• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

tecavüz,cinayet tarzı konulara; iyi olmuş kızına sahip çıksaymış diyen oluyor mu?

eeesss

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2009
1.522
9
158
35
Samsun
Merhaba arkadaşlar değinmek istediğim konu günümüzeki tecavüz,cinayet,taciz,kaçırılma vs.. gibi konular oldukça çok..

çevrenizde tv izlerken mesela en kısa örnek münevver karabulut cinayetini söyleyeyim..bi tanıdığım bu konuyu izlerken aynen şu ifadeyi kullandı..

iyi olmuş gitmeseymiş adamın evine şu fotograflara bak evli gibi sarmaş dolaş...aileside kızına sahip çıksaydı!...

yada tv de kayıp kızını arayan bi anneyi izlediğinde sahip çıksydın kızına özgür bırakmasydın gibi ...sözlere şahid oldum..

ve bir kez daha acıdım şu insan oğlunun zihniyetine...

yazık gerçekten çok yazık..yokmu senin bir evladın be kadın..,,

herzaman derim büyük konuşup kimseyi dağnımamak gerekir...

evlatlarımızın başına gelmeyeceğinin garantisi varmı ki böyle acımasızca yargılamak neyine..

allaha havale ediyorum yüreği yanan annelerin arkasından böyle konuşanları..

peki şahit oldunuzmu böyle konuşan insanlara...

katılıorum ne oldum deıl ne olucam dıyceksın bu hayatta herkezın basına hersey gelebılır allah herkezı korusun

Hiçbir canlı hunharca öldürülmeyi haketmiyo bence :olmaz:

Münevverin ailesi de kan parası istedi deniliyo haberlerde,aile de inkar etmedi hayır kuruluşuna bağışlıyacaklarını söyledi ama ne olursa acısı taze bir ailenin bu davranışınıda haklı bulmuyorum açıkçası,...

Cem Garipğoluda hapiste avukatlık okuyormuş diye duydum haberlerde,o vicdanla aklını nasıl derslere veriyo hayret doğrusu!!!

Bunun sahip cıkmamayla alakası yok ne yapıcaklardı tasma mı takıcaklardı cocuklarının boyunlarına, eve mi kilitleyeceklerdi. Bunları söyleyen insanlar cocuklarını bakkala bile elinden tutup götüren insanlar demek ki. Münevver karabulut cinayeti hakkında bende duydum iyi olmus diyeni ne yaparsa yapsın hic kimse ölümü haketmiyor !!

Son düzenleme:
iyi olmuş asla demem insan olan diyemez bunu zaten:1no2:
ama bazı olaylarda aileler neden bu kadar başı boş bırakıyor çocuklarını diye soruyorum kendi kendime:gitme:
geçen tv de gördüm kızın biri diskoya gidiyor saat 4 de ordan bir adamla çıkıyor sonra sabah adamın evinin apartman boşluğunda kızın cesedi bulunuyorbenneyaptımki
merak ediyorum bu kız sabaha kadar eve gelmiyor ailesi hiç mi merak etmiyor kızını
diskoya göndermişse şu saatte evde ol demiyor mu kızına
bu kız nasıl bu kadar rahat hiç tanımadığı bir erkeğin evine gidebiliyor
bilmiyorum ama ortalıkta bu kadar psikopat cani sapık insan varken kızlarımızında ailelerininde daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum

iyi olmuş asla demem insan olan diyemez bunu zaten:1no2:
ama bazı olaylarda aileler neden bu kadar başı boş bırakıyor çocuklarını diye soruyorum kendi kendime:gitme:
geçen tv de gördüm kızın biri diskoya gidiyor saat 4 de ordan bir adamla çıkıyor sonra sabah adamın evinin apartman boşluğunda kızın cesedi bulunuyorbenneyaptımki
merak ediyorum bu kız sabaha kadar eve gelmiyor ailesi hiç mi merak etmiyor kızını
diskoya göndermişse şu saatte evde ol demiyor mu kızına
bu kız nasıl bu kadar rahat hiç tanımadığı bir erkeğin evine gidebiliyor
bilmiyorum ama ortalıkta bu kadar psikopat cani sapık insan varken kızlarımızında ailelerininde daha dikkatli olması gerektiğini düşünüyorum

katiliyorum,..
tabiki herkesin dikkatli olmasi gerekiyor ama genciz hepimiz hata yapabiliriz, yapiyoruzda..
bunun cezasi butun bedeniizin parca parca dogranmasi,
yada tecavuz olmamali, olamaz:olmaz:

bi insan sirf birini sevdi diye, ona guvendi diye olumu haketmez (munevver karabuluttan bahsediyorum)

İyi olmuş diyenin Allah tez vakit başına versin ki zaten veriyor da...

oluyor maalesef. üstelik bunu bir kadının demesi ne acı.
yılbaşında taksimde çıkan iğrenç görüntüleri bilirsiniz, birçok kadın bilmiyormu canım oranın ne olduğunu gitmeseymiş o da oraya, giderse başına herşey gelebilir diyorlar. iğrenç insanları sorgulamıyorda bizim halk, o kızın orda ne işi var diye sorguluyor. ben ağzının ortasına bir tane patlatmak istiyorum bunu söyleyen kadınların :mymeka:

Çok kötülük yapan birine bile başına olumsuz bir şey geldiğinde "iyi olmuş" diyemem,tabiatıma aykırı.Diyebilenleride kınarım.

yok aslında ben oyle ohh olmus gıbı bır hısle degıl ama bakın gecenlerde muge anlıya kayıp bır kızın aılesı cıkmıstı.unıversıtelı sıbelmıydı neydı adı?Unıversıte okuyo baska sehırde sonra bıseyler bıseyler oluyo kızı bırı tehdıt ve rahatsız edıo kızın babasıda duyuyor ancak kız babasına gelme baba bız polıse gıdıp sıkayet edıcez olay buyumesın dıyo ve babada gıtmıyor baska sehırde okuyan kızını yanına bu lafın ustune,ve kızı kayboluyor...sımdı benım bırakın babamı annem olucakta boyle bır durumda yasadıgım yere gelmeyecek..Bazı seyler sınyal verır gelıyorum der...Ama anlayana..Olan kıza oldu..

Münevver Karabulut olayinda iyi olmus degilde,
oda sevgilisini aldatmasaymis, her erkegin o an gözü döner ne yapacagi belli olmaz diye duymustum...

Münevver Karabulut olayinda iyi olmus degilde,
oda sevgilisini aldatmasaymis, her erkegin o an gözü döner ne yapacagi belli olmaz diye duymustum...

sevgili aldatma olayı yok o işte o sadece minare kılıf olayı bir anda oldu mesajı görunce gözum döndu yaptım diyor ama acık belli o kız ayine kurban gitti önceden hazırlık yapılmıs cunku testere bile önceden alınmıs
yinede aldatsa bile demekki kafasını testereyle ayırmak lazım bedeninden :umursamaz: enterasn

sevgili aldatma olayı yok o işte o sadece minare kılıf olayı bir anda oldu mesajı görunce gözum döndu yaptım diyor ama acık belli o kız ayine kurban gitti önceden hazırlık yapılmıs cunku testere bile önceden alınmıs
yinede aldatsa bile demekki kafasını testereyle ayırmak lazım bedeninden :umursamaz: enterasn

valla canim öyle yada böyle cok vahsi birsey.
akli dengesi yerinde olan bi insan aldatma olayi olsa bile böyle bi vahsi bi cinayet isleyemez.
cinayetin oldugu evin görüntüleri beynime kazindi, hala unutamiyorum:sinifsinif:

ama bizim milletimizde var bu ne yazik ki, ne olursa olsun illa bi yerden kadin suclu oluyor
tecavüze mi ugradi... o saatte cikmasaymis disari, yalniz gitmeseymis, öyle giyinmeseymis...

kacirildi mi, ailesi göz kulak olsaymis, kendine dikkat etseymis...

kocasindan dayak mi yedi, kasinmasaymis, kocasinin sözünden cikmasaymis.

