Ekmekler Pideler Tavada Pizza

Dün dayanamadım yaptım hamuru kalın sevmediğim için ikiye ayırarak iki tane yaptım ve çok sevdim pizza hut kusura bakmasın gitmem oraya bi daha :63:
Minder kalınlığındaki hamurlarıyla mutluluklar...

Fırında da pişer mi acaba bu tarifle aynı lezzette???

Dün dayanamadım yaptım hamuru kalın sevmediğim için ikiye ayırarak iki tane yaptım ve çok sevdim pizza hut kusura bakmasın gitmem oraya bi daha :63:
Minder kalınlığındaki hamurlarıyla mutluluklar...

Fırında da pişer mi acaba bu tarifle aynı lezzette???

Beğenmene sevindim canım...
Fırında güzel olacağını sanmam ma denemek lazım...
Fıında mayalı hamurla güzel olur...

Beğenmene sevindim canım...
Fırında güzel olacağını sanmam ma denemek lazım...
Fıında mayalı hamurla güzel olur...

Aslında fırında yapılan şeyler üşenmeme sebep oluyor, fırındaki tepsileri boşalt fırın tepsisine yerleştir ayarla arada kontrol etmek için fırının kapağını açınca gözlük camları buhar yapsın...
Ocakla aramız daha iyi sanırım hem çok kısa sürede oldu hem de fırında yaparsam hamurun üstündeki o malzemelerin nemi olmaz gibi geliyor hem de malzemeler kurur gibi, buharında piştiği için lezzeti de uçup gitmedi.
Tarif için çok teşekkürler tekrar.

Neden o kadar tereddütte kaldınız anlamadım kızlar...
Kısık ateşte yaklaşık yarım saat kapağı kapalı pişirdim ve hiç çiğ kalmadı eşim de ben de çok beğendik...
Resim benimki değil ama kendikimi de ekliyorum şimdi...
Bu benimki:

grnt415.jpg

ellerinize sağlık. ayrıca süper bir tabak şimdi olsaydı keşke mmmh :)

Aslında fırında yapılan şeyler üşenmeme sebep oluyor, fırındaki tepsileri boşalt fırın tepsisine yerleştir ayarla arada kontrol etmek için fırının kapağını açınca gözlük camları buhar yapsın...
Ocakla aramız daha iyi sanırım hem çok kısa sürede oldu hem de fırında yaparsam hamurun üstündeki o malzemelerin nemi olmaz gibi geliyor hem de malzemeler kurur gibi, buharında piştiği için lezzeti de uçup gitmedi.
Tarif için çok teşekkürler tekrar.

Evet canım fırında daha kuru olması ihtimali de var...

fırında denedik bugün de ama bence tavadaki daha lezzetliydi hamurunun üst tarafı çiğ gibiydi sanki ama öyle aşırı bi fark yoktu kuruma da olmadı.

fırında denedik bugün de ama bence tavadaki daha lezzetliydi hamurunun üst tarafı çiğ gibiydi sanki ama öyle aşırı bi fark yoktu kuruma da olmadı.

Ben fırında pizzayı mayalı hamurdan seviyorum...
Tavada daha güzel ama...

gecen gun kalabalık oalcagımız ıcın hamuru fazla yapıp yarısını fırında yarısını tavada yaptım

fırındakı pek guzel olmadı ben begenmedım ocakta yapılan cok daha guzeldı ..

gecen gun kalabalık oalcagımız ıcın hamuru fazla yapıp yarısını fırında yarısını tavada yaptım

fırındakı pek guzel olmadı ben begenmedım ocakta yapılan cok daha guzeldı ..

Hamur kabartma tozu ile olduğu için fırında güzel olmaz...

ay ben bunu pişirdim ama içi pişmedi neden acaba üstü tam pişti altıda pişti içi hamur kaldı üzüldüm ya

ay ben bunu pişirdim ama içi pişmedi neden acaba üstü tam pişti altıda pişti içi hamur kaldı üzüldüm ya

Ocağı fazla açmış olabilirsin canım...
Küçük ocağı en kısık seviyede kullanıyorum ben...
Ya da hamuru mu kalın geldi acaba hiç başıma gelmedi sürekli yapıyorum...

Ocağı fazla açmış olabilirsin canım...
Küçük ocağı en kısık seviyede kullanıyorum ben...
Ya da hamuru mu kalın geldi acaba hiç başıma gelmedi sürekli yapıyorum...

yok canım kalın olmadı tam kıvamında bide bir şey soracağım ben 1.5 bardak un koydum az geldi cıvık oldu fazla kattım
siz ne kadar katıyorsunuz?en küçük ocakta değil bende tam tersi en büyük ocakta denedim:)

yok canım kalın olmadı tam kıvamında bide bir şey soracağım ben 1.5 bardak un koydum az geldi cıvık oldu fazla kattım
siz ne kadar katıyorsunuz?en küçük ocakta değil bende tam tersi en büyük ocakta denedim:)

Ben 1.5 bardak unu geçirmiyorum cıvık olsa da...

Anlaşılan biz beceremedik:50:
dün arkadaşımla yaptık ama anlamadığım bir buçuk su bardağı
un yetmiyorki hamura
yani hamur olmuyor zaten insanın eline yapışıyor
bizde un ekledik bu seferde hamur kalın oldu yarım satten fazla kısık ateşte pişirdik
yedik ama umduğum gibi olmadı biz yapamadık galiba:43::43:

bazı hanımlar maharetli olur
ben de beceriksiz ev hanımlarındanım, ya hamuru kalın yaparım ya çok ince
bir türlü tutturamam
ben de dr oetker den hazır alıyorum fırında pişiriyorum oh miss gibi
keşke sizler gibi becerikli olsam, ellerinize sağlık

Back
X