Saç Rengi ve Saç Boyama Taze Cevizle Saçını Boyayanlar

buttercup

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
14 Kasım 2009
351
10
118
İstanbul
merhaba,

taze ceviz ile saçımı boyamak istiyorum daha önce bizzat deneyenlerden yardım rica ediyorum internette farklı farklı kürler paylaşılmış bir losyon hazırlamaktan bahsediliyor, sürdükçe koyulaşacağından vs.

hem taze cevizin kabuğu hem de yaprağıyla oluşuyor imiş fakat bana mantıklı gelmiyor. zira taze cevizin 1 damla sütü bile simsiyah leke bırakır elde nasıl yavaş yavaş koyulaştırma sağlıyor çözemiyorum ve zaten bir anda simsiyah olmasa bile siyaha yakın koyu bira saç istiyorum ben.

lütfen daha önce uygulayanlar nasıl yaptıklarını anlatabilir mi? internette o kadar baktım ki her sitede ayrı bir soru işaretiyle kaldım birde gerçekten korkuyorum nasıl sonuç çıkacağına dair.

ama boya da yapmıyorum 2 senedir ve bunca zaman bu kadar yapmamışken de doğal çözümler istiyorum n'olur yardım edin..

kızlar lütfen yardımcı olun lütfen ya ben işyerinin bahçesinde olan ceviz ağacına, ceviz ağacıda bana bakıyor öylece..
harekete geçmem lazım artık..

Canim istersen sacinin ufak bir tutaminda dene, güzel olursa her yerine yaparsin. Ben de bi kac tarif olcak cevizle ilgili bulabilirsem yazayim buraya..

Sen daha önceden de sac koyulastirmakla ilgili bir konu acmissin ben bir kac tarif yazmisim oraya, onlari dene istersen ceviz de var o tariflerde...

Sen daha önceden de sac koyulastirmakla ilgili bir konu acmissin ben bir kac tarif yazmisim oraya, onlari dene istersen ceviz de var o tariflerde...

çok teşekkür ederim canım gerçekten çok detaylı haliyle yazmışsın diğer başlıktada..
onlardan cevizli olanı denemek isterim ama deneyen birini ve yorumunu görmeden içim rahat etmiyor işte.

haricinde ebegümeci otu ve lavanta otunu temin etmek kolay oluyor fakat çivit otunu hiçbiryerde bulmak mümkün değil aylarca aradım. bir ot eksik oluncada renk değişimi gerçekleşmiyor denedim.

adaçayı ve çay çoooooooooook uzunca zaman alan birşey olsa gerek defalarca denedim hiç bir değişim göremedim.

yalnız bildiğimiz çayın demi ile saçlara kestanemsi kızılımsı yansımılar atmak çok kolay arzu eden kolaylıkla yapabilir.

arkadaşlar merak edenler için bende buraya bulduklarımı yazıyorum. umarım birbirimize yardımcı olabiliriz bu konuda...

1-SAÇLAR İÇİN CEVİZ KÜRÜ : Ceviz doğal saç boyası olarak da kullanılabilir. İçini yediğiniz cevizin dış kabuklarını atmayın. 10 adet ceviz kabuğunu 1 litre suda en az 15 dak. kaynatın. Elde ettiğiniz su ile saçlarınızı yıkayın. 3 Hafta süreyle uygulayacağınız bu kür sonunda hem saç dökülmeniz sona erecek, hem de saçlarınız doğal bir renk almış olacak. Ayrıca ceviz yağını da saçlarınıza masaj yaparak uygularsanız, saç dökülmelerini önlemiş olursunuz.

2-Ceviz kabuğu ile saç boyama

3 çorba kaşığı kuru yeşil ceviz kabuğunu döverek ezin. 5-6 ceviz yaprağını iki su bardağı suda kaynatın. Soğuduktan sonra içine ezdiğiniz kabuğu katın.

Bir şişeye alıp, iyice çalkalayın. İşte size koyu renk saçlarda güzel bir renk elde etmek için doğal bir losyon.
Bu losyon, kahverengi veya biraz daha açık bir renk sağlayacaktır. Her gün bu sudan bir çay bardağına dökün. Saçlar istenilen rengi alıncaya kadar bu sıvıya pamuk batırarak pamukla 1 hafta saç diplerine uygulayın.

Daha sonra haftada 1 veya 2 kez şişenizden yine 1 çay bardağı alarak pamukla saçınıza sürebilirsiniz.

Yüzünüze bulaşmasını önlemek için, yüze yakın olan saç diplerine biraz zeytinyağı sürün. Cevizin ellerinizi boyamasına engel olmak amacıyla mutlaka eldiven kullanın.

Saçında beyaz tel olanlar, bu losyonu haftada bir uygulasınlar. Beyaz saçlarınız zaman içinde doğal saç rengini alacaktır.

3-Ceviz kabuklarını iyice dövüp püre haline getirin. Diğer taraftan bir tutam ceviz yaprağını yarım litre suda kaynatın, 20 dakika kadar demlenmesini bekleyin. Sonra süzüp içine ezdiğiniz ceviz kabuklarından bir çorba kaşığı katın. Karışımı şaçlarınıza sürüp bir saat bekletin. Bunu haftada bir gün uygularsanız saç renginiz değişir, koyulaşır. (diğerine çok benziyor hatta aynı ama olsun bunu da ekliyorum)

canım ben taze cevizin kabuklarını kaynatıp saçıma sürmüştüm..kına gibi kestane kızıl gibi bi renk oldu..kızıllık oluyo yani..ben beğenmiştim ozaman kendimde..ayrıca saçımı yumuşattı baya

kızıllık mı.. kötü oldu bu daha koyu kızıllıksız bi koyu kahve siyah hayalim vardı benim
çok sağol hayatım bilgilendirdiğin için..

benim annem bunu yaparmış onun yaptığı şekliyle şöyle cevizin yeşil kabukları önce kaynatılır çok yumuşak hale gelinceye kadar sonra
süzülür ezilir yada rondo varsa rondodan geçirilir bu esnada içine yarım yada tam çayardağı kıvama bağlı zeytinyağ yada cevizyağı veya hindistancevizi yağı konur hangisini
isterseniz lapa haline getirilir elde edilen bu lapa aynı boyalardaki kıvamda olmalı ne çok sulu nede çok koyu bu saça sürülüp bekletilir bekletme süresi boyalardan çok daha uzundur ve güneşli havada durmak gerekir sonra saç yıkanır en son durulama suyu olarak ta süzülen ceviz suyu kullanılır
bir defada renk elde etmek imkansızda olabilir birden fazla tekrar edilebilir

Rica ederim. :) Cayi ben deneyecegim, kizillik oluyorsa ne mutlu bana, seviyorum sacta kizil yansimalari. Bu arada civit otunu bulabilirsen dene, mavi oldugu icin kizillik yapmaz..

kızıllık mı.. kötü oldu bu daha koyu kızıllıksız bi koyu kahve siyah hayalim vardı benim
çok sağol hayatım bilgilendirdiğin için..

Canim koyu kahveye boya saclarini. Dogal boyalar var aktarlarda satilan onlardan kullanabilirsin. Ya da cevizi sacinin bir tutaminda dene belki senin saclarinda kizillik yapmaz..

çay demi ile nasıl yapılıyor canım biraz açsan??

çay demi ile nasıl yapılıyor canım biraz açsan??
anneannem söylerdi her gün demlediği çayı saçına dökermiş banyo yaparken ordan senelerce aklımda kaldı.. ben oldukça demli çay yapıyordum bunun için varsa kaçak koyu çaylar birazda onlardan katıyordum hatta sonra saçıma sürüp bekletiyordum kuru gibi oldukça biraz daha biraz daha derken baya tutuyordum istersen kurutma makinesiylede ardından tekrarlayarak yapabilirsin bu şekilde baya işlemişti benim saçıma..

teşekkürler cevabın için
bu şekilde saç rengi açılıyor yani ilginç denicemm

teşekkürler cevabın için
bu şekilde saç rengi açılıyor yani ilginç denicemm
hayır sakın açacağını düşünerek uygulama eğer ki çok koyu değilse belirgin şekilde kestane ve kızılımsı yansımalar veriyor saça. kahverengi saçı daha kestane tonlarına getiriyor ama siyaha yakın saçta etki edeceğini sanmıyorum. çay zaten saç için çok faydalı dökülmeyi önlüyor, uzatıyor bu gibi güzel etkileride mevcut ama sürekli kullanımda açmanın yerine koyulaştıracağını biliyorum ben..

çok koyu değil ya koyu kahve ama siyaha yakın yaa
neyse deneyip görücem

benim saclarim koyu kumral kahve gibi cayi demleyip saclarima surdum kurudu ama hicbir degisiklik olmadi.koyulasip kizillasmasi icin kac kere uygulamam gerek

iyi günler.sunkiss saç jeli ile saçımın rengini açtım şimdi dipten geri eski saç rengim çıkıyor ve ben sürekli sunkiss sürmek istemiyorum ama sürmezsemde dibi siyah geri kalan yerleri kumral görünüyor ve ben bundan rahatsız oldum biraz. ceviz kullansam siyaha dönermi saçım azda olsa bilgisi olan varsa yardımcı olabilirmi

Sakın ceviz olayına girme genelde cevizi kına ile birlikte kullanıyorlar. Boya düşünüyorsan bu tarz şeyleri deneme derim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…