Taşlar Yerine Otururken - Özet - İpek Ongun

kirmizi_kalem

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2011
12
0
36
İstanbul

Yazar:İpek Ongun
Sayfa Sayısı: 445
Dili: Türkçe
Yayınevi: Alfa Yayıncılık

Arka Kapak

Serra, Sıla, Melis, Dilek, Esin, Toprak…
Dünün küçük kızları… Hepsi ayrı ayrı yollarda ilerliyor. Ama… Bir zamanlar birbirinin ellerinden tutan o küçük kızlar, bugün genç kadınlar olarak aynı elleri sıkı sıkı tutmaya devam ediyorlar.
Dilek, Ulaş ve Derya'sıyla mutlu. İşinde başarılı. Hâlâ çocuksu neşesini, öfke patlamalarını, patavatsızlığını sürdürüyor.
Toprak, özel yaşamını konuşmayı sevmeyen bir özgür ruh... Evliliğe inanmıyor ama seçtiği hayat arkadaşıyla mutlu görünüyor. Daha fazlası zaten sorulmaz ona.
Melis, Toprak'ın tam anlamıyla zıttı. Hepsine karışan, onların dertlerini dert edinen, en olmadık sorularla özel yaşamlarına dalıveren bir anaç tavuk… Hem başarılı bir iş kadını, hem de çok iyi bir anne, her koşulda güzel, şık, ışıl ışıl bir kadın.
Esin, sakin, sessiz, sanatkâr ruhlu… Başarılı bir sanatçı olma yolunda hızla ilerliyor. Zor zamanları sabırla, hoşgörüyle aşabilen, içlerinde bilgeliğe en yakın kişi.
Sıla, narin ama çelik bir tel gibi dirençli ve güçlü… Nelerden geçti ama çok başarılı olduğu mesleğinden asla vazgeçmedi.
Ailesiyle işini bir arada keyif ve uyumla sürdürmeyi başaran Serra ise on beş yaşında yazmaya başladığı anı defterlerine artık son noktayı koyuyor. Minik kızı Selin'e ilk anı defterini alarak bu geleneği bir sonraki kuşağa aktarmayı arzu ediyor.
Tüm sevdikleri kendi hayatlarını kurarken, başka başka ufuklara yelken açarken Serra onların arkasından mutlulukla bakıyor, bir yandan da o ince hüzün gelip yerleşiveriyor yüreğine.
----------------------------------------------------------------------------------------
bir kitap sitesinde rastladım ilgilenenler olur belki diye paylaştım
ortaokul yıllarımda kitaplarını çok severek okurdum, liseye geçince ise alışkanlıktan okumaya devam ettim sanırım bu da serinin son kitabı.
arka kapağa bakarsak bundan sonraki kitaplarını selinin ağzından yazacak gibi...

Son düzenleme:
ortaokulda lisede bütün kitaplarını okudum bu serinin..
şu an basit geliyor tabii ki.. ama tadı güzel yine de
serra'yı özlemedim değil.. en kısa zamanda alıcam

En sıkıntılı dönemlerimde kaç yaşımda olduğum halde yol gösterdi bu kitaplar bana
iek ongunun kendi sitesini devamlı takipteydim yenisi çıkmadı diye üzülürken dün bir sitede rastladım yeni kitaba hemen aldım tabii ki
kitabım bugün elime geçti
akşama okumaya başlıyorum eminim bundan da çok keyif alacğaım

lıse yıllarından serının cogunu okumustum cok uzun sure ara vermıstım bu yıl aldım eksıklerımı ve tum serıyı bıtırdım ama ayrılmak ıstemedıgım oyuncagım gıbı olmus. bızlerın hayatından uzak kareler elbette var ama secımler suprız asklar umulmadık suprızler ne bılıyım guzel bır serı.bazıları cocukca bulur ya da ucuk gelır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…