Bebek Beslenmesi tecrübeli anneler bakarmısınız

• Konu Sahibi Konu Sahibi ADAY
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ADAY

Guru
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2012
1.565
295
363
Sinop
kızım 25 günlük ve ilk bebeğim kabız olmuştu 2 gün mamasına zeytin yağı kattım işe yaradı sütüm çok çok az o yüzden mecbur çoğunlukla mama veriyorum.benim size sorum doktora sormadım zeytin yağı zararlı olurmu die hergün mamasına bi kaç damla katsam zararı olurmuki yoksa sadece kabız olduğundamı katsam.

birde 25 günlük bebek kaç cc süt yada mama içer.kaç saat arayla beslenir.benim kızım 75 ila 90 arası değişiyor azmı veriyorum çokmu bilmiyorum.vede uyanıkken 3 saatte bir alıyor ama bazen uyuyor 4-5saat.uyandırıp uyandırmamak konusunda kararsız kalıyorum uyusada uyanınca beslense olurmu acaba.

tecrübelerinizi paylaşırsanız sevinirim.

çok tecrübeli olduğum söylenemez ama 2,5 aylık bir anne olarak fikrimi paylaşmak istedim:)) bende doğduğundan beri mama takviyesi yapıyorum ama tabi az da olsa emzirip sonra 60 cc mama veriyodum.bazen onunlada doymuyodu bi 30 cc daha yapıyodum ve hemen hemen 3 saatte bir yiyodu.zeytin yağı içinse kim nederse desin hergün mamasına 1-2 damla katıyorum ve kabız olmuyo artık..hatta bazı anneler var tanıdığım herşeye zeytin yağı kullanıyolar.poposuna sürüyolar saçına sürüyolar içiriyolar banyodan sonra masaj yapıolar.sonuçta doğal bişey ve zararı olacağını sanmıyorum

mamasına zeytinyağı katabilirsin ve karnını , belini ,kasıklarını zeytinyağla yağla.

beslenme konusuna gelince kesinlikle 4 saati geçmesin ilk bir ay mümkünse 2-3 saat sen uyandırıpta vereceksin.ilk altını değiştir uyanır .o zaman emzirmen yada mama vermen kolaylaşır.bebeklerin mideleri 2 saatte boşalıyor.

ilk bir ay uyuyan bebek büyür lafı geçerli değil.sarılık olmaması için ve şekeri düşmemesi için karnını doyurman gerekiyor.

cc olarak ise 90 cc yi bitiyor mu?bitiremiyorsa yeterli , bitiriyorsa 120 cc yap ya 100 cc içer ya 95 cc o zaman kaç cc içtiğini anlarsın.ayrıca ilk önce emzir daha sonra mama ver.öncelik anne sütü.

sütün olması için ise dinlenmelisin ve bol sıvı tüket.süt olsun diye bol bol yeme çünkü tatlı yada süt yapar denilen yiyecekler farkında isen hep susatıcı yiyecekler ama ancak anneye kilo yapar.

Son düzenleme:
bebeğini uyurken besleme hatası yapan bir anne olarak tecrübelerimi paylaşıyım canım...bende aynı senin gibi ayyy 4-5 saat uyuyo aç kalmasın diye uykuda verdim hep biberonu.bi iki ay sonra asla uyanıkken o biberonu almadı!! ne gece nede gündüz..illaki sallıcam uykuya dalıcak ve uyurken emicek.tam 16 ay böyle uğraştım..sonra 3 aylık bebeği olan bi ablayla sohbet ederken işin doğrusunu ondan öğrendim.gündüzleri uyanıkken 3 saatte bi yap mamayı yesin.90-120 farketmez ne kadarla doyuyosa.anne sütü 2 saat tok tutuyo ama mama öyle değil.daha uzun süre tok tutuyo.geceden uyumadan önce yesin sonrada uyanıp ağladığında mama ver.yoksa onu uyurken beslersen bebek açlık hissini öğrenemez.sen o uyurken beslediğn için uyandığında tok oluyo ve açlığı öğrenemiyo..tabi uyurken beslenen her bebek böyle olmaz ama sen nasıl alıştırırsan öyle gider...uyku zamanı uyucak...uyanıkken yiyip içicek..güle güle büyüt.

mamasına zeytinyağı katabilirsin ve karnını , belini ,kasıklarını zeytinyağla yağla.

beslenme konusuna gelince kesinlikle 4 saati geçmesin ilk bir ay mümkünse 2-3 saat sen uyandırıpta vereceksin.ilk altını değiştir uyanır .o zaman emzirmen yada mama vermen kolaylaşır.bebeklerin mideleri 2 saatte boşalıyor.

ilk bir ay uyuyan bebek büyür lafı geçerli değil.sarılık olmaması için ve şekeri düşmemesi için karnını doyurman gerekiyor.

cc olarak ise 90 cc yi bitiyor mu?bitiremiyorsa yeterli , bitiriyorsa 120 cc yap ya 100 cc içer ya 95 cc o zaman kaç cc içtiğini anlarsın.ayrıca ilk önce emzir daha sonra mama ver.öncelik anne sütü.

sütün olması için ise dinlenmelisin ve bol sıvı tüket.süt olsun diye bol bol yeme çünkü tatlı yada süt yapar denilen yiyecekler farkında isen hep susatıcı yiyecekler ama ancak anneye kilo yapar.

ay sorma cnm bir dinlene bilsem gece bebege bakıyorum gündüz misafirdi ev işiydi.ögünlerde zor yiyorum yemek.artık çok sıvı tüketmeye çalışıcam bakalım inşallah gelir.emzirmeye çok özeniyorum çok güzel bi duygu inşallah o duygudan mahrum kalmam:(

hepinize cevaplarınız için teşekkürler kızlar aydınlattınız beni...

Back