Tecavüz ve Yerini Bulmayan Suçlar

rast

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
29 Aralık 2011
473
1
96
İstanbul
Sinir ve şiddetin hat safhada olduğu bir zaman aralığındayım. Foruma kısa bir baktıktan sonra hiçbir başlığa uygun bulamadığım bu konuyu paylaşmak istedim.

Efendim, gazetelerde haberlerde hep duyarız birilerinin taciz ve tecavüz edildiğini... Sonra hep bir ağızdan belalar okumaya, sövüp saymaya başlarız. Aynı şey bir gün bizim başımıza da gelebilir bir gün bir sevdiğimizin başına da gelebilir. Yüce Yaradan cümlemizi adına insan diyemeyeceğim yaratıklardan korusun. Buraya ayrı bir konu açmamın tek sebebi az önce bir haber sitesinde okumuş olduğum haberdir. Haberin detayına girmeden iki üç yorumumu yapıp konuyu noktalandıracağım.
Şimdi şöyle ki haber de, tecavüze uğramış on yedi yaşında bir genç kızdan bahsediliyor, buraya kadar her şey normal gibi bakmayın lütfen! Tecavüze uğramış on yedi yaşındaki genç kız! Bir dakika yaa ne oluyoruz, ne kadar arttı bu tecavüz olayları üstelik bir kesim insanlar doğal normal karşılıyorlar.
Neyse devamına gelelim, bu tecavüze uğrayan kıza, tecavüz eden yaratık üstüne bir de şantaj düzenliyor, kayıtlar falan filan. Sonra kızın kürtajı, ailesine söylemesi, savcılık vs.vs. hepsi yaşanıyor, son gelinen noktayı söyleyeyim; Adli Tıp'dan onaylanan evraklar ve açılan bir dava var ortada.
Şimdi işin en kötü tarafı davada "yaratık" beraat ediliyor. Gerekçeleri de trajikomik yok efendim ilişki karşılıklı rızayla yapılmış, falanmış filanmış. Yahu bu nasıl bir adalet anlayışı bu nasıl bir mahkeme...
Böyle bir durum mu var yaa. Bu ülkede on sekiz yaşından küçük olan kız çocuğunun ilişkiye girmesi zaten hukuken aykırı bir durum değil midir. Bu nasıl bir iğrençliktir, bu nasıl bir adalet anlayışıdır. Üstelik bir şeyleri kenara bırakalım, "yaratık" bu suçu kabul etmişken mahkeme hala neyin peşindedir.
Şimdi bir de aileyi düşünün, adalete güven, güvendiğin adalet beraat kararı versin, sonra ülkemin aile yapısı bozuk, sonra ülkemin psikolojisi bozuk. Neden?
Daha nereye kadar devam edecek bu haberler, daha nereye kadar devam edecek bu tür mahkemeler...
Akşam akşam çok sinirlendim.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…