• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tecrbeli arkadalar biraz fikre ihtiyacm var...

• Konu Sahibi Konu Sahibi gumushayat
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
burası iyi geldi bana baya ya kendime geldim sanki kendimi yalnız hissetmiyorum teşekkürler hepinize.

gumuşhayat peki erkek arkadaşının sorunu öğrendin mi insanoğlu bu belki bir problemi vardır ilk önce anla bakalım derdini.

gumushayat:
senın de dedııgın gıbı erkek arkadasın bu ılıskı olayına boyle baktıgı ıcın sen de boyle olmalı gıbı dusunuyorsun ama bu yanlıs bır dusunce emın ol.
kımse kımsenın ılk sevgılısı olmak zorunda degıl hayatta hersey ınsanlar ıcın cok cok yanlıs ınsaları dogru sanabılırz bu durumda sonuna kadar gıdıp haytımızı zehretmek yerıne yenı baslangıclar yapmayı tercıh ederız.
ben sevgılımın 2. sevgılısıyım o da keza oyle. ve ıcımden hep sukredıyorum ıykı bırbırımızın ılkı degılız bırbırımızın hıc kıymetını bılmezdık dıye.
herseyın bır artısı bır de eksısı var yani.
ben demıyorum bugun ayrıl ondan yarına baskasına sonra baskasına dıye.
sen de bu dusunce oluscak karsındakınde ve senı ıstemeyecek dıye korkuyorsun ama hayatına gırecek olan kısı gecmısıne karısamaz bunu unutma.
akıllı bır kız oldugun bellı umarım sorunlarınızı halledersınız..

ipek arkadaşım öncelikle sorunları tabikide var ama sorun bndim ona göre önceden sorunları olduğunda sen yanımda ol önemli deil gerisi derdi.şimdi bu kdr sorunun arasında artık senin huzursuzluklarında canımı sıkmaya başladı yapamıcm filan gibi kelimeler sarfetti sorun ben yani.adalayda arkadaşım teşekkür ederim sana da ztn bu düşünceleri sildm bnde kafamdan ama işte ona alıştm belkide onsuz olamıcm bida sevemem ömrüm boyunca onu özleyerek kalırım özlemden ölürüm görmessem sarılmasam nasıl yaparm gibi şeler gelio aklıma hepside toplanınca böle oluyorm bnde.ben vedaları hiç sevmem.en sevmediğim insanla bile vedalaşmaya dayanamam been:) teşekkür ederim yorumlarınız için.Şeniz

.....yani evlendiğimde sanki onla mutlu olamıcakmışım gibi geliyo bana.......

dediğin noktada evlilikten ayagını cek canım. herkes ilşkisinin sonsuza dek sürmesini. herşeyin ilkini yasadıgı insanla yaslanmayı diler. ama kusursuz bir ask gerektirir evlilik kiii askın atesi söndüğünde sonsuz sevgiyle devam etsin evlilik.
aklındaki küçük bir pürüz durgun suları bulandırabilir ileride. kadınlar öngörülüdür.hislidir.vardır bi hikmeti
daha dikkatli ol. bagımlı hisetme kendini

