• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tavuk Yemekleri Tavuk dolmasi (resimli)

Sympathique

Guru
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2007
8.389
52
363
Fransa
ben fazla kizarmis seviyorum ,resimdeki fazla kizarmis, sizler isteginize gore yapabilirsiniz

1 tane tavuk
igne ,iplik :)
2 dis sarmisak
ici icin
1 su bardagi bulgur
1,5 sb su
2 yk sivi yag
1 kucuk sogan
1 kasik salca
tuz,karabiber,
kekik
sos icin ,
yarim kasik yogurt
1 kasik salca,
biraz siviyag
tuz

tavugun icini iyice yikiyoruz,
icini pisirmek icinse,tavaya yag ve sogani alip kavuruyoruz,sonra salca, ve bulguru katip ,tum baharatlarinda koyup ,karistiriyoruz, uzerine suyunu koyup pisiriyoruz
,pisen ici tavugun icine dolduruyoruz, tamamen koyduktan sonra ,buyuk igne ve kalin iplikle acik olan yeri iyice dikiyoruz, ben duduklu tencereye koydum ,kullanmayanlar normal tencereye ,koyup uzerini kapaticak sekilde su koyup ,sarmisaklarida ekleyi,birazda tuzla,ilk once 30dk kadar hasliyoruz,
haslanan tavugu bi firin tepsisine aliyoruz icine biraz tavuk suyundan koyuyoruz, uzerine sos icin ,bir kaba yogurt ,salca ,tuz , az sivi yag birazda su koyup sos yapiyoruz ,bu sosu tavugun uzerine surup ,firina veriyoruz,
firinda uzeri kizarana kadar durduyoruz, ben uzeri pisince altini cevirdim altinada sos surup tekrar kizarttim (ben resimdekini cok kizarrtim cunku cok kizarinca seviyorum ,siz istediginiz sekilde kizartabilirsiniz)

Son düzenleyen: Moderatör:
tavukdolmasi1ww6.jpg

tavukdolmasi2nk7.jpg

Son düzenleme:
kuzuumm bunu annemde yapar bu zahmetli pes valla maşallah çok beceriklisin hiç de üşenmiyosun ne güzelll

Kiz eline koluna saglik canim cok güzel görünüyorda senin dedigin gibi sosu bol olan yerleri fazla kizarmis gibi olmus.az durdurmak lazim.eline koluna saglik canim.

Gercekten cok güzel gözüküyor.Bende tavugu ve eti fazla kizarmis severim.Ellerine saglik.Tam da acikmisim,midem kaziniyor.Bunu görünce tam kötü oldum.Nefis,nefis.

ben şimdi bu tarifi çok güzel uyguluyorum ama hiç unutmam evleneli 2hafta olmuştu ve deli gibi tarifler bulup yapmaya çalışıyordum birçoğunuda ilk yapmama rağmen tat olarak iyi oluyordu ....ama bu tavuk dolmasını nasıl özendim...allahım fırından çıktı....sofra o biçim eşimde bende gözümüzü alamıyoruz ana kes kes kesilmiyo......neyse kestik bir kaşık alalım dedik.....oooooooo....hatırlamak bile istemiyorum ne içindeki harç pşmiş ne tavuk pişmiş...ama dışı nar gibi kıpkırmızı....zavallı kocişim......çorbaya talim etti ama bozuntuyada vermedi çok şükür...bir daha ki sefere daha iyi olur demekle yetindi.....ayyy çok kötüydü....ama şimdi ellerime sağlık insana zamanla neleri başarıyor .....paylaşımın için saol canım...

yarin yapicam bunu..ama ben haslamadan postette koymak istiyorum firina.insl.becerebilirim

ben şimdi bu tarifi çok güzel uyguluyorum ama hiç unutmam evleneli 2hafta olmuştu ve deli gibi tarifler bulup yapmaya çalışıyordum birçoğunuda ilk yapmama rağmen tat olarak iyi oluyordu ....ama bu tavuk dolmasını nasıl özendim...allahım fırından çıktı....sofra o biçim eşimde bende gözümüzü alamıyoruz ana kes kes kesilmiyo......neyse kestik bir kaşık alalım dedik.....oooooooo....hatırlamak bile istemiyorum ne içindeki harç pşmiş ne tavuk pişmiş...ama dışı nar gibi kıpkırmızı....zavallı kocişim......çorbaya talim etti ama bozuntuyada vermedi çok şükür...bir daha ki sefere daha iyi olur demekle yetindi.....ayyy çok kötüydü....ama şimdi ellerime sağlık insana zamanla neleri başarıyor .....paylaşımın için saol canım...

