Bebek Beslenmesi tecrubeli anneler bi bakinn

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ElSaaa

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2009
222
8
118
Almanya
benim 15gunluk bebegim var geceleri cok aglio gunduz hersey normal ama gece ikide bir kalkio kendini sikio alioor karni agrio sanirim sadece emziriyorum Simdi size bi soru sizce su bebek cayi veya ek aptamil mama vereyimi geceleri daha rahat uyumasi icin yada normalmi bebegimin bole geceleri aglamasi emziriorum emzirirken uyuya kalio yerine koyuyorum geri baslio aglama Lutfen yardim edin

sütün yetmiyo desem gündüz de yetmez..karnı doyuyordur,henüz çok küçük,anne sütünden başka birşey verme bence..ama gece emzirdiğinde gazını çıkartmadan yatırma..belki gaz problemi vardır..odada loş bir gece lambası yak,belki kendini daha huzurlu hisseder..ayaklarına va karnına hafifçe masaj dene..gaz sancısına iyi gelir..ama 3-4 ay bu sıkıntıların olması kaçınılmaz..malum gaz sancısı..

Maviruya 'ya katılıyorum

geceleri daha rahat uyumasi icin mama verirsen gece emzirmediginden sutun azalir ve mecburen surekli mama takviyesi yapmak zorunda kalirsin.Ilk 2 ay boyle geciyor,gerekirse yarim saatte bir emzirmek gerekiyor cunku bebegin cabuk yoruluyor,belki daha doymadan uyuya kaliyor ama zaten dogali da bu yeni dogan icin,sik sik ve az az yemesi.Zamanla karnini daha guzel doyuracak ve daha seyrek uyanacaktir.Onun disinda bebeginin buyuk ihtimalle gaz problemi var ki bu da cok dogal,zamanla o da gececek her ne kadar hic gecmeyecek gibi gelse de.Saglikla buyut bebegini dilerim.

bebege ilik dus + gaz masaji iyi gelir uyumadan once. ama bizde de olurdu memede uyurdu sonra yatirinca yeniden aglardi- memede tutup sallardim bi sure. besiginde sallamalari mi denemedim hatta bazi geceler uyusun diye arka fon olsun diye camasir makinesi mi calistirmadik:) gaz sancilari ilk 3 ay kacinilmaz. minimuma indirgemek icin yediklerine dikkat etmelisin. ben mumkun mertebe gaz yapici yiyeceklerden kaciniyordum. kahve cay gibi uyku kaciricilardan uzak duruyordum. ve bol bol rezene cayi iciyordum. bunu bebege de verebilirsin biraz ama bence en iyisi sen ic anne sutunden ona gecsin. sirtina poposuna pispislar da iyi gelir rahatlatir. aptamil gaz yapiyo bazi bebeklere conformil'i oneriyolar ama tadinin kotu oldugunu soyluyor kullananlar ben kullanmadim. sutun oldugu ve bebek ictigi surece anne sutu ver. bitince zaten mamalara muhtac kaliyoruz.

arkadaşım bebeğin henüz çok küçük.ağlaması normal.ama dikkat et bakalım,hep aynı saatlerde mi ağlıyor.kolik olabilir.kolikli çocuklar genelde aynı saatte ağlar.öyleyse mama falan verme.hiçbir anlamı yok.aslında hiç verme mama.bence de doyuyordur yoksa gündüz de ağlardı.normal bir gaz sancısı ise japlo gaz sancısı giderici bir aparat var netten araştır istersen.kolik ise doktorun öneride bulunur ama ılık duş,kucağa almak,evde gezdirmek,farklı bir oda,başka birinin kucağında olması v.s. işe yararmış.nette okumuştum.masaj falan da olur.bir de muhakkak çok sakin ol,kesinlikle hissediyorlar.boşver gece uyumasın varsın.sağlığı iyi olsun da!kesin ve kesin sakin ol hamilelikte bile psikolojin etkiliyor bebeği.son olarak kolay gelsin sabırlar diliyorum.

bebeginin gaz problemi olabilir.bazi bebeklerde bu daha net ortaya cikabiliyor.bence bebeginin sikintisi bundan kaynaklaniyo.bebek caylarindan tavsiyye ederim sana.birde karnini sicak tutmaya calis devamli.

bebeğinizi uyutmak için sallamayın. her emzirmeden sonra mutlaka gazını çıkarın.benim bebeğim de kış bebeği idi. her uyanışında emzirir, gazını çıkarır; kundak yapar öyle yatırırdım. kundak dediysem eski usül sıkı kundak değil.penye ya da ince yün bir bebek bahtaniyesinin ucunu içine kıvır üçgen yap bebeği ortasına koy. ensesi bu üçgene gelsin sağ ucunu bebeğin üstünden ört altına katla aşağı ucunu karnına doğru katla sol ucunu da katla yavaşca yatağına yatırır. bebeğin zamanla çok hoşuna gider. hala anne kucağında gibi olur. 4,5-5 aylık olana kadar kolay kolay üstünü açamaz.emmesinden hemen sonra uyanırsa kundağı bozmadan yavaşca sırtına vur pış pış de. ayrıca yattığı yerin sıcaklığına da çok dikkat et. gece gündüz farkı önemli. hep önerilen derecede tut.

cnm bebğin daha 15 günlük ona biberonla mama verirsen daha çok gazı olur ve daha çok ağlar benim kızımda gece dururdu gündüz durmazdı 4. ayından sonra düzeldi sonuçta gaz sancısı olur ağlar karnına masaj yapın bacaklarından tutup karnına doğru götürün gaz için damla kullanıyomusun kullanmıyosan kullan sütünün yetmediğinide çişinden anlarsın çok yapıyosa karnı doyuyodur ki sütün varsa ve doyana kadar emiyosa başka bi derdi vardır gazı vardr başka bişeyi olmaz

Tam gaz problemi tarifi. Ikınıp ıkınıp ağlaması.
Doktora danışarak bir gaz damlası edinebilirsiniz.Rahatlatır.
Onuın dışında sıcak havlu karın bölgesine ve ayaklara.
Kolay gelsin...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…