Taze peynir yemeyin!

angelike

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Nisan 2007
171
1
96
41
İstanbul
Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Turan Buzgan, taze peynirin tüketilmemesi gerektiğini bildirdi.
Buzgan, Brusella hastalığının hayvanlardan insanlara süt ve süt ürünleri yoluyla bulaşan, önemli bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi.

Peynir veya diğer ürünler yapılırken sütün iyi kaynatılmaması sonucu mikropların ölmediğini ve bu mikropların uzun süre yaşayabildiğini ifade eden Buzgan, hastalığın bu yolla insanlara bulaştığını belirtti.

Buzgan, Brusella’nın, enfekte hayvanların sütlerinin kaynatılmadan tüketilmesi ve taze peynirin tüketilmesiyle daha çok ortaya çıkan bir hastalık olduğunu ifade ederek hastalığın Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde yaygın olarak görüldüğünü kaydetti.

Bu nedenle hayvanların, süt kuzusu ve süt danası şeklindeyken, hastalığa karşı mutlaka aşılanması gerektiğine dikkat çeken Buzgan, şunları söyledi:

'Hastalıkta en önemli şey bu. Hasta hayvanların etinin, sütünün tüketilmemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Vatandaş olarak bu ürünleri alırken dikkat etmemiz gereken şey, sütün kaynatılarak peynir yapılmış olduğundan emin olmak ve taze peynir tüketmemek. Bilinmeyen bir peynir alındığında veya kışın tüketilecekse uygun salamura ortamında asgari 3 ay tüketilmeden bekletilmesi gerekiyor.'

Buzgan, Brusella hastalığının terleme, ateş, vücutta kırıklık ve halsizlik, kusma, baş ağrısı gibi belirtileri olduğunu, bunların diğer hastalıkların belirtileriyle karışabildiğini ifade ederek hastalığın kalp zarı iltihabı ile kadın ve erkeklerin genital organlarında rahatsızlıklara da yol açtığını bildirdi.

benim halam bu hastalığı geçirdi.Sütten bulaşmıştı,belki 30 yıl oldu teşhisi bile mucizeydi o zamanlar.Aman dikkatli olun.Tarım ve köy işleri bakanlığının izni ile üretilmiştir yazısı mutlaka olsun ambalajının üzerinde.

ya bu uzmanlarda hergün bişey diyolar hangisi doğru bizde şaşırdık artık neye inanacağımıza

gerçekten dikkat etmek lazım, zor bir hastalık:1no2:biz taze peyniri genellikle kızartarak tüketiyoruza.ssanırım o zaman zararı olmuyordur:1closedeyes:

gerçi kızartınca da kalorisi artıyordur muhtemelen:Roflol::Roflol:

Bir akşam 13 yaşındaki bir çocuk hastalanıyor. Normal belirtiler olduğu için aile kendince önlemler alıyor. Gün içinde sokakta fazla oynayıp başına güneş çarptığını falan düşünüyorlar. Ama gece çocuğun boğazının sağ tarafı şişmeye başlıyor. Acil hastaneye kaldırıyorlar. O hastane bu hastane dolaşılıyor. Tahlil üstüne tahlil yapılıyor. Sonunda yediği peynirden enfeksiyon kaptığı anlaşılıyor. Vücudundan bu enfeksiyonu temizlemeleri gerekiyor. bunun için 2 - 3 kere anezteziyle ameliyat yapılıyor. Fakat daha hastaneden çıkmadan aynı şişme bu sefer hem sağ taraf hem sol tarafta devam ediyor. Anestezi sayesinde iltihap donduğu için tam temizlenmediği anlaşılıyor. Ve bir kaç gün sonra anestezi uygulanMADAN ameliyet yapılıyor. 5 saattin sonunda tüm iltihap temizleniyor. Şuanda çocuk iyi durumda. Geride kalan tek şey; eğitimene 6 ay ara vermesi, tüm ailenin ne olduğunu bilmeden aylarca üzgün bir vaziyette tek evlatlarını kaybedecekleri düşüncesi, herkezin gözü önünde eriyen ve tüm neşesini kaybeden bir çocuk ve bir ömür boyu peynir yememek...
Bu olay şirket çalışanlarımızdan birinin oğlunun başına geldi. Onunla beraber bizde öldük öldük dirildik.

Bu konuyu açmaya karar verdiğimde arama yaptım ve benden önce açılmış olması beni acayip mutlu etti. Hatta arama motorların en üst sırada olmamız ayrı bir zevk verdi.

Lütfen ne yediğimize dikkat edelim. Sizin bünyenize zararı dokunmayan şey çocuğunuzu hasta edebilir.

bende bugün evde peynir yapcaktım
kahvaltıda yemek için falan diil ama
höşmerim tatlısı vardır ya taze peynirle yapılır yani ben tatlı için yapcaktım peyniri
peynir mayasıda aldım
ama şimdi korktum ben vazmı geçsem acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…