aynen canim insan zamanla alisiyo, benim yasim kucuk ama ,ben yemek yapali seneler oldu elim alisti, sende becermisin ,zaten kac senelik evli olursan ol, insanin yinede bilmedigi oluyo ,bizde bildiklerimizi birbirimizle paylasiyoruz ne guzel

yarin yapicam bunu..ama ben haslamadan postette koymak istiyorum firina.insl.becerebilirim

canim bende frarina dogrudan koymak istiyorum ama ,tavuk buyuk oldugu icin yuzu kizariyo icin kaliyo diye, ilk once haslayip sonra koydum ,biz hem cok kizarmis hemde cok pismis olcak ,azcik cig olsun esim tadina bile bakmaz ,insallah dene bakalim belki posette guzel piser

ellerine sağlık cnm harik agörünüyor...sık sık yaptığım bi dolmadır..bence cok pratik hemen yanında da prinç plabı..bulgurla karılınca harik aoluyor

canim ya pirincte guzel olur tabiki , ayni tarifi pirincle uygula, bahatla falan ,ben bulguru cok seviyorum oyuzden boyle yaptim ,kayinvalidemde pirincle yapar guzel oluyo oyle ,sende pirincli yap eminim guzel olur

çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
bende senin yaptığın şekilde bi deneyeyim ben direk haşlamadan fırında kızartıyordum bide haşlayarak deneyeyim ama sonrasında senin tavuğun kadar kızartmam heralde

Bnde denemk istiyorum ama iki kişiye cok gelir sanirm bide misafire denesem bide guzle olmazsa diye endişeleniyorum ellerine sağlik seninki çok lezzetli görunuyo

çok güzel görünüyor canım ellerine sağlık
bende senin yaptığın şekilde bi deneyeyim ben direk haşlamadan fırında kızartıyordum bide haşlayarak deneyeyim ama sonrasında senin tavuğun kadar kızartmam heralde
canim tavuk buyuk oldugundan dolayi tam pismiyo, oyuzdsen ilk once biraz haslayip sonra firina veriyorum ,neden benimki kadar fazla kizartmazsin ben yazdim biz fazla kizarmis seviyoruz diye, bide bu sostan oyle oluyo , tabiki nasil isterseniz o sekilde yapabilirsin
Bnde denemk istiyorum ama iki kişiye cok gelir sanirm bide misafire denesem bide guzle olmazsa diye endişeleniyorum ellerine sağlik seninki çok lezzetli görunuyo

canim sen normalde tavk pisirmiyomusun illaki buyuk olcak degilya kucuk tavuk al doldur
misafirlerin icinse bence kesinlikle dene bunda endiselencek bisey yok kolay ,doldur igneyle dik dudukluyo koy biraz haslansin ,sonra bunu bi tepsiye koy ,uzerine sosunu sur tekrar firina koy bence dene kesin guzel olcaktir

canim tavuk buyuk oldugundan dolayi tam pismiyo, oyuzdsen ilk once biraz haslayip sonra firina veriyorum ,neden benimki kadar fazla kizartmazsin ben yazdim biz fazla kizarmis seviyoruz diye, bide bu sostan oyle oluyo , tabiki nasil isterseniz o sekilde yapabilirsin

canim sen normalde tavk pisirmiyomusun illaki buyuk olcak degilya kucuk tavuk al doldur
misafirlerin icinse bence kesinlikle dene bunda endiselencek bisey yok kolay ,doldur igneyle dik dudukluyo koy biraz haslansin ,sonra bunu bi tepsiye koy ,uzerine sosunu sur tekrar firina koy bence dene kesin guzel olcaktir

yok tavuğuna ve kızarmışlığına bi sözüm yok gayet hoş görünüyor ama ben etide tavuğuda çok fazla pişkin sevmiyorum daha böyle sulu olunca daha lezetli geliyor bana mesela eşimde senin yaptığın gibi çok kızarmış seviyor nasıl olacak bilmiyoruma.s.

ellerine sağlık cnm çok leziz ve nefis görünüyor..bizde çok yaparız en güzeli ve tadını veren olay ise köy tavuğundan yapmaktır..deneyin görün..
ha bide biz biraz sulu yaparız..suyuda olur yani..

Back
X