Tatsız,lezzetsiz sebze yesem zayıflarım

manoly

Guru
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2009
78
104
293
61
İstanbul
benimde on kilo fazlam var ama diyet yapamıyorum kendime yemek lkonusunda sinırlama getiremiyorum fazla belki yağlı ve şekerli yiyecekleri fazla tüketmiyorum ama yinede sıkı diyet yapamıyorum. diyet yapabilmek bilinçaltda zevk veren maddeıyla ilgili bir olay. insanın tadı lezzetli yiyeceklere bir zaafı var.çocukluğumuzdan beri bunlara alışmasak ve tadını bilmesek belki kiloda almazdık ama yemeklere konulan fazla yağlar tat versin diye yada çok tatlı şerbetli tatlılar zararlı ve kilo verici olsada engel olunmuyo çünkü lezzetli. lezzette zevk veriyo.insanda zevke yönelki bir eğilim var. üstelik hangi iştah kesici çay yada ilaçı denesem ya gaz yapıyo ya uykusuzluk bunlar sinir sistemini bozuyo.sinir sistemiyle sindirim siztemi iç içe .hatta bilinçaltına emir bile verdim gece yatınca hemen şimdi zayıflamak istiyorum diye düşünüyosun bunuda bi kitapta okudum iştah gitti biraz ama halsizlik ve keyifsizlik yan etki yaptı şöyle bi karar aldım bakalım başarılı olcakmı.artık lezzetli değil değişik hatta tatsız salata falan yicem bakalım ne olcam bakalım lezzetsiz yemeğe dayanabilcekmiyim bunun bilincinde olunca belki dikkat ederim:yeme isteği psikolojik .bilinçaltımız emrediyo ve biz gidip yiyoruz ,yeme isteğini bastırmak hiçte kolay değil ama zamanla alışılabilir

Son düzenleme:
Back