Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Just tavşanın nasıl?????![]()
Eki Görüntüle 1125018
Bu da benim tavşi'm teyzeleri. İlk fotoğrafı geldiğinde çekmiştim. Çok korkuyordum dokunamamıştım bile. O sepete bile annem koydu. Yanına bir sürü marul doldurmuştum. O kaptan da su içebileceğini sanıyordum.Neyse ki hemen araştırdım o marulları aldım yanından. Çok yerse ishal olup öleceğini öğrendim çünkü. Ertesi sabah hemen suluk ve kuru mama aldım oğluma. Alışmam da çok şükür çok kısa sürdü ona.
Eki Görüntüle 1125019
Bu fotoğrafta geldiği akşamın sabahı balkona koydum koşsun oynasın diye. Ama şapşik gitti oraya saklandı ve oradan çıkaramadık. Sanırım bizden korktuğu için saklandı.
Eki Görüntüle 1125021
Bu da artık kucağımdan indirmek istemediğim zamanlara ait.
Eki Görüntüle 1125023
Eki Görüntüle 1125024
Bu ikisini de size cevap yazarken çektim. Yazdıklarınızı okuyor. Kızlarınıza da göz koyabilir benden söylemesi.![]()
ahaha hakkaten tavşanlarımızın renkleri çok benziyor ama seninki nasıl tombul değil anlamadım gayet büyük
bak yeni fotolarını koydum ben de kızımın yalnız kızım daha 2 aylık benim bebek ona göre oğlunuz beyfendileri sakin dursun![]()
canım seninki ne kadarlık ve kısırlaştırma düşündün mü hiç
Canım bana geleli tam bir ay oldu. Ve bu sürede inanılmaz büyüdü. İlk geldiğinde seninki kadardı sanırım. Büyüklüğünü tarif etmek için üzerine elimi koyuyordum tam avucumun içi kadardı. Kaç aylık olduğunu falan hiç bilmiyorum ama dediğim gibi 1 ayda resmen iki katı oldu hayvan. Tombul da gerçekten değil. Hatta üzülüyorum kemikleri resmen dışında. Sırtı falan kupkuru hiç eti yok. O kabarıklık tüylerinden tamamen.
Kısırlaştırma da düşünmedim. Bu bana ex'ten hediyeydi. Hatta biraz emrivaki oldu, korkudan aklım çıkıyordu dokunamıyordum bile. Sevebildiğim ilk hayvan mecburen bu oldu yani. Böyle bakabileceğime, alışabileceğime, yaşatacağıma falan ihtimal vermediğim için uzun süre kalması için hiçbir plan yapmadık. Sahiplendiririz diye düşünüyorduk. Ama şimdi de öyle alıştım ki babam geçen sahip buldu vermemek için ağladım biraz daha kalsın benimle diye. Bana çok alıştı. Normalde insanlardan kaçıyordu benim kucağıma atlıyor.
Seninki cins bir şey sanırım, ben pek hayvanlardan anlamam ama. Tüyleri falan çok değişik. Benimki özelliksiz kıro bir tavşan basbaya.![]()
ahaha hakkaten tavşanlarımızın renkleri çok benziyor ama seninki nasıl tombul değil anlamadım gayet büyük
bak yeni fotolarını koydum ben de kızımın yalnız kızım daha 2 aylık benim bebek ona göre oğlunuz beyfendileri sakin dursun![]()
canım seninki ne kadarlık ve kısırlaştırma düşündün mü hiç
ay korkutma beni ya herkes böyle çabucak büyüyor dana gibi oluyor diyor
seninki de ısırıyor mubenimki iki gündür saldırgan daha seninki de çok küçük o zaman ama nasıl böyle büyümüş vallahi bir fıstığa bakıyorum bir seninkine 1 ayda böyle büyüyecekse yandık
veteriner kısırlaştırmamı tavsiye etti ama bana yanlışmış gibi geliyor öbür türlü de dişi yavrularına bakamam
evet canım cins. cinsi hollanda lop tavşanı. hollanda cüce tavşanıyla fransız lopunun melezleştirilmesiyle oluşmuş. kulakları yanaklarına kadar uzanıyor ya onlardan bir de burnu çıkık değil basıkyaz bak googlea çıkar çok şeker oluyorlar büyüyünce kulakları düşük düşük
ama oğluşa öyle deme ben çok sevdim pamık gibiadı ne onu sormadık
![]()
Adı pofuduk benimkinin teyzesi. :)
Benimki ısırmıyor. Hatta dişleri çok sevimli geldiği için bakmak için arada ağzını ayırıyorum hayvanın ona rağmen ısırmıyor. Ama ben internette nasıl bakılır diye araştırırken okumuştum, bir şeyler kemirmesi gerekiyormuş. Aksi halde dişleri çok çabuk büyürmüş. Benimki ne bulsa kemiriyor. Zaten sert şeyler veriyorum hep. Asla ekmek için verme bu arada. Birinin tavşanı ölmüş. Çünkü hamur olup damağına yapışmış hayvanın.Ben kurutuyorum ekmekleri, onları tıkır tıkır kemirmeye bayılıyor.
hani zayıf tombullaşmıyor dedin ya canım aklıma geldi sen genel olarak neyle besliyorsun ??
yani zayıf olması şaşırtıcı tavşanlar durmadan yiyip tombullaşıyorlar genelde![]()
Evet bu da durmadan yiyor aslında ama durmadan da geri çıkarıyor her taraf pıtır pıtır doluyor kaşla göz arası.
Çok az marul veriyorum ara sıra. Fazla yeyince ishal oluyormuş çünkü. Maydonoz, nane, tere, ıspanak artık ne varsa tüm yeşilliklerden veriyorum. Tereye bayılıyor özellikle. Havuç yediriyorum. Salatalığın kendisini yemiyor ama bazen kabuğunu yiyor. Elmayı çok seviyor. Geçen gün de yeğenlerim kiraz vermiş hayvana. Söylediklerinde kızdım belki zarar verir diye ama öyle muntazam sıyırmış ve çekirdeğini çıkarmış ki kerata.![]()
Ekmek veriyorum bir de. Ama kesinlikle ekmek içi yememesi gerekiyormuş çünkü hamur olup damağına yapışıyormuş. Kurutuyorum ekmekleri, onu kütür kütür yemeyi çok seviyor. Arada sırada da buğday veriyorum yine ishal olmasın diye.
Kuru mama aldım ama yemedi sinir etti beni. İlk aldığımda ondan başka hiçbir şey koymadım yemesi için. O halde bile içinden birkaç parça didiklemiş yememiş. Aç da kalsa yemiyor yani.
Ha bir de en önemlisi ben bahçeden taze taze çayır ve bulabilirsem yonca topluyorum ona. Bayılıyor hiç ara vermeden yiyor onu.
bence ondan zayıf olabilir çünkü benim bildiğim kuru gıda tüketmesi önemli fazla su kaybediyordur bu yüzden zayıf kalıyordur çok ilginç ya benimki de kuru maması dışında bir şey yemiyor gerçi küçük bir de pet shopta öyle alıştırmışlardır ama seninkinin reddetmesi garip geldi valla hayvan organik seviyor demek ki![]()