• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübeli anneler bebişlerinize verdiğiniz ilk ek gıdalar neler ?

sonic63

Üye
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2012
21
0
16
Ankara
merhaba benim 5 aylık kızım var sadece anne sütü veriyorum 6. aya dogru ek gıda vereceğim ama tavsiyelerinize ihtiyacım var sizler meleklerinize ilk ik gıda olarak neler yedirdiniz yardımcı olursanız sevinirim.

ben bebeklerime ilk elma püresi ve yoğurt verdim.birde hero baby nin 4. ay bisküvilerinden ıhlamurla ıslatıp verdim hala da veriyorum.
bazı yemekleri tattırdım az az çorbalar olabilir .herşeyden tattır muhallebi de yapabilirsin.şeker yerine pekmez koyabilirsin muhallebiye.bana öyle demişlerdi

kızıma ek gıdayı uzun bir süre veremedik.önce dilini dokundurup tadına bakıyor,istemezse asla ağzını açmıyordu..sabahları yumurta haşladım oda rafadan onu yerdi.1 kaç kaşık pekmez..çok az yoğurt yerdi çorbalardan 2 kaşık alsa mucize derdik..meyveyi asla yemedi her şeyi denedim kabul etmedi..çok uzun bir süre çok zorlandık ama şimdi çok şüküüür herşeyin tadına bakıyor,meyve yemeğe başladı,tadını beğendiğinde ise tüm tabağı bitiryor :nazar: ..Allah yardımcınız olsun,gerçekten zor bir süreç.inşallah sizin bebişiniiz iştahlı olur ve size zorluk çıkarmaz..

Ben yada her hangi birisi yanında yemek yediğinde sinirleniyor. O da birşeyler yemek istiyor ama ben korkuyorum daha 5 aylık sütümüz yetiyo çok şükür ama ek gıdaya başlama zamanı yaklaştı. Elma suyu, çorba ve evde kendi yaptığım yogurt la başlayabilirim en sonada muhallebi olabilir. iki gün arayla çay kaşıgıyla tattırmakmı lağzım önce ? kızım 7.5 kilo normalmi sizce ? melitta elifduru beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

Ben yada her hangi birisi yanında yemek yediğinde sinirleniyor. O da birşeyler yemek istiyor ama ben korkuyorum daha 5 aylık sütümüz yetiyo çok şükür ama ek gıdaya başlama zamanı yaklaştı. Elma suyu, çorba ve evde kendi yaptığım yogurt la başlayabilirim en sonada muhallebi olabilir. iki gün arayla çay kaşıgıyla tattırmakmı lağzım önce ? kızım 7.5 kilo normalmi sizce ? melitta elifduru beni bilgilendirdiğiniz için teşekkür ederim.

maşallah kg si çok normal ve iyi.gelişim çizelgen varsa bakabilirsin.kız ve erkek çocuklarında farklılıklar olmasına rağmen gelişimi iyi.
sinirlendiği zaman tattır yemeğin suyundan.sofrada ne varsa (katı şeyler hariç )mesela yoğurt olabilir menüde çorba varsa suyundan tattır.yemeğin suyundan ver.benimkiler 3 aylktı çay kaşığı ile tattırdım az az.çevrem hep şimdiden alıştır tat duyuları gelişsin dedi bende suyundan çay kaşığı ile tattırdım hep.şimdi ise hero baby nin bebe bisküvisini ıhlamurla ıslatıp ezip yediriyorum.elma püresi veriyorum yoğurt veriyorum.

ama günde iki çay bardağını geçmemeli verdiklerin.ben bi kaseyi ikisine yediriyorum.sende bi kasede yoğurt yada meyve püresi verbilirsin.yesin diye zorlamana gerek yok yutma refleksi gelişsin.şimdi emme güdüleri kuvvetli olduğu için anca alışır.

çok güzel düşünmüşsün ilk elma suyu ile başla iki üç gün çay kaşığı ile ver yada elma püresi olabilir.ben ilk elma püresi ile başladım ama bağırsaklarını zorlama.yiyebildiği kadar.çay kaşığı yerine wee nin kaşıkları var onları tavsiye ederim ben memnunum

geçenlerde hazır meyve püresi almış eşim ib tattırayım dedim ikisi de yedir diyebağırmaya başladı yedirdim bitirdiler maşallah :):):)::):) hazırda yedirmek istemiyorum açıkcası ama dün eşim aldı bikaç küçük kavanoz arada yedir sende uğraşmazsın püre yapıcam diye dedi.arada çok sıkışırsam yediririm birde bi yere giderken iyi oluyor :))))

Melitta Çok teşekkür ederim ilgilenip yorum yazdığın için wee nin kaşıklarından var. Elma suyunu verdim iki kaşık nasıl mutlu oldu anlatamam fazla zorlamak istemedim. Resmen vucudu el verse hemen bizimle sofraya oturacak :) Yarında yogurt tattırmayı düşünüyorum. İki gün sonrada patates ve havuç çorbası püre gibi zaten 1 kaşık yine zorlamadan dediğin gibi herşeyin hafif hafif tadına baksın bir ay sonra yutma refleksi gelişsin zorlanmasın. Bahsettiğin bebe bisküvisinide bebişimin menüsüne ekliyorum. Kavanozdaki meyve püreleride ilerleyen haftalarda kurtarıcı gibi olacak. Meleklerimizin keyifle birşeyler yemesi çok güzel bir duygu ama insan ne yedireceğini bilmeyince tedirgin oluyor. Çok şükür menümüzü belirledik içimi rahatlattın çok teşekkür ederim. Bebişlerini benim yerime koklayarak öp maşallah Allahım nazarlardan korusun.

ben teşekkür ederim.amin cümlemizin yavrularını korusun inşallah.tahmin edebiliyorum bizimkilerde tam sofraya oturuyoruz başlıyorlar içerden " ıııı "lamaya :):)
getiriyoruz kucağımıza alıp yemek yiyoruz resmen ağzımızı inceliyorlar sanki kendileri yiyorlarmış gibi :):):)
eşimde "bak kızım bak oğlum baba okus pokus yapıyor aa nereye gitti yemek mideyeeee"deyip kaşıklıyor yemeği :):):) nasıl bakıyorlar anlatamam çok hoşumuza gidiyor onları öyle gördüğümüzde :):):):)

her anlarına tanık olmak ayrı güzel.sende minik prensesini öp benim için.
küçükken çok tatlılar her halleri ayrı güzel ama büyüyünce canavar oluyolar :D:D biz bu kadar uğraşıyoruz ya büyüyünce bizi beğenmicekler :52:

:) evet ya yemek yerken saf saf bakıyor sonra hırslanıp tekmeyi geçiriyor babasına :) Allahım korusun onları kızıma bakınca şükür ediyorum Allahımın en güzel mucizelerinden biri ne şanslıyızki bizlere nasip edip emanet etmiş bu masum melekleri. Resmen şebeklik yaptırıyolar bize kahkaha attımı mutlulukdan eriyorum.

canavarlar İşkencenin en tatlı hali :) görmemişin çocuğu olmuş hesabı ben kıskanıyorum altını bile kimseye değiştirtmiyorum büyüyünce bizi beğenmezse çatlarım herhalde hele anne ben aşık oldum falan derse ben dedektif gibi gizli gizli peşinde olurum. panter emel gibi olduk :) senin bebişlerin isimleri nedir?

elif azra ile furkan efe. Allah tan sen dedektiflik yapıcaksın .eşim kapıya "bu evde verilecek kız yok diye asacağım " diyor :):):):)

dün dr. a gittik elma püresini sabah 9 da ver dedi. kaşık maması (aptamil sütlü pirinçli )yazdı.onu da akşam 19:30 vericekmişim.
haftaya da mamadan yapılan yoğurt a başlrız dedi.bi sonraki ay vs vs bişeyler dedi.demir ilacı yazdı.

sende kaşık maması verebilirsin.birde bi arkadaş arı mama yı önermişti.onu da araştırıp verebilirim.dr. a soracaktım nasıl olsa haftaya yine gideceğiz diye sormadım.
aynen bende her anları beni mutlu ediyor.evvel ki akşam birbirlerine bakıp kahkaha atıyorlardı ilk defa tanık oldum.her halleri ayrı güzel maşallah :):) haklısın gerçekten de rabbimin bize nasip ettiği en güzel hediyelerden biri.ne mutlu rabbim anneliği nasip etmiş bize.kızım birde çığlığını keşfetmiş çığlık atıyor operacılar gibi :):):)

aaa birde dr.kızımın kulağını deldi teyzesi :):):) artık kız olduğu iyice belli :):)

Son düzenleme:
elif azra ile furkan ege. Allah tan sen dedektiflik yapıcaksın .eşim kapıya "bu evde verilecek kız yok diye asacağım " diyor :):):):)

dün dr. a gittik elma püresini sabah 9 da ver dedi. kaşık maması (aptamil sütlü pirinçli )yazdı.onu da akşam 19:30 vericekmişim.
haftaya da mamadan yapılan yoğurt a başlrız dedi.bi sonraki ay vs vs bişeyler dedi.demir ilacı yazdı.

sende kaşık maması verebilirsin.birde bi arkadaş arı mama yı önermişti.onu da araştırıp verebilirim.dr. a soracaktım nasıl olsa haftaya yine gideceğiz diye sormadım.
aynen bende her anları beni mutlu ediyor.evvel ki akşam birbirlerine bakıp kahkaha atıyorlardı ilk defa tanık oldum.her halleri ayrı güzel maşallah :):) haklısın gerçekten de rabbimin bize nasip ettiği en güzel hediyelerden biri.ne mutlu rabbim anneliği nasip etmiş bize.kızım birde çığlığını keşfetmiş çığlık atıyor operacılar gibi :):):)

aaa birde dr.kızımın kulağını deldi teyzesi :):):) artık kız olduğu iyice belli :):)

yanlış yazmışım yaa ege yazacağıma efe olmuş.harfler yanyana olduğu için.birde klavyeden ötürü bazen harfler ya eksik oluyor ya yanlış sanırım klavyem miyadını doldurmak üzere. :)

ege çok güzel elif adını bende çok istemişdim hatta kararda vermişdim ama son anda kızımın adını SU koyduk :) Allahım yavrularımıza hayırlı uzun ömürler nasip eylesin.
Menümüz zenginleşiyor elma suyunu sevdi. Ayın 9.da dr. la randevumuz var kafama takılan herşeyi yazdım unutmayım diye doktoru bunaltacagım.
Kahkaha atıp keyifleniyorlar ya çok tatlı oluyorlar ege ile elif ismini çok beğendim maşallah Allahım nazarlardan korusun. O çığlık olayı kahkahası bütün stresimi alıyor.
Ben bizim kıza küpe taksamda yine inanmazlar herkes yakışıklı diyor zaten artık alıştım bende erkekmi diyorlar evet adıda metehan diyorum :) Bu arada geç cevap yazdım kusura bakma malum kaynana olayı :) 2 dakika nefes aldırmadı çok şükür bir evi olduğunu hatırladı :)

ege çok güzel elif adını bende çok istemişdim hatta kararda vermişdim ama son anda kızımın adını SU koyduk :) Allahım yavrularımıza hayırlı uzun ömürler nasip eylesin.
Menümüz zenginleşiyor elma suyunu sevdi. Ayın 9.da dr. la randevumuz var kafama takılan herşeyi yazdım unutmayım diye doktoru bunaltacagım.
Kahkaha atıp keyifleniyorlar ya çok tatlı oluyorlar ege ile elif ismini çok beğendim maşallah Allahım nazarlardan korusun. O çığlık olayı kahkahası bütün stresimi alıyor.
Ben bizim kıza küpe taksamda yine inanmazlar herkes yakışıklı diyor zaten artık alıştım bende erkekmi diyorlar evet adıda metehan diyorum :) Bu arada geç cevap yazdım kusura bakma malum kaynana olayı :) 2 dakika nefes aldırmadı çok şükür bir evi olduğunu hatırladı :)

ıııyyyy:37: k.v ' nin k 'sını duymak istemiyorum :S:S:S

amin inşallah yavrularımız adlarıyla yaşasın inşallah.şimdi bebişlerim yüzüstü dönüyorlar yüzüstü yatıyorlar çok tatlı görünüyorlar.mamadan yoğurt yapıyorum iki üç gündür yediriyorum beğendiler.

benim kızımı da oğlan sanıyolardı :D

yarın kontrolümüz var bakalım neler olcak.menümüze yeni gıdalar eklenecek mi ? birde oğluşum için sünneti konuşacağız :)

kıyamam ya o sünnet olayı kuzum benim çok korkutuyor beni Allah yardımcın olsun. Ne zaman sünnet olması gerekiyorki bende merak ettim sana tavsiyem öyle tören falan yapma bebişlemi ilgileneceksin milletlemi hem insan hevesleniyor güzel sünnet töreni yaptırıyor fuzuli masraf bence yapacağın masrafı bebişin kumbarasına at daha iyi. insanları memnun edemiyorsun.
bende senin dediğin gibi herşeyden tattırdım kuzuma ama artık yesin içsin diye hevesleniyyorum.

