza az kalmış neler yaşayacağınızı bilin ki o an şaşırmayın.

BeZi kilot şeklinde yapmışlar. Kimisi ondan memnun kimiside normal bezden. Bez bana daha kullanışlı geldi çünkü dikişten hareketler kısıtlanıyor birisinin onu çekip alması daha kolay alttan. Öğrenin tabi doğumunuza az kalmış neler yaşayacağınızı bilin ki o an şaşırmayın.
TESK.ediyorum

arkadaşlar normal doğumdan sonra doktor ve hemşireler sık sık gelip vajina ve rahimin toplanmasını kontrol için geliyor muayene ediyorlar o yüzden ilk aşamada pijama değil gecelik daha kullanışlı oluyor altınızı da doğumdan çıkarken sizi giydiren hasta bakıcı bezliyor çünkü yaklaşık bir hafta yoğun kırkınız çıkana kadar da daha seyrek olan kanamanız oluyor. ben ilk doğumda normal hasta bezi kullandım bu sefer kilot gibi olan bezden kullancam Allah izin verirse. ama sezeryan nasıl oluyor bilmiyorum kanama açısından. velhasıl sürekli muayene olacağınızdan pijamayı indir kaldır sorun oluyor gecelik en rahatı. mutlu sağlıklı doğumlar hepimize :)

Back