ilk çıktığın erkekle evlenmek büyük şans bence bu zamanda canım.bende öyle olsun isterdim,ama doğru insanın sevgiye,aşka inancımı tamamen yitirdiğim anda gelip beni bulması,gerçekten 'seviyorum' diyebilmem,bir erkeğinde gerçekten beni sevdiğini görebilmem,anlayabilmem epeyce bi zaman aldı.önceki ilişkilerimde hep bi seni seviyorum lafını duydummu,iki güzel söze tav oluyodum,ayaklarım yerden kesiliyodu.hemen evlenicez,ilişkimiz ciddiye gidicek falan zannediyodum,çünkü karşımdaki erkekler o tabloyu bikaç ayda o kadar güzel çiziyorlardıki,ciddi düşünmemek mümkün değildi.derken ansızın birgün senin anlattığın gibi durup dururken kötü davranmalar,tuhaf tripler 'olmuyo','sanırım yapamıycam','sen çok iyisin.ben seni üzmek istemiyorum' gibi saçma sapan cümleler sıralanıyordu.salya sümük ağlıyodum.'ben n'apıcam şimdi?ben onsuz yapamam.yaşayamam.başkasına nasıl seni seviyorum diycem,başkasının elini nasıl tutucam?' bilmem ne bilmem ne bende çok diyodum.derken Allah beni gerçekten seven,benimde onu sevebileceğim,gayette güzel elini tutup,gözüne bakıp,yanında her türlü ortama gidebileceğim bir insanı bir gün hiç beklemezken gönderdi bana.çok zorluklar yaşadık ama yılmadık.
sen ne yap biliyomusun,sevgilinin şu an üstüne düşme.klasik bi tavsiye,ama öyle.bi zamana bırak.bakalım nolucak...:utangac:

seviyorsann,
adamdan aşırı ilgi ilk gün ilgisi yani bekleme
evlenince de aynı olacak yani

sadece bağlıysan

ilk çıktığınla evlenme takıntın varsa

bunu ancak sen aşarsın

eşim çok değişti konusuna ben eşimi nasıl değiştirdiğimi anlattım evlenince küp küp buz yutacan yani
sıkıya gelemzsen biraz geç evlen acele etme derim

çünkü yuvayı dişi kuş çevirir erkeği de aklını kullanman lazım erkeğe karşı duygularını değil bi de
bazen rol yapman gerekebilir

ya yalnız yaşayıp kaffana göre takılacann

ya sevgili değiştirtip değiştirip kendini yıpratacan sürekli onları kıyaslayıp ömür çürütecen her ayrılıkta üzülecen çıldıracan

ya çok düşünüp delirecen

ya da evlenip azıcık dilini çekiip ve içinden gelmese de gülümseyip hayatını zekanı kullanarak gururla sürdürecen
acı çekmeden mutluluk vermeden alıcılık olmuyor bence

bunlar benim fikrim

sen kafana uyanı yapp

arkadaşlar öncelikle şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.ilk kez bi ilişki yaşıyorum.2 yıllık bi ilişki bu.ama onla ilgili kafamda soru işaretleri var.Son zamanlardaki davranışlarında değişmeler seziyorum bana karşı kötü anlamda.yani o kibar beni kırmayan insan gitti yerine tam tersi geldi.yani evlendiğimde sanki onla mutlu olamıcakmışım gibi geliyo bana.şöle de bi düşüncem var ne kadar doğru bilmiyorum ben hep ilk tanıdığım insanla sonuna kdr gitmek herşeyi onla yapmak istiyodum.bu düşüncem mutsuz olmama rağmen değişmedi.sanki herşeyin onla olmasına mecburmuşum gibi geliyo.bu düşüncemden kurtulamıyorum ben.sanki bi daha da karşıma böle ciddi düşünceli biri çıkmıycak gibi geliyo.hep yalnız kalıcam ve ilk onla oldu hep onla olsun diye düşünmekten ayrılamıyorum da ona muhtaç gibi yaptım kendimi iyice.aklınıza ve fikrinize ihtiyacım var.

Canım bence tam tersine, ilk gözünü açtığıyla evlenmemek daha sağlıklı. Birkaç insan tanımak, biraz tecrübe edinmek ve kendi dünya görüşüne sınırlarını belirlediğin flörtler, ilişkiler yaşayıp olgunlaştıktan sonra evliliğe karar vermek en güzeli.
Ben demiyorum ki eğer hiçbir sorun yoksa sırf ilk çıktığımla evlenmemeliyim diye düşünüp ayrılman gerekir diye. Ama zaten insan ilk çıktığı kişiyle bir süre sonra sorun yaşamaya başlıyor. Ki zaten sen de sorun yaşıyormuşsun. Çünkü biz de karşı tara da günden güne büyüyor ve tecrübelerle olgunlaşıyoruz. Biraz birşeylerin torumasını bekledikten sonra evleneceğin kişiyi seçmek gerek bence.
Bir de son olarak, eğer soru işaretin varsa evlenme. İnan o ufak soru işaretleri evlenince düzelmek yerine derinleşen problemlere dönüşüyorlar. Sevgiliyken cicim zamanlarında sorun yaşıyorsan evlenince düzelmez.

evet herşey bir tecrübe aslında yani kötüleri göre göre iyilerin farkına varıcam belki.ama ben ona hiç bi kötülük yapmadım bu güne kdr ondan ayrı bişy geçmesi aklımdan.sıkılınıcak biri hiç değilim ben çirkin biri de değilim.bugüne kdr onca insan geldi geçti önümden hiç birini sevemedim ağzımdan seviyorum kelimesi çıkmadı bi yerlere gidip oturup gezip eğlenmek bile gelmedi içimden.hep ben hazır değilim şuanda böyle bişey düşünmüorm diye geri çevirdim herşeyi.kendimde sorun aramaya başlamıştım artık ben niye herkes gibi sevip aşık olamıyorum diye.soraaa geldim 23 yaşıma ilk kez birine karşı bişeyler hissettim ilk kez inandım ve güvendim tam anlamıyla evliliğe gidicez diye düşünüp mutlu oluyodm hep...ki bugüne kdr eski halime geri dönüyorum kimselere güvenmicem son olucak bu zaten bana göre değilmiş bu sevmekler ölmekler psikolojim bozuldu herşeyiyle zarar.kalsada zarar gitsede zarar.çok teşekkür ediyorum hepinize çok işe yaradı gerçekten.bazen insanın aklı yetmiyo bazı şeylere.iyki varsınız:a015:

ben galiba hani gezdim tozdum onla 2 yıldır sanki bundan soraki insana bu saygısızlık gibi geliyo bana yani ona sarıl seni seviyorum de sora başkasına sarıl öp elini tut güzel şeler söyle en son da birini bul evlen yani eşime sen ilksin diyebilmek istiyodum bu yüzden bu düşüncelere sahibim galiba.var mı acaba hala böle bnm gibi düşünen oda merak konusu.allah biliyo gerçi içimi de işte kendi kendimi yiyorum ben bu bakış açısıyla...
Ahh ahh bende aynı senin gibiydim ilk ti 2 yıl çıktık sonra aynı dediğin gibi değişti bende mecbur gibiydim onla evlenmeye ayrılamam diyordum yok yok olmazz...insan bişeylere başlayınca vuslata ermek istiyor ama olmayınca olmuyor be canım...
Ama erkek arkadaşım evlilik hakkında bana güven vermedi hep kaçtı ve çok kırkıyordu beni kaybetme korkusu yoktu aynı sizde olduğu gibi ama bi yere kadar bişeylerde sabır da sevgide artık bıraktım şimdi attan düşmüşe döndü :S

arkadaşlar öncelikle şimdiden teşekkür ediyorum hepinize.ilk kez bi ilişki yaşıyorum.2 yıllık bi ilişki bu.ama onla ilgili kafamda soru işaretleri var.Son zamanlardaki davranışlarında değişmeler seziyorum bana karşı kötü anlamda.yani o kibar beni kırmayan insan gitti yerine tam tersi geldi.yani evlendiğimde sanki onla mutlu olamıcakmışım gibi geliyo bana.şöle de bi düşüncem var ne kadar doğru bilmiyorum ben hep ilk tanıdığım insanla sonuna kdr gitmek herşeyi onla yapmak istiyodum.bu düşüncem mutsuz olmama rağmen değişmedi.sanki herşeyin onla olmasına mecburmuşum gibi geliyo.bu düşüncemden kurtulamıyorum ben.sanki bi daha da karşıma böle ciddi düşünceli biri çıkmıycak gibi geliyo.hep yalnız kalıcam ve ilk onla oldu hep onla olsun diye düşünmekten ayrılamıyorum da ona muhtaç gibi yaptım kendimi iyice.aklınıza ve fikrinize ihtiyacım var.