kıyamam ya o sünnet olayı kuzum benim çok korkutuyor beni Allah yardımcın olsun. Ne zaman sünnet olması gerekiyorki bende merak ettim sana tavsiyem öyle tören falan yapma bebişlemi ilgileneceksin milletlemi hem insan hevesleniyor güzel sünnet töreni yaptırıyor fuzuli masraf bence yapacağın masrafı bebişin kumbarasına at daha iyi. insanları memnun edemiyorsun.
bende senin dediğin gibi herşeyden tattırdım kuzuma ama artık yesin içsin diye hevesleniyyorum.

yenidoğan sünneti de varmış yeni duydum bende.allah nasip ederse bir ay sonra uygun bir zamanda düşünüyoruz.yapmicam zaten düğün dernek.ileride mevlüt yapabilirim.

aynen çok haklısın bana göre de fuzuli.

bugün kontrolümüz vardı.herşey yolunda şükür.

mama veriyor musun? 1 olan mamalardan?

mamadan yoğurt yapıyorum sana da tavsiye edebilirim kaşık maması da var.dr. muz yazmıştı başla diye.

ayrıca mamadan muhallebi tarifi de verebilirim.

hayırlısı olsun en güzeli mevlüt birde ne yaparsan yap milleti memnun edemiyorsun.
Ben sadece anne sütü veriyorum birde senin dediğin gibi günlük birer kaşık yogurt, elma suyu, havuçlu patatesli çorbadan tatdırdım Henüz tadıyoruz hiç mama yedirmedim
valla tarif verirsen çok sevinirim menümüze ekleriz. Artık tatdırmayı bırakıp yedirsemmi bilemedim yesin içsin istiyorum artık
mamalardan hangi markayı tavsiye edersin ayrıca muhallebi tarifinide ver teyzesi kuzumun midesi bayram etsin

yavaş yavaş yedirmende fayda var.yemeklerden tattır sadece ama meyve püresi ver bi kase ,yaptığın yoğurttan ver bir kase.kaşık maması verebilirsin üzerinde ne kadar vereceğin yazıyor.unutmadan meyve püresi için cam rende almalısın.bildiğimiz rendelere benzemiyor.
amaç çiğneme ve yutkunma refleksinin gelişmesi birde sanırım kaşığa alışması çünkü benim oğlan hala emer gibi kaşığı alıyor ve sürekli gelmeyince sinirleri bozulup biberon istiyor ama kızım maşallah güzel alıyor kaşığı yiyor.

sanırım oğlanı kaşığa alıştırmak zor olucak.

bebelac 'ı tavsiye ederim.siz devam sütü kullanıcaksınız.sanırım bebelac 2 oluyor.kontrole gittiğinde dr. una danış yada aile hekimine.3 ay sonra mı kontrolünüz ?
bildiğim kadarı ile bebeğin beyin gelişimi doğumdan sonra ilk bir yıl içinde tamamlanıyormuş yani anne karnında değil.bu yüzden gerekli diye düşünüyorum

ne varsa eskilerde varmış aslında sütü yetmeyen anneler bile pirinci döver su ile pişirir yedirirmiş mama diye yada pirinç unu ile mama yaparmış :):)

-1 su bardağı su (200 ml)
-3 tatlı kaşığı pirinç unu
-6 ölçek mama

su ile pirinç ununu pişir ocaktan indirince 6 ölçek mamayı ekle iyice karıştır.

birde bi arkadaş bana arı mama 'yı önermişti.ona da doktoru önermiş.bulursam onu deneyeceğim.bulamadım ya :( sanırım 6 .ay da başlanıyor.

unutmadan kaşık maması olarak dün kontrole gittiğimizde doktorumuz serelac çok seviliyor dedi.onu deneyeceğim ama eczane de bulamadım markette de 6. ay mamaları vardı.bende bebelac ın kaşık mamasını istiyorum bi türlü bulamıyorum.bebelac tan çok memnun kaldım çünkü.aptamili oğlum beğenmedi iyice sulandırıp biberona koysam da pek beğenmedi.eşimde holle 'nin kaşık mamasını almış.
holle çok tavsiye edilen bir ürün.holle'nin meyve püresini almıştım.

