Merhabalar,
Tavuk madlen aslında bir alman yemeği. Dana biftek, tavuk bonfile veya domuz eti ile yapabiliyorsunuz.
ben tavuk eti ile yaptım.
Malzemeler
Tavuk bonfile (750 Gram)
Karabiber
Hardal
Kimyon
Köri
Tuz
Mantar
Sivri Biber
Hazırlanışı:
Bonfileleri inceltiyoruz, oldukça ince hale getirmemiz gerekiyor aksi halde kocaman olurlar. İÇini doldurduğumuz için zaten bütük olmakta ve göğüs eti olduğu için kuru ve tıkayıcı olmaması adına ne kadar ince o kadar iyi.
Sonra içerisine hardalı sürüyoruz, Karabiber, Kimyon, Köriyi serpiyoruz. Mantar(konserve kullandım ama taze almışsanız önce çok az bir süre kavurmalısınız eğer mantar taze ise turşu salatalık, kornişonda çok küçük parça koyabilirsiniz) ve sivri biberleri küçük, ince julyen şekilde doğrayıp koyuyoruz. Tavuk bonfilenin sarma sarar gibi sarıyoruz ama kenarlarından hardalın akmaması için kürdanla tutturuyoruz. Tamamen sarınca tekrar kürdanla diker gibi kapatıyoruz.
Tuzu içine koymadım zaten mantar tuzluydu. İsterseniz siz içine atabilirsiniz.
Daha sonra üzerlerine salçalı sos döküyoruz ben bu sosu su ve salça olarak yapıyorum. Şayet fırında yapacaksanız salçayı yağ ile çözebilirsiniz.
Bu arada kızdırdığımız yağa koyuyoruz ve kızartıyoruz. Afiyet olsun. (dikkat edin kürdanlar ağzınıza batmasın :)
Not: Yanına pilav, ayran, yoğurt, yayla çorbası vb. birşeyler yapıp koyabilirsiniz.
Eki Görüntüle 1073052
Eki Görüntüle 1073053
Eki Görüntüle 1073054
Eki Görüntüle 1073055
Eki Görüntüle 1073056
Eki Görüntüle 1073057
Eki Görüntüle 1073058
Eki Görüntüle 1073059
Eki Görüntüle 1073060
Eki Görüntüle 1073061
Eki Görüntüle 1073062