• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Tecrubeli anneler 6 aylik bebege ek gidaya gecis nasil olmali

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

Bebeginize 6 aydan önce ek gidaya basladiniz mi

• Evet

OY: 6 37,5%
  • Hayir 6 aydan sonra

OY: 10 62,5%

• Ankete Katılan
    16

nesrin1409

Guru
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2013
39
20
288
Kizim 6 aylik oldu anne sutu ile besledim. Sutum yetiyordu Ek gidaya gececegim artik Ne siklikta ne kadar ne vermeliyim bilemiyorum. Ek gidaya baslarken verecegim gidadan once emzirmek mi gerek. Yoğurt çorba cici bebe falan versem hangi ogun ne vermek uygun

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Reha Artan, bebeklerde ek besine en erken 4, en geç 6 ay arasında başlanması gerektiğini belirterek, anne sütünü tamamlayıcı en iyi ek besinin sütle yapılmış tarhana çorbası olduğunu söylemişti ilgili haberi paylaşıyorum incelersiniz.ben 2 çocuguma 8. aydan sonra zaman zaman bebek tarhanası ile besledim.Özürlüler Vakfının tavsiye ettiği ve desteklediği gülümseten dükkan diye biryer var ordan bebek tarhanasını temin edip kullanıyorum.Hem katkısız ve dogal ve gelirleri Özürlüler vakfına gidiyor inceleyin isterseniz

Son düzenleyen: Moderatör:
Bence buna çocuğunuzun doktoru karar versn. Her çocuk kendine özgüdür çünkü. Alerjik durumlar olabilir, yemesi sakincali olanlar vardir. bunu ancak doktorumuz bilir. Bence ondan bilgi alın.

Kizim 6 aylik oldu anne sutu ile besledim. Sutum yetiyordu Ek gidaya gececegim artik Ne siklikta ne kadar ne vermeliyim bilemiyorum. Ek gidaya baslarken verecegim gidadan once emzirmek mi gerek. Yoğurt çorba cici bebe falan versem hangi ogun ne vermek uygun
Öncelikle kahvaltı ve yogurt meyve öğünü başlanmalı 7-10 gün
Merhaba şu an bende aynı sorularla boğuşuyorum siz nasıl yaptınız kaç öğün anne sütğ kaç öğün ek gıda verdiniz
Bence buna çocuğunuzun doktoru karar versn. Her çocuk kendine özgüdür çünkü. Alerjik durumlar olabilir, yemesi sakincali olanlar vardir. bunu ancak doktorumuz bilir. Bence ondan bilgi alın.

Ek gıda ile alakalı merak ettiğiniz her yazı ve tarif www.bebekgida.com adresinde sizlerle.. Ayrıca instagramda da bebekgida ismiyle bulabilirsiniz.

İlk yoğurt verilmeli ve kendi sıktığınız meyve suyu.arkasından yumurta sarısı bunlarla başlanır arkadaşlar.bunlardan birini verdiğinizde hemen emzirmeyin biraz geçsin 1-2 saat sonra emzirin.üst üste tikamayin ki midesi karış kuruş olmasin

1 küçük kase yogurt.1 çay bardagini aşmadan meyve suyu ve yarım dan az yumurta sarısı ile başlanır sonra yumurta sarısı artirilir.olculer bunlar

Sabah ogunü olarak anne sutu yaklasik 8 30 gibi kati gıda yani ara ogunlerde anne sutu verin ama yeni geciyorsaniz çok yavaşgecinki reddetmenin yemeyi reddettiği bir ogun olursa sonraki gün deneyin daha zorlamayın.önce 1 hafta boyunca birayı gidayi deneyin önce kahvaltıda sonra herhangi bir sindirim problemine yol acmadiysa ogle ve akşam ogunue de taşıyın yatmadan önce emzirin.zaten 3 ay surer kati gıdaya geçiş acele etmeyin yemek zamanlarını eğlenceli hale getirin.gunluk verdiğiniz sivi
miktarını yarıya indirerek kati gıda verin.önce çay kaşiğiyla başlayın ve gıdaları vermeden önce mutlaka doktorumuz danisin

bende bugün ek gıdaya basladım. ilk olarak elmanın dörtte birini cam rendeyle rendeledim.. çıkan suyu içirdim sevdi gibi... yarında bir elmanın yarısını deniycem.. sonraki gün de yoğurt vermeyi düşünüyorum

merhaba canim,

simdi okudumda, cok farkli seyler yazmis herkes... degisik seylerle baslamis herkes...

Ben sebze papi/ corbasi ile basladim, gunde 1 defa . 1 hafta boyunca.
sonrada meyve papi verdim ek olarak... 1-2 hafta boyunca.
sonrada sade sebze papindan etli/tavuklu/balikli sebze paplarina gecis yaptik, puturlu.
sonrada kahvalti faslina gectik, puturlu gida yiyebildigi zaman...
cigneme beceresine göre 10-11 ayliktan sonra zaten sofradan yiyebilir sizinle beraber (az tuzlu) Ezilmis, minik minik dogranmis olarak...

Son düzenleme:
Back