- 24 Mart 2020
- 9.901
- 35.576
- 32
- Konu Sahibi WunderLost
Merhaba hanımlar herkese hayırlı günler dilerimBu yarışmada Talaş Böreğim ile yerimi almak istedim. Doyurucu ve pratik bir lezzet. Misafirler için de uygun görsel açıdan. Umarım beğenirsiniz. Hemem yapılışına geçeyim
Malzemeler:
İç harcı için
Hazır yufka(ben 3 lü paket kullandım)
Tavuk göğsü
Tukaş garnitür
Tuz, pul biber, karabiber, toz biber
Sosu için
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Üzeri için
Kalan sosumuz
Susam, çörek otu
Önce harcımızı hazırlıyoruz. Bir tavaya küp küp doğradığımız tavukları koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince biraz yağ ekliyoruz. Damak tadınıza göre baharatlar ekleyebilirsiniz bu aşamada. Ben tuz, toz biber, karabiber, pul biber kullandım Ardından altını kapatıp garnitürlü ekleyelim(haşlanmış olduğundan pişirerek öldürmek istemedim daha fırına da girecek diye.
Iç harcımız hazır. Şimdi bir kasede sosumuzu çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha açıp sosluyoruz. Sonra fotoğrafta görüldüğü gibi katlayıp 4 e bölüyoruz.
Ortasına harcımızı ilave edip zarf şeklinde kapatıyoruz.
Kalan sosu üzerine sürüp susam ve çörek otu ilave edip 180 derece fırında veriyoruz.
Fırına göre değişir ilk 15 dakikadan sonra kontrol edersiniz kızarınca alırsınız
Vee Hazıııırrrrr
Afiyet olsunnn
Malzemeler:
İç harcı için
Hazır yufka(ben 3 lü paket kullandım)
Tavuk göğsü
Tukaş garnitür
Tuz, pul biber, karabiber, toz biber
Sosu için
1 yumurta
yarım çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı süt
Üzeri için
Kalan sosumuz
Susam, çörek otu
Önce harcımızı hazırlıyoruz. Bir tavaya küp küp doğradığımız tavukları koyup suyunu salıp çekinceye kadar pişiriyoruz. Suyunu çekince biraz yağ ekliyoruz. Damak tadınıza göre baharatlar ekleyebilirsiniz bu aşamada. Ben tuz, toz biber, karabiber, pul biber kullandım Ardından altını kapatıp garnitürlü ekleyelim(haşlanmış olduğundan pişirerek öldürmek istemedim daha fırına da girecek diye.
Iç harcımız hazır. Şimdi bir kasede sosumuzu çırpıyoruz. Yufkayı tezgaha açıp sosluyoruz. Sonra fotoğrafta görüldüğü gibi katlayıp 4 e bölüyoruz.
Ortasına harcımızı ilave edip zarf şeklinde kapatıyoruz.
Kalan sosu üzerine sürüp susam ve çörek otu ilave edip 180 derece fırında veriyoruz.
Fırına göre değişir ilk 15 dakikadan sonra kontrol edersiniz kızarınca alırsınız
Vee Hazıııırrrrr
Afiyet olsunnn