Sakın hataya düşme, aklından bu tip düşünceleri çıkar ne kadar uzun olursa olsun ilişkin kendine sahip çık sonra çok üzülebilirsin. İlişkin biterde başkası çıkarsa karşına aynını onda da düşünürsün. Ayrıca hayat boyu yalnız kalacak değilsinya mutlaka doğru insan çıkacaktır karşına ama sen ilişkinde aklı başında davranmalısın canım. bence arkadaşının davranışları kafanı karıştırmış körü körüne hata yapma derim.

bence çok gereksiz bir düşünce içerisindesin..bu hayattta herkes mutlu olmak ister..o yüzden de adımlarımızı ona göre atmalıyız..sen mutsuz olduğun bir işte çalışabilirmisin?yada sevmediğin biri ile aynı evi,aynı eşyaları paylaşabilirmisin? açıkcası insanların hayatlarını inatla güzelleştirmek yerine inatla kötüleştirmeye çalışmaları beni üzüyor..
inan bende zamanında senin gibi düşünüyordum..ondan daha iyisi olmaz,mükemmeli olmaz falan diye...aman inan oluyor...sonrasında eşimle tanıştım ve evlendim....şimdi geriye dönüp bakıyorum da iyikide kendimi bu düşünceye teslim etmemişim de eşimi tanışım ve evlenmişim..ileride pişman olmaman için budüşünceden yani ciddi birisi çıkmaz,beni seven olmaz düşüncesini bir kenara bırak..hayatta herkes ilk tanıştığı ile evlenmiyor ki..öyle olsa idi çokkkkkkkkkk mutsuz evlilikler olurdu

eger kaderinde onla ewlilik yoksa olmuor canım..kendini de paralasan olmuor..senınkı alışkanlıga dönüşmüş birazda..ben ilk sewgilim illk cıktıgımdı yok ewlencem falan baskasıyla beraber olamam yapamam dioodum..ayrıldık paşalar gibi de sewgilim war hiç pişman değilim..allah tan hayırlısını istedim hep isteemeye de dewam edicem..allah herkesın hakkında en hayırlı olanını wersın inşallah..

Canim, belki kafasina taktigi bir takim seyler vardir. Yada seni kendinden uzaklastirmaya da çalisiyor olabilir. Erkekleri anlamak bazen nedense çok zor. Senin yasadigin olayi az çok bende yasamistim. Arkadasim vasitasiyla, daha dogrusu onun akrabasi olur, biriyle tanistim ve kendimi zorunlu hissettim. Sanki son versem görüsmemize onu oyalamis, onunla oynamis gibi olurdum o yüzden kendimi epey zorladim. Birde arkadasimin akrabasi ya.. Kafamda bir sürü soru isareti vardi, ve bu da genelde pek iyi anlama gelmez, yani kendim için. Ve anladim ki olmayacak bende son verdim. Sonuçta ise omuzlarimdan agir yük kalkti.
Sakin ama sakin kendini birsey için mecbur hissetme. Bu çok yanlis olur, kendinden emin degilsen, kafanda soru isaretleride varsa bir iyice düsün. Gerekirse onunla konus. Bu hayati yasayacak olan sensin, içinden gelmeyerek , mecburiyetten onunla evlenirsen kendini mutsuz edersin. Bin kere düsün bir kere karar ver. Sonuçta her insan karsisina ilk çikan kisiyle evlenmez. Kim bilir belki karsina çok daha iyi biri çikacak. Allahtan hayirlisi ne ise o olsun canim..

evet şuan zamana bıraktım ztn bakalım yaşayıp görülür herşey.hata yapmamaya gayret göstericm bn sinirlenmiycm güzellikle yapıcam herşeyi.baktım ki eğer hala böyle devam ediyo hala bu şekil devam ediyo ozmn işte bırakıcam gidicek çok teşekkür ederim.

