Taşınmaya karar veremiyorum

Konya gelini 42

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2022
110
40
28
30
Merhaba arkadaşlar ben Balıkesir'de bir köyde yaşıyorum 1. Sınıfa başlayacak bir kızım var eğitimi için taşınmak istiyoruz eşim memur Bozüyük ilçesinde tayini olumlu sonuçlanabilir ama kira yol masrafları şehir hayatı geçim yapamazsak diye korkuyoruz ekstra borçlarımız var çünkü bulunduğum köyde okul var ama öğretmenler pek iyi eğitim vermiyor sizce İlkokul için şehre taşınılmalı mı yoksa borçlarımızı bitirip iki üç sene sonra mı şehir de okumaya başlamalı ilkokul çok önemli mi ben çalışmıyorum sadece eşimin maaşı olacak ( evden yapabileceğim iş olsa yaparım) her şeye de zam geliyor köyden ilçeye gitmek mantıklı mı okul için cevap verirseniz çok sevinirim

Evet ilkokul çok önemli, okuldan ziyade öğretmeninin iyi olması daha önemli.
Siz olsanız kiraya şehre taşınır mısınız yoksa bir iki sene bekler misiniz maddi yönden çok sıkışır da yapamazsak diye korkuyorum anasınıfına gidiyor kızım öğretmenden hiç şimdi 1.siniflara giren öğretmen de anasınıfı gibi çok özen dikkat öğretmek yok yine sıkıntı yaşarsam kızım bir şey öğrenemezse diye korkuyorum ilk iki yılı iyi geçmezse 3 yada 4 e giderken şehir de zorlanır dimi arayı kapatmak zor olur maddiyat da düşündürüyor eşim her gün geliş gidiş 20 TL vermesi gerekecek işine artı kiralar yaşam yapamazsak Bozüyük nasıl bir ilçe pahalı mı bilmiyoruz

Evet ilkokul çok önemli, okuldan ziyade öğretmeninin iyi olması daha önemli.
Şu an ki öğretmenden hiç memnun degilim

temel ilk okulda atılıyor. İki sene bekleyip gitseniz , bu sefer onları yakalayamayacak . Bir sürü insan kira verip oturuyor. Ki eşiniz memurmus, Asgari ücret alan biri değil . Ben olsam giderdim , eğitim herşeyden önemli.

Bulunduğunuz yerde ki okulun eğitimi güzel değilse mecbur tasinacaksiniz ilçe merkezinde ki bir okula servisle gitse diyeceğim ama oda olmaz sanirim çünkü adres olayı var.

Ben olsam taşınırdım. İlkokulda öğretmen değiştirmek çok iyi değil, öğretmenine alışmış olacak, yeni öğretmeni onu tanıyıncaya kadar yarