Taze Bakla ve Taze Bezelye Klklar?

A

asu26

Ziyaretçi
merhaba arkadaşlar.benim bi sorum olacak sizlere.bakla ve bezelyenin kılçıkları temizlenmezse yemek kartmı olur?bilen varsa lütfen cevaplasın.ben geçen yaptım bir türlü pişmedi.yani kart oldu bayatmıydı yoksa kılçıklarını temizlemediğim içinmi oldu anlayamadım.ilk defa yaptım ve temizlenmesi gerektiğini sonradan öğrendim.cevaplayan olursa cok sevinirm. :eek:klava:

Canım temizlersen çok daha güzel olur zaten başlarını keserken kılçıklarıda gelir baklanın kısık ateşte kapağı kapalı pişirirsen pişecektir aslında belki altını fazla açtın biraz ondan oldu baklanın tazeliği ilede alakalı...
Bezelye ye gelince aslında taze bezelya çabuk pişer ve fasulye gibi alınmaz onun kılçıkları bildiğim kadarı ile oda çabk pişer sen pişirmede bir sorun yaşıyorsun düdüklü kullanmayı dene daha güzel sonuç alacaksın bence...

cevabın için tesekkürler.bezelyemde kart oldu altını açmadım kısık ateşte pişirdim 1 saate yakın sürdü pişmesi bezelyeninde baklanında.artık pişmeyince son 10 dakikada açtım altını.semt pazarından satın almıştım bayatmıydı acaba.bir kere daha yapmaya korkuyorum valla. :çok üzgünüm:

X