çok çok hata yapıyosun böyle düşünerek

sanırım erkek arkadaşında bu durumu sezmiş o yüzden sana karşı kaba davranmaktan çekinmiyor

nasılsa düşüncesi belli ben naparsam yapayım beni asla bırakmaz diye düşünüyor olablir

her kız bir seferde doğru insanı bulup onla sonuna kadar gitmek ister

ama karşıdaki bu durumu kötü yönde kullanıyorsa onla devam etmekte enayilik olur bence

sonuna kadar hak veriyorum arkadaşa... böyle düşündüğün için garanti altına almış seni... ne yaparsan yap bırakmayacağını düşünüyor ve seni kırmaktan vazgeçmiyor...herkes ilk ve son olmasını ister ama olmuyorsa ömrünün sonuna kadar da bunları dinleyecek değilsin..o zaman evlenmeden önce çıkmanın nişanlılığın anlamı ne tanımak için ,eğer tanıdığın kişi iyi de olsa kötü de olsa onunla evleneceksen git görücü usulü evlen ...sen böyle devam edersen senin işinin görücü usulunden farkı sen bile bile katlanmış olavaksın ,görücü usulunde ise biilmeden yaş tahtaya basacksın :oklava:

ben galiba hani gezdim tozdum onla 2 yıldır sanki bundan soraki insana bu saygısızlık gibi geliyo bana yani ona sarıl seni seviyorum de sora başkasına sarıl öp elini tut güzel şeler söyle en son da birini bul evlen yani eşime sen ilksin diyebilmek istiyodum bu yüzden bu düşüncelere sahibim galiba.var mı acaba hala böle bnm gibi düşünen oda merak konusu.allah biliyo gerçi içimi de işte kendi kendimi yiyorum ben bu bakış açısıyla...

Bu düşüncene çok kızdım canım açıkça belirteyim..İnsanları tanıman için onlarla vakit geçirmen lazım vakit geçirmeden kimseyi tanıyamazsın..Diyelim ki erkek arkadaşının hareketleri kötüleşti ama ayrılmıyo evlilik hayalleri mi kuracaksın onunla??Sırf o benim ilkim başkasına saygısızlık yapamam diye..
Önce kendini düşün bugününü değil yarınını düşün ki geleceğin güzel olsun..Biriyle çıkarsın anlaşamazsın ayrılırsın bi başkasını tanımaya çalışırsın bu doğanın kanunu..Böyle bi düzün olmasaydı şu an hala görücü ulusü evlilikler olacaktı..İmzayı attıktan sonra bi insanı tanımak yerine imzayı atmadan tanımayı yeğlerim çünkü geri dönüşü daha kolay olur..
Sözüne şöyle katılıyorum bazı insanlar vardır şununla geziyim tozuyum olmadı öbürüyle geziyim diyenler..Öyle biri olsaydın derdim ki gerçekten saygısızlık yapıyorsun..Ama senin baştan niyetin belli ciddi ilerlemek istiyorsun saygı sevgi istiyorsun bi gün biterse de bu senin suçun yüzünden diil onun davranışları yüzünden biter..
Şunu da belirtmek istiyorum her insan ayrılınca severek ayrıldıysa aklından 'kimse onun gibi olamaz,onun gibi bakamaz,onun gibi gülemez sevemez o başkaydı' der ama inan ondan bambaşkaları var herkes onun gibi yemek yiyo uyuyo tuvalete gidiyo..
opuyorumnanaktan Belkide başkalarından eksiği var fazlası yok sakın öyle düşünme sanırım yalnızlıktan korkuyorsun ve bağlanma duygun çok fazla ama inan ayrılıp bi başkasını sevdiğinde bu düşüncelerin onun içinde geçerli olacak diyeceksin ki 'bu başka kimse bunun gibi olamaz' halbuki hepsi birbirinin fotokobisi kimisi renkli kimisi siyah beyaz

Back