• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrübelerinize ihtiyacım var!!

asada

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
12 Şubat 2012
150
2
118
İstanbul
merhaba :3:
arkadaşlar ben ders çalışırken çok sıkılıyorum ama kitap okumayı çook seviyorum yeni başladım zaten kitap okumayı sevmeye :49:
sizce başarılı olmak için kitap okumak mı önemli ders çalışmak mı önemli ? hangisini daha baskın yapmalıyım sizce? başarılı olmayı gerçekten çok istiyorum ama ders çalışırken sıkılyorum işte elimde değil.lütfen bana ders konusunda kendimi geliştirebileceğm bişeyler söyleyin ve yukardaki sorumu cevaplarsanız çok seviniriim. :26:

Not: Konu doğru yerde olmayabilir :40: :1:

selam canim.

ayni sorun bendede vardi, cok sükür atlattim. Cok zorlaniyordum konu ders calismak olunca.

Öncelikle Allah yardimcin olsun, ve zihin acikligi versin.

Bence herkeste farkli bir durum. Denemelisin:)

Ben mesela dershaneye gidip calisiyordum, en iyi orda calisabiliyordum, cünkü basimi bekleyen bi hoca vardi.
Yada bir Arkadasimla birlikte calisiyordum, onun sayesine istemesemde calismak zorunda kaliyordum. Tabi bu arkadasim ders calismayi seven notlari iyi bir Arkadasimdi.

Yanlizkende aksamlari ders calismayi tercih ediyordum, neden bilmiyorum, yanima icecek birseyler ve tabiki atistiracak birseyler aliyordum.

SIKILINCA biraz ara veriyordum. Amaaan SIKILDIM yeter bu kadar deyip calismayi birakmiyordum. Gidip biraz tv izliyor yada biraz internette gezindikten sonra, dersime devam ediyordum. Hatta bazen disari cikip hava alip geldiigim oluyordu.

veeee cokkkkta aglamisimdir ders calisirken :))) cok SIKILDIGIM ve bazende hicbirsey anlamadigim icin.

merhaba :3:
arkadaşlar ben ders çalışırken çok sıkılıyorum ama kitap okumayı çook seviyorum yeni başladım zaten kitap okumayı sevmeye :49:
sizce başarılı olmak için kitap okumak mı önemli ders çalışmak mı önemli ? hangisini daha baskın yapmalıyım sizce? başarılı olmayı gerçekten çok istiyorum ama ders çalışırken sıkılyorum işte elimde değil.lütfen bana ders konusunda kendimi geliştirebileceğm bişeyler söyleyin ve yukardaki sorumu cevaplarsanız çok seviniriim. :26:

Not: Konu doğru yerde olmayabilir :40: :1:

Kitap okumayı kesinlikle bırakma.:24:

Bir Türkçe öğretmeni adayı olarak söylüyorum.:34:

Sevdiğin,ilgini çeken konular hakkında kitaplar okuyabilirsin.

Okudukça hızlanacaksın.Anlama gücün gelişecek.

Zamanla ders çalışmanın zevkli hale geldiğini göreceksin.:24:

Son düzenleme:
Çalışmayı eğlenceli hale getirmelisin. Ben de ders çalışmayı hiç sevmezdim ama başarılı bir öğrenciydim dersi dinlerdim, iyi dinlerdim. Sonra bir gün ne olduysa ben de düşüler başladı, ingilizce öğretmenim vardı iki tane, biri dershanede biri okulda, karı-koca, onlar beni bir tuttu, tutuş o tutuş, ders çalışmayı eğlenceli hale getirdiler bana, adam anlatırdı bana ama eğlendirerek, ya da ben sonrasında artık alışmanın verdiği rahatlıkla eğlenerek çalışırdım, kelime ezberleme olurdu mesela, lakap takardım ona hikaye bulurdum, boyle boyle alıştırdım kendimi.
sonrasında üniversitede de hiç sevmemeye başladım ders çalışmayı, onu da renkli hale getirdim, çünkü çalışmam lazımdı ki bu benim geleceğim, uzatınca ancak yıl kaybedecektim. a4 boyutunda ve küp bloknot şeklinde renkli renkli kağıtlar aldım, beyazın aksine. Onlara yazıyordum çalışma notlarımı, gerekirse panoma asıyordum. Sonrasında bir gün sınavda farkettim ki o renkli kağıtlar bana hatırlatıcı oldu. Bu renkte şu yazıyordu diyerek rahat rahat girdim sınavlarıma ki ben ingiliz dili ve edebiyatı mezunuyum, hoca bir soru verirdi sadece, ben o soruyla 4 tane falan a4 kağıt doldururdum.
şimdi 2 farklı işte çalışıyorum, biri de öğretmenlik, bu yüzden sana tavsiyem arkadaşım eğlenceli hale getir. ama en iyi yöntemi kendin bulursun deneme yanılma yöntemiyle bunu da unutma ;)

ders çalışman şart ama kitap okumakta çok güzel bir alışkanlık ve başarıya götüren bir yol.ders çalışırken sadece dersine odaklan . ders çalıştığın vakitlerde sadece dersini düşün. boş zamanlarında kendini iyi hissettiğin zamanlarda kitabını oku . sonra derslerin bittiğinde bol bol okursun kitabını.

Back