Olay günü alınan raporda cinsel istismar iddialarının doğrulandığını belirten savcı, S.K.’nın daha önce tanıdığı mağduru kandırarak evine götürüp, zor kullanarak cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.
Yargılama sırasında sanık S.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, davanın son duruşmasında, esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın suçu işlediğine dair delil bulanamadığını belirterek S.K.’nın beraatını talep etti. Kararını açıklayan mahkeme, sanık S.K.’yı ’Basit cinsel istismar’ suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı.
Aynen çelişiyor haber. Hangisi gerçekleşmiş, hakim neye göre karar vermiş çözemedim bir türlü.
Ben bu cümleden bir şey anlamadım. Ters ilişki yoluyla cinsel istismar ne? Ters ilişki varsa onun adı cinsel saldırı olmuyor muydu?evine götürüp ters ilişki yoluyla cinsel istismarda bulundu.
Raporda cinsel istismar belirtisi var yani. KiOlay günü alınan raporda cinsel istismar iddialarının doğrulandığını belirten savcı, S.K.’nın daha önce tanıdığı mağduru kandırarak evine götürüp, zor kullanarak cinsel istismarda bulunduğunu belirtti.
Baba çark etmiş. Tehdit mi var, para mı aldılar? Merak ettim.İlk ifadesinde sanıktan şikayetçi olduğunu belirten mağdurun babası H.Ş. de daha sonra ifadesini değiştirerek, "Oğlum geçirdiği kaza sonucu yaklaşık 4-5 ay komada kaldı ve 10 kez ameliyat oldu. Akli dengesi yerinde değil. Ne dediğini bilmiyor" dedi.
Suçu işlemediğine dair delilden kasıt ne? Tecavüz suçu mu, taciz suçu mu? Yukarıda istismar var demişti aynı savcılık makamı?Yargılama sırasında sanık S.K. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılırken, davanın son duruşmasında, esas hakkındaki görüşünü açıklayan savcı, sanığın suçu işlediğine dair delil bulanamadığını belirterek S.K.’nın beraatını talep etti.
Erken boşalma nedeniyle.... İşte erkek çocuk olduğu için mini etek giymediyse yeni bahane de bu oldu.Kararını açıklayan mahkeme, sanık S.K.’yı ’Basit cinsel istismar’ suçundan 8 yıl hapis cezasına çarptırdı. Sanığın yargılama sırasındaki olumlu davranışlarının göz önüne alındığını belirten mahkeme, S.K.’nın cezasını 6 yıl 8 aya indirdi. Mahkeme gerekçeli kararında, sanığın erken boşalma nedeniyle eylemine devam edemediğini belirterek olayı ’basit cinsel istismar’ olarak değerlendirdi.
Anladım. Yani taciz de tecavüz de aynı kanun maddesini ihlal ediyor ama ağırlıkları değişiyor. Küçükler ya da akıl hastaları ise istismar altında düzenleniyor.marilyn monroe henüz konuya dair detaylı bilgim yok ceza özel almadığım için, o sebeple kesin konuşmak istemedim. Cinsel saldırı ve istismar suçları TCK madde 102 ve 103te düzenlenmiş. Telefondan girdiğim için detaylı kopyalama yapamıyorum internetten okuyabilirsin. Kanunda tecavüz diye bir kavram kullanılmamış bu arada. (Programda kelime üzerine detaylı arama yapıyorum çıkmıyor)
Benim maddelerden anladığım kadarıyla çocuklar ve akıl hastalarına yönelik kişilere yönelik cinsel eylemler cinsel istismar, yetişkin bireylere yönelik yapılan ise cinsel saldırı olarak adlandırılıyor. Kanun vücuda ordan ya da sair cisim sokulması durumunda farklı yaptırımlar öngörmüş, bu demek oluyor ki bizim tecavüz dediğimiz şey hala cinsel istismar ya da cinsel saldırı olarak geçiyor kanunda.
Haberde benim kafamı karıştıran şey raporlar oldu. Birbirleriyle çelişen raporlar ve ifadeler var pek bir şey anlamadım.
Ceza hukuku kişinin niyetini değil eylemlerini cezalandırır. Eğer adam çocuğa bizim deyimimizle tecavüz etmesiyle suçun nitelikli hali gerçekleşmemiş olduğundan basit halinden dolayı cezalandırılır. (Nitelikli hal kanunda ayrıca belirtilmiş, vücuda organ sokmak da bunun içinde)
Bence asıl sorun kararda değil raporlarda. Başka başka işler dönmüş anladığım kadarıyla. Babanın, çocuğun, rapor veren merciin bu kadar net fikir değiştirmesi bana garip geldi. Ve haberden hiç bir şey anlamadım gerçekte ne yaşanmış olduğuna dair.
Aslında hafifletici sebep bulunmuyor o sebep zaten var ve hakim uygulamak zorunda. Mesela geçenlerde karısını öldürmeye çalışan kocaya kadın ölmediği için öldürmeye teşebbüsten ceza verildi. Manşet 'bu sefer de teşebbüs indirimi' şeklindeydi ve ona bile tepki verildi. Hakimin orda verebileceği başka karar yok ki. Burda da aynı durum var büyük ihtimalle. Nitelikli halinden cezalandırılır mı orası tartışılır tabii ki. Raporlar tutarlı olsa söyleyecek bir şeyim olurdu ama şuan bilemiyorum.Anladım. Yani taciz de tecavüz de aynı kanun maddesini ihlal ediyor ama ağırlıkları değişiyor. Küçükler ya da akıl hastaları ise istismar altında düzenleniyor.
Yok zaten, devam edemeyecek miymiş derken artık yıldım tecavüz saldırı durumlarında ısrarla bir hafifletici sebep bulunmasından.
Yoksa adam zaten eylemi tamamlayamamış bütün halinden ceza verirsen bu sefer tecavüz edenin cezası ne olacak, ikisi bir değil sonuç olarak.
Aynen bana ya tehdit varmış gibi geldi ya da aile para alıp konuyu kapatmaya çalışıyormuş gibi. Ben de bir halt anlamadım