• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler bir bakarmısınız?

snmglr

Anne
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2006
360
1
96
İzmir
1,5 yaşında bir oğlum var.Tek yapmayı sevdiği müzik dinlemek,televizyon izlemek,gezmek falan.
Ben evde oğlumla ilgilenmek adına onunla kaliteli zamanlar geçirmek istiyorum,onunla oyunlar oynamak ve eğitici öğretici bir ebeveyn olmak istiyorum.
Ama bu konuda hiç yaratıcı değilim.Bazen saklanbaç oynuyoruz,o saklanmayı daha anlamıyor ama ben sakladığımda beni buluyor ve çok seviniyor.Başka oynadığımız bir oyun yok benneyaptımki
Tecrübeli anneler netten araştırmaya girişemedem henüz,sizlere sormak istedim önce,oğlumla nasıl vakit geçirmeliyim?

Günaydın canım,,,benimde iki oğlum var biri 6 diğeri 3 yaşında:nazar: bende sizin gibi onlara karşı eğitici ve sevimli bir anne olmaya çabalayan bir anneyim,,, oğlunuzu Allah bağışlasın:nazar:,,,genelde oğullarım küçük yaşta iken oyuncakların eğitici olanlarını alıyordum mesela legolar var onlarla şekil yapma,renk şekil ve sayı sayma becerileri baya artıyor ,, oyun hamurları alıyorum çok seviyolar,,,boyama kitapları alıyorum,,,beraber onlarla bu becerileri oynayarak öğretmeye çalışıyorum umarım yardımcı olmuşumdur arkadaşım sevgiler,,,a.s.

canım merhaba...büyük alışveriş merkezlerinden eğitici oyunlar alabilirsin....üzerlerinde hangi yaş gruplarına ait olduğunu yazar, çalışanlarında sana tavsiyesi olacaktır....ama müzik dinlemesi de güzel bir alışkanlık

Benimde 1,5 Yasinda bir kizim var, cok hareketli ve asiri yaramazkötükedihüso:nazar:

Ablasi 7 yasina girdi bu sene bana firsat kalmiyor ilgilenmeye ablasi ile oynuyorlar iki cocuk oldumu daha rahat oluyor anneler bu konuda, ama tabiki bende onlarla oynuyorum resim yapiyoruz kitab bakiyoruz oyuncaklarla oynuyoruz disarda cocuk parkimiz var havalar güzel oldumu zaten evde durmam yiyeceklerini iceceklerini alir cikarim hem orda hareketli oldugu icin istedigi gibi kostursun oynasin diye hem temiz hava daha iyi cocuklar icin diye....

Müzik sevgisini gelistirmek icin kücük enstruman oyuncaklarda alabilirsin canim.

Sevgiylea.s.

tecrübeli insanın hali başka...................................

Benimde 1,5 Yasinda bir kizim var, cok hareketli ve asiri yaramazkötükedihüso:nazar:

Ablasi 7 yasina girdi bu sene bana firsat kalmiyor ilgilenmeye ablasi ile oynuyorlar iki cocuk oldumu daha rahat oluyor anneler bu konuda, ama tabiki bende onlarla oynuyorum resim yapiyoruz kitab bakiyoruz oyuncaklarla oynuyoruz disarda cocuk parkimiz var havalar güzel oldumu zaten evde durmam yiyeceklerini iceceklerini alir cikarim hem orda hareketli oldugu icin istedigi gibi kostursun oynasin diye hem temiz hava daha iyi cocuklar icin diye....

Müzik sevgisini gelistirmek icin kücük enstruman oyuncaklarda alabilirsin canim.

Sevgiylea.s.

Daha küçük anlamaz diye almak istemedim aslında bu legolardan oyun hamurlarından falan ama aslında dediğiniz gibi bunu satan özel yerlere gidip danışmak sormak lazım.Çok aydınlatıcı bilgilerdi,teşeşkkür hepinize.

öncelikle Allah bağışlasın...
1.5 yaşındaki oğlunuzla oynayabileceğiniz bence büyük parçalı legolar olabilir...
şuan diğer oyunlar için çok küçük...
ama aklıma gelirse yine yardımcı olmaya çalışırım...
sevgiler...

Allah bağışlasın Allah sizi hiç ayırmasın hep yanyana ve mutlu, sağlıklı hayat nasip etsin..
bende ozamanlarda rakamlarlı ev eşyalarının resmi olan yapbozlar almıştım tahta ,ve ağzına alıp yutamıyacağı kadar büyük parçalı.. ve genelde 3 yaş için olanlarını almıştım..
biliyormusunuz bayanlar insanın en zeki olduğu dönem doğduğu dönemmiş..
zeka yıl geçtikçe azalırmış..onlar bzizim düşünebildiğimizden dahada zekiler..
algıları okadar açıkki biz nekadar çok onların ilgisini çekebilirsek, algılarını ne kadar çok açabilirsek ilerde de okadar iyi olur..
yapbozların yanında bide rengarenk içiçe giren kovalardan kule yapmak daha doğrusu benim yaptığım kuleyi yıkmak çok hoşuna giderdi benim oğlumun ..tavsiye ederim...

merhaba benimde 17 aylık bir oğlum var . çalışan bir anne olarak akşamları bütün vaktimi oğlumla geçirmeye çalışıyorum.
oğluşum topla oynamayı çok seviyor evde boy boy toplarımız var onlarla gol atarak oyun oynuyoruz. piknik seti olan bir sepet almıştım genelde kız çocuklarına alırlar ama ben oğluma aldım. içinde oyuncak tabak tencere kaşık fincan gibi şeyler olan bir set. onunla yemek yapıyoruz ve oğlum bana tattırıyor kaydirigubbakcemile3
arabalarıyla oynuyoruz . mutfakta ona zarar vermeyecek küçük tencere ve tahta kaşıklarla oyunlar yapıyoruz onları bateri gibi kullanıp ritim tutuyoruz.. illa oyuncak almana gerek yok zaten oyuncaklardan çok evdeki şeylerle ilgilenmeyi seviyorlar sırnaşık şey

arkadaşların bahsettiği oyuncaklarda güzel bizdede var. legoların çocuklarımıza uygun olarak büyük boyutta olanları var mesela onlarla yaratıcılığınızı konuşturun ana oğul gamyoncuiremsu

yani okadar çoooooooooooooooooooook alternatif varki çocuklarımıza uygun keçeli kalemler var onlardan alıp çizim bile yapabilirsiniz ..

güzel ve boool oyunlu günleriniz olsun inşallah :emir_bebek:

Back