öldürüldü mü, adami cildirtmasaymis, orda ne isi varmis...

türlü türlü bahaneler... hep kadin sucludur bilmiyorumkismile

Cem'i kuzenlerim tanırdı o çocuğun böyle bir şeyle yargılanmasında çok ama çok şaşırmıştım..Kendi halinde içine kapanık sessiz bir çocuktu..Demek ki her insanın bir dayanma gücü var..Münevver'le o gece arasında ne geçti kimse bilemeyecektir..Hiç bir yaratık öyle öldürülmeyi hak etmez..Gece işlendi o cinayet peki o aile hiç demedi mi ki gece oldu bu kız nerde??Sonuçta hepimiz Türk aileleriyiz..

bu tür haberler duyduğum da bazılarında ihmal olduğunu düşünüyorum.

keşke dikkat etselerdi b. şeyler diyorum. ama asla iyi olmuş,haketmişler vs.diyemem. böyle bir vicdan olamaz.:olmaz:
dünyada ki hiç bir canlı hayvan bitki insan hiçbirii yaşı cinsiyeti modeli ne olursa olsun kimse işkenceyi tecavüzü öldürülmeyi haketmiyor...
bu haberleri okuduğumda gerçekten çok üzülüyorum. ve ailelerine sabır diliyorum.

kötükedihüso Böyle hasta düşünceli insanlar yüzünden sokağa çıkamaz olduk. Kadınlar artık çok afedersiniz potansiyel o... muamelesi görüyorlar buna çanak tutan da yine kadınlar ve toplum maalesef. tecavüze uğrayan kadına ne işin vardı orada burada denirse haketmisin denirse daha böyle olayları çok görürüz. Bu boşuna oksijen tüketen insan müsvettelerinin unuttuğu birşey var. iyi olaylar kadar kötü olaylar da hepimiz için. kimse benim başıma gelmez diye garanti verebilir mi. :olmaz::mymeka::1no2::kızgın:

iyi olmuş denilemez,hiçkimse bunu hak etmez. ancak şöyle de birşey var kişi kendisi de dikkatli olmalıdır. kiminle nereye gideceğini bilmeli, nasıl davranması gerektiğini idrak etmelidir. eğer bunlara dikkat etmiyorsa, kafasına estiği gibi davranıyorsa sonuclarına katlanacaktır. Münevver karabulut örneği verilmiş... eğer ki o kız böyle canice öldürülmemiş, tecavuz edilmiş olsaydı ve kızda tvlerde şikayetini anlatıyor olsaydı. ne yapması gerektiğini bilmeliydi koskoca kız derdim. hak etmiş bile diyebilirdim... ama onun durumu ap ayrı.. vahşet resmen. kişinin hiç bir sucu yok ancak butür kötü durumlar başına gelmişse allah yardım etsin kimsenin başına vermesin derim.. ancak onda da suc varsa, dikkatli olmalıymış derim. kimse benim düşmanım değil ağır eleştirilerde bulunmam.

Arkadaslar kim neyin nereden gelecegini bilebilse zaten o gelecek olan olay basina hic gelmez...
Kim neye dikkat edecek ?????
Insanlar evlerinde uyurken olduruluyor, simdi kalkipta uyumadan biri gelebilir eve ve bizi oldurebilir dusuncesiyle uyumayalimmi?
Aileler dikkatli olmali denmis tabi dikkatli olmali ama hangimiz arkadasimda ders calismaya gidiyorum deyip de gezmeye gitmedik?
Simdi 10 dakikada bir annem yada babam sabaha kadar gidecegim dedigim arkadasimin evini mi arayacakdi ? genclik, cocukluk , heyecan, varolma cabalari ,merak , bunlar her bulu cagini yasayan ve belli bir yasa kadar da devam eden bir donem burada ailelerin konturolcu ve baskici degil , tamamen cocuguna guven asilayici ve temkinli olmlari gerekmezmi ,?
Ben kizima yada ,ogluma surekli baski yapip onu rencide edersem o cocuk bana guvenip dogruyu soylermi, gidecegi yeri bildirirmi? kimlerle arkadas, kimlerle gorusuyor, bunlari soyleyebilirmi?
Simdi burada kim suclu ailemi?
Yoksa basina felaket gelen cocuklarimi?
Kim kimi yargilayabilir, yada neden aramamis ,neden sormamis , yada neden gitmis diyebilir?
Bence ailelerin tutumuyla cocuklarin davranislari ve en onemlisi toplumun yaklasimi hersey birbiriyle alakali, rabbim evlatlarimizi ve bizleri boyle olaylardan korusun ...
Bunlar tuzum kuru diyen insanlarin laflari ,,hickimse yarin basina ne gelir bilemez ...

Boyle konusanlari siddetle kiniyorum ve allah onlarin evlatlarinin ve yakinlarinin basina vermesin diyorum.....:oklava:

Back