holle yi tavsiye edebilirim.serelac ı bulsam deneyeceğim.
ama istersen aptamili ilk dene belki senin bebişin beğenebilir.ama bebelac bulursan kullan.

http://www.bebelac.com.tr/bebelac-kasik-mamalari.html

bu arad msj ım çok karışık oldu kusura bakma :):) çünkü burada istediğim herşeyi bulamıyorum :):)

Son düzenleme:
bu arada seninle birkaç bilgiyi paylaşmak istiyorum.kendi dilimle anlatmak biraz karışık olacağı için kitap dili ile paylaşmayı uygun gördüm :):):)

GİZLİ AÇLIĞA DİKKAT

insan beyni gelişiminin büyük bir bölümü yaşamın ilk bir yılı içerisinde tamamlanır. yeterli ve dengeli beslenemeyen bebekler hem fiziksel hem de zihinsel gelişim açısından geri kalabilirler. bazı durumlarda bebeğin açlık problemi yoktur, kilosu da normal limitler içindedir, ancak zihinsel gelişiminde bir aksaklık görülebilir. bu ‘ gizli açlık' diye tanımlanan özel bir problemi akla getirir. bu sorunla karşılaşmamak için katı gıdalara geçildiğinde bebeğin yediklerinin yalnızca miktarına ve bebeği doyurup doyurmadığına değil, içeriğine de önem vermek gerekmektedir. dengeli bir protein, karbonhidrat ve yağ karışımı ile vücut için lazım olan yağ asitlerini içeren, başta demir olmak üzere mineral ve vitaminler açısından zengin bir beslenme yazılımı bebeğin sağlıklı gelişim göstermesinde yaşamsal öneme sahiptir.

EK GIDALARA GEÇERKEN

bebeğinize ilk vereceğiniz gıdanın onun tarafından kabul edilmesini kolaylaştırmak diliyorsanız bu ilk adımı o açken atmalısınız. vereceğiniz yiyeceği ufak bir çay kaşığına ya da parmağınızın ucuna yerleştirerek bebeğinizin dudaklarına değdirin. bu yeni tattan hoşlanıp hoşlanmadığını basitçe anlayabilirsiniz. şayet yiyeceği diliyle iter ve bu tavrını ikinci denemeden sonra halen devam ettirirse onu daha fazla zorlamamanızı ve bu yeni yiyeceği bir daha denemeden önce 3-4 gün beklemenizi öneri ederiz.
yutma işlevinin gelişmemiş olması kaşıkla beslenmeyi güçleştirir. bazı bebekler bu geçişi kolay yapamazlar ve kaşıkla beslenmeyi redderler. geçiş döneminde çok sabırlı olmak lazımdır.

ek gıdalara geçiş aşamasında başlangıç olarak pirinçli bir mama başlanmalıdır. bu hedefle hazır pirinçli mama alabilir veya kendiniz evde kullandığınız biberon maması ile muhallebi yapabilirsiniz: 100 ml. (1 çay bardağı) su ile bir tatlı kaşığı pirinç unu pişirilir. ocaktan indirdikten sonra içerisine 3 ölçek devam maması ilave edilir. muhallebiniz hazırdır. muhallebinizi mısır unu ile de pişirebilirsiniz. diğer tahılların (buğday, çavdar, yulaf vb.) kullanımına 6. ay sonunda başlanmalıdır.
pirinçli mamasından sonra bebeğinize sebze çorba sı vermeye başlayabilirsiniz: ilk olarak patates havuç ve az oranda pirinç haşlanarak tel süzgeçten geçirilir, salça ve tuz ilave etmeden (çok az oranda sıvı yağ ilave edilebilir) bebeğe verilir. yaklaşık 1 hafta sonra sebze çorbasına kabak, taze fasulye, bezelye ve enginar ilavesine başlayabilirsiniz. yerelması, kereviz ve patlıcan gibi gıdaları fazla nitrat içerikleri sebebiyle bu aylarda kullanmamanızı öneririz.

meyve suyu ve meyve püresi de bu aylarda vermeye başlayacağınız ek gıdalardandır ve genelde ara öğünlerde tercih edilir. öncelikle elma veya havuç denenmelidir. meyveler cam rendeden rendelenir ve ince bir tülbentten geçirilerek suyu bebeğe verilir. portakal ve kivi de başlanabilir. fakat bu meyveler alerji yapabileceği için kontrollü bir biçimde verilmelidir.

