Tecrubeli anneler 2.5 aylık bebeğim

Yavrusum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
3 Kasım 2016
1.179
2.653
38
Merhaba tecrübeli anneler. 2.5 aylık bir kızım var. Gündüz uykusu tilki uykusu. Mamasini içiyor biraz oynatıyorum. Uykusu geliyor ve resmen kavga ediyor. Ağlıyor ellerini kollarini ayaklarini savuruyor beni kendini itiyor kendini geriye savuruyor. beni ve kendini tırmalıyor. Uykudan gözleri kapansa bile tekrar açıyor ve dogru düzgün uyumuyor ve sürekli kucağımda. Asla yatakta uyumuyor. Bırakınca hemen uyanıp ağlıyor ne kadar dalmış olsa bile. Gündüz hep ama hep kucağımda. Ve kucaktayken normal yurumeyi bile kabul etmiyor ben ziplayarak geziyorum. Bel fitigi olacağım belimde sorun başladı. Bacaklarimin agrisi dayanilmaz. Artik kaldirken taşırken zorlaniyorum. yorgunluk bir yana düz yatakta yatmak gibi sağlıklı olmaz ki onun gelisimi icin. Kaldi ki rahatsiz da oluyor bir sure sonra.ayrıca saci cok kafasi saclari çok terliyor kucağımda. Ne yapacağımı şaşırdım. Hicbir sey yaptirmiyor bana. Tamam dünyanın en guzel şeyi bebeğim ama nasıl baş edecegim ne zaman nasıl düzelecek bilmiyorum.
İşin garibi ne biliyor musunuz? Gündüz böyle olan cocuk gece çok zor uyutsam da yatağında uyuyor mama saatine kadar. Mamasini icirip tekrar uyuyor. Acaba karanlık ve tamamen sessizlik mi istiyor bilmiyorum ama eğer günsüz de öyle yaparsam gece gundüz birbirine karışır ve gece de uyumaz diye korkuyorum. Çünkü ikimiz de ancak gece uyuyabiliyoruz ki sabah erkenden kalkıyor zaten. Biraz erken dogdu kucak isteyebilir diye kiyamadim ama artik duzene girmesi bir ihtiyac oldu. Yanımda kimsem yok eşim çok yoğun gec geliyor ve onda da durmuyor zaten kızım. Yemek tuvalet banyo hep aglayarak kendini parcalamasi ile yapiyorum. Kendimi cok yalniz hissediyorum sanki hayat hic normale donmeyecek gibi.Biraz uzun oldu ama icimi doktum. Tavsiyeleriniz var mı?

Ay canım bi an ben mi açtım konuyu dedim. Aynen bunları yaşadım. Benim kizim şimdi 6 aylik. Çok şükür Rukiye nazaran baya duzeldi bu durumları. İlk 3 ay böyle canım az daha sık dişini 3 aydan sonra bazı şeyler yavaş yavaş düzeliyor. Bizde düzelen eskisi kadar kucakci değil tabi gene alıyorum ama o zaman daha fenaydı. Uyku da mesela en başından beri gündüz yatağında yatmadı ayagimda salliyorum sallamayı bırakınca uyaniyor. Ama meleğim hayatımda yaptığım en doğru şey onun bi gülüşüne feda olsun yorgunluğum. Gündüz gene vakit geçer canım dua et gece uyuyor.

Kendini geriye itiyor çünkü yatmak istiyor bebeğin. Gazını çıkar besledikten sonra. Yatağına yatır ve emzik ver. Biraz pışpışla.

Ah ah evet ama insanım elimde değil bazen yeter artık diyorum. Sonra kendime kızıyorum kısır döngü. Tek başına hem bebeğine bakıp hem evi işi çekip çevirenlere çok özeniyorum. Kizim yatakta bir saat uyusa ben de dünyaları yaparım ama gerçekten hep kucağımda.

Bir sıkıntısı vardır ,gece uyuması ise dayanacak gücü kalmadığındandır ...gazı olabilir üşütüyor olabilir ,karnını güzel bir tülbent ile içten sar faydasını görürsün inşaallah

Zaten yatiriyorum gazını çıkarıyorum. emzigi de aliyor ama aynı şekilde denemediğin yol kalmadı.

Karnına sıcak bir havlu koymayı denesen? Belki karnı ağrıyordur. Havalar soğudu malum. Üşütüyor olabilir.

Eğer fiziksel bir şeyi olmadığından eminsen biraz dışını sık derim ağladığında. Üzücü olur ama kendi kendine uyumayı öğrendiğinde hem sen hem o rahat edersiniz.

Çok sıcak tutacak şeyler giydirmeyin. Bir de kundaklamayı deneyin, birçoğu kundaklanınca rahatlayıp uyuyor çünkü.
Ek olarak bebek müzikleri, ışıklı müzikli asılan şeyleri deneyebilirsiniz.

Kundak havlu herşeyi denedim fayda etmedi. Kundak sevmiyor hiç. Gaz problemi vardı muskat kullanıyorum rahat yapıyor. Fiziksel bir sorun yok. Tek aklima gelen bağırsak hareketleri emin değilim tabi.ağlamaya bıraksam da çatlayıncaya kadar ağlar çözüm değil. Dişimi sıkmaya çalışıyorum tabiki inşallah 3. Aydan sonra düzelir. Kilo aldıkça zorlaşıyor.

Zaten yatiriyorum gazını çıkarıyorum. emzigi de aliyor ama aynı şekilde denemediğin yol kalmadı.
yarım kundaklamayı denedin mi hiç?
eğer ışıktan rahatsızsa gözlerini örtecek şekilde de yapabilirsin.

örnek:

Benim oğlum da 1.5 aylik gündüz hiç uyumuyor ağlamiyorda ne yapacagimi bilmiyorum aynen senin gibi tekim ve eşim de geç geliyor ve 1 ay sonra işe başlayacam..

her beslenme sonrasi oyun oynamayin bence,zaten besledikten sonra mayisiyorlar genelde ve dalip gidiyorlar.
belki oyunla uykusunu bi sekilde farkinda olmadan dagitiyorsunuz.

Benim oğlum da 1.5 aylik gündüz hiç uyumuyor ağlamiyorda ne yapacagimi bilmiyorum aynen senin gibi tekim ve eşim de geç geliyor ve 1 ay sonra işe başlayacam..
Çok zor gerçekten. Şu an bile kucağımda ve cok huysuz. Ben oturunca bile istemiyor. Ayakta gezecek dermanım kalmadı. Yarım kundak onermisler herşeyi denedim. Doktor fiziksel sıkıntısı yok diyor. Bense tükendim. Ağladığında biraz daha hızlı sallamaya başlıyorum o sıkıntıyla elimde değil yansıyor iste bebeğime sonra çok üzülüyorum. Kendimi çok suçlu hissediyorum evet sağlıklı yanımda bin şükür ama daha da iyi olmasını istemem suç mu? Tabi herseyi denesem de gazı da olabilir karnı da ağrıyor olabilir. Bilmiyorum ki. Emin olaMamak sıkıntısını geçirmemek çok üzüyor. Evet geçecek insallah sabır. Yetersizlik hissi suçluluk duygusu bu zamanların keyfini cikaramamak kalacak geride. Geçen haftalarda bir üye daha konu açmıştı sanırım goha idi adı tam hatırlayamadım. Konusunu tekrar bulamadım. O da kollarım koptu diyordu kucakta tasimaktan. Ne diyelim Allah saglik sıhhat versin de razıyım.

Çocuğu sallamayı bırakın bence. Yarım kundak önerilmiş. Çocuklarda 6. Aya kadar sıçrama refleksleri oluyor o da çocuğun uykusunu açıyor olabilir. Yarım kundak deneyin. Sizde yatın yanına pispislayarak uyutmaya çalışın.

Aynen ona yetemediğimi düşünüp çok üzülüyorum bizim sağlik sıkıntımızda var oğlum tek böbrekli doğdu bu durum da bizi çok yıpratiyor..

Kundak cok ise yaradi evet istemeyebilir ama siz israrci olun. Bide benim oglum geceleri cok uyaniyordu doktora goturdum meger kulagi iltihaplanmis yani gece oglum uyumayinca hemen biliyorum kulakta sorun var bi kontrol ettirin isterseniz

Bence en onemlisi sizin sakin olmaniz
Bana ilk bebegimde doktor bunu soylediginde cok sacma gelmisti ama kesinlikle dogru
Doktor karniniz agrisa hisseder bebek demisti
Stresinizi atin yardim almaniz mumkunse ev isleri icin yardim alin
Iki saat bebegi birakin gezin
Ve bu gunlerde gececek zamanla hersey cok iyi olacak boyle dusunun inanin bebekte rahatlat

Bir de bakamiyor muyum diye dusunmeyin ilk cocugunuz ve annelik icguduseldir
Ben ac kaliyor diye korkuyorum dedigimde yine doktoeumuz ( cok tecrubeli ve yasli bir doktor) cami avlusuna birakilan bebekler bile iki gun yasiyor, insanlarda yasama icgudusu cok yuksektir korkma hic birsey olmaz dedi
Dusundum verdigi ornek cok mantikli
O yuzden emin ol bebegine cok iyi bakiyosun ne sartlarda yasayan cocuklar var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…