Tavuk Yemekleri Tavuk madlen

Genel değerlendirme puanınız ?

• 1 puan

OY: 3 12,0%
  • 2 puan

OY: 3 12,0%
  • 3 puan

OY: 4 16,0%
  • 4 puan

OY: 7 28,0%
  • 5 puan

OY: 8 32,0%

• Ankete Katılan
    25

Night owl

Just Love!
Kayıtlı Üye
17 Mayıs 2011
8.096
12.158
35
Merhabalar,

Tavuk madlen aslında bir alman yemeği. Dana biftek, tavuk bonfile veya domuz eti ile yapabiliyorsunuz.
ben tavuk eti ile yaptım.

Malzemeler

Tavuk bonfile (750 Gram)
Karabiber
Hardal
Kimyon
Köri
Tuz
Mantar
Sivri Biber

Hazırlanışı:

Bonfileleri inceltiyoruz, oldukça ince hale getirmemiz gerekiyor aksi halde kocaman olurlar. İÇini doldurduğumuz için zaten bütük olmakta ve göğüs eti olduğu için kuru ve tıkayıcı olmaması adına ne kadar ince o kadar iyi.

Sonra içerisine hardalı sürüyoruz, Karabiber, Kimyon, Köriyi serpiyoruz. Mantar(konserve kullandım ama taze almışsanız önce çok az bir süre kavurmalısınız eğer mantar taze ise turşu salatalık, kornişonda çok küçük parça koyabilirsiniz) ve sivri biberleri küçük, ince julyen şekilde doğrayıp koyuyoruz. Tavuk bonfilenin sarma sarar gibi sarıyoruz ama kenarlarından hardalın akmaması için kürdanla tutturuyoruz. Tamamen sarınca tekrar kürdanla diker gibi kapatıyoruz.

Tuzu içine koymadım zaten mantar tuzluydu. İsterseniz siz içine atabilirsiniz.

Daha sonra üzerlerine salçalı sos döküyoruz ben bu sosu su ve salça olarak yapıyorum. Şayet fırında yapacaksanız salçayı yağ ile çözebilirsiniz.

Bu arada kızdırdığımız yağa koyuyoruz ve kızartıyoruz. Afiyet olsun. (dikkat edin kürdanlar ağzınıza batmasın :)

Not: Yanına pilav, ayran, yoğurt, yayla çorbası vb. birşeyler yapıp koyabilirsiniz.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar,

Tavuk madlen aslında bir alman yemeği. Dana biftek, tavuk bonfile veya domuz eti ile yapabiliyorsunuz.
ben tavuk eti ile yaptım.

Malzemeler
Tavuk bonfile (750 Gram)
Karabiber
Hardal
Kimyon
Köri
Tuz
Mantar
Sivri Biber

Hazırlanışı:

Bonfileleri inceltiyoruz, oldukça ince hale getirmemiz gerekiyor aksi halde kocaman olurlar. İÇini doldurduğumuz için zaten bütük olmakta ve göğüs eti olduğu için kuru ve tıkayıcı olmaması adına ne kadar ince o kadar iyi.
Sonra içerisine hardalı sürüyoruz, Karabiber, Kimyon, Köriyi serpiyoruz. Mantar(konserve kullandım ama taze almışsanız önce çok az bir süre kavurmalısınız eğer mantar taze ise turşu salatalık, kornişonda çok küçük parça koyabilirsiniz) ve sivri biberleri küçük, ince julyen şekilde doğrayıp koyuyoruz. Tavuk bonfilenin sarma sarar gibi sarıyoruz ama kenarlarından hardalın akmaması için kürdanla tutturuyoruz. Tamamen sarınca tekrar kürdanla diker gibi kapatıyoruz.

Tuzu içine koymadım zaten mantar tuzluydu. İsterseniz siz içine atabilirsiniz.

Daha sonra üzerlerine salçalı sos döküyoruz ben bu sosu su ve salça olarak yapıyorum. Şayet fırında yapacaksanız salçayı yağ ile çözebilirsiniz.

Bu arada kızdırdığımız yağa koyuyoruz ve kızartıyoruz. Afiyet olsun. (dikkat edin kürdanlar ağzınıza batmasın :)

Not: Yanına pilav, ayran, yoğurt, yayla çorbası vb. birşeyler yapıp koyabilirsiniz.

Eki Görüntüle 1073052 Eki Görüntüle 1073053 Eki Görüntüle 1073054 Eki Görüntüle 1073055 Eki Görüntüle 1073056 Eki Görüntüle 1073057 Eki Görüntüle 1073058 Eki Görüntüle 1073059 Eki Görüntüle 1073060 Eki Görüntüle 1073061 Eki Görüntüle 1073062

Ellerinize sağlıkÇok güzel görünüyorYarışmada başarılar dilerim
İlk mesajınızı düzenledim beğenmediğiniz birşey varsa düzeltebilirim

Ellerinize emeğinize sağlık, lezzetli görünüyor
Yarışmada başarılar dilerim

Hımmm çok lezzetli görünüyorrr

eline sağlık canım başarılarrr

ellerinize sağlık..yanlız fotoda tavuğun dibinde sigara ve küllük olmasaydı daha iyi olurdu bence ..hijyen açısından...emeğinize sağlık

Ellerinize sağlık.Bence de küllük görülmeseymiş iyiymişBaşarılar dilerim.

çok lezzetli olduğuna eminim
elinize sağlık
başarılar dilerim yarışmada

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…