bu gıdalardan sonra yoğurt verilmeye başlanabilir. bebek için evde kendi yaptığınız yoğurdu kullanmalısınız. devam mamaları ile yoğurt yapımı ise şöyledir: 100 ml hazırlanmış devam maması içerisine ılık iken 1 tatlı kaşığı yoğurt konularak mayalanmaya bırakılır. daha sonra buzdolabında dinlendirilmelidir. bebeğin alabileceği sıcaklığa getirilip bebeğe verilir. arzuya göre içersine meyve püresi de ilave edilebilir.

6. AY IN SONUNDA ;

bebeğinize sebzeleri püre durumunda verebilirsiniz ve ince çekilmiş kıyma ilavesine başlayabilirsiniz. yine 6. ay sonunda sabah kahvaltılarına başlanmalıdır. iyi haşlanmış yumurtanın sarısını 1 çay kaşığından itibaren yavaş yavaş artırarak gün aşırı verebilirsiniz. yumurtanın beyazı 12. ay sonuna kadar kullanılmamalıdır. yumurta ile birlikte akşamdan suda bekleterek tuzu alınmış peynir verilebilir. tahıl mamaları da bebeğin kahvaltısına ilave edilmelidir.

7 – 8 aylarda ;

tarhana şehriye gibi unlu çorbaları et, tavuk ve kıyma ilavesiyle vermeye başlayabilirsiniz. sıvı besinleri (meyve suyu, biberon maması) sulukta veya bardakta verebilirsiniz.

9 – 12 aylarda ;

artık bebeğinize verebileceğiniz gıdalar olabildiğince çeşitlenmiştir. beslenme programına ek olarak haftada 1 kez ciğer ve 1-2 kez haşlanmış veya ızgara taze balık verilmeye başlanabilir. bundan başka baharatsız ve soğansız ızgara köfte verilebilir. baklagiller besin değeri yüksek gıdalar olduğu için tercih edilmelidir, haşlayıp tel süzgeçten geçirilerek bebeğin çorbalarına ilave edilebilir. 11-12. aylarda bebeğe çok yağlı ve tuzlu olmamak şartıyla ev yemeklerinden iyice ezerek vermeye başlayabilirsiniz.

(sağolsun doktorumuz çok iyi yönlendiriyor bizi ilk defa burada bir doktordan memnun kaldım.doktorumuzun tavsiyeleri aynen bu yazıda yazdığı gibi.internetten buldum bu yazıyı )

Son düzenleme:
Bizim kontrollerimiz her ayın 9 da yani yarın gideceğiz bakalım merakla bekliyorum.
Kızım biberonuda emzigide sevmiyor ağzına almıyor suyu bile kaşıkla içiriyorum paylaştığın bilgiler için çok teşekkür ederim çok faydasıını göreceğiz hem konuyu okuyan arkadaşlarada yardımcı oldun :)

bebişimi zorlamıyorum birşeyi tattırdıkdan sonra birgün ara veriyorum sonra yeni tatlar deniyoruz çok seviniyo yarın kontrolden dönerken bebelac kaşık mamasını alırım birde onu deneyelim gerçekden çok teşekkür ederim rahatlattın beni resmen korkudan birşey yediremiyordum kuzuma sütü dayıyordum :) sizin dr. iyiymiş bizimki yogurt çorba ver yeter diyor.

Merak ediyorum yarın olsada kontrolümüze gitsek sağlığı boyu posu ne olmuş minik mankenimin :)

ben teşekkür ederim canım .faydam dokunduysa ne mutlu bana.her zaman bildiğim herşeyi paylaşmaya hazırım.bende merak ediyorum bi daha ki gidişimize doktorumuz menümüze ne eklicek.

kızım 13 yaşında :nazar:
ilk neler vermiştik hatırlayamıyorum ama 4.ayını doldurduktan sonra başladık biz ek gıdalara sütüm de çoktu,2 yaşına kadar da emdi gelişimi de çok iyiydi
yoğurdu günlük küçük kavanozlara yaptığımı hatırlıyorum meyve püreleri falan veriyorduk ama hatırlayamıyorum unutmuşum kardeşi olacak bakalım onu nasıl büyüteceğiz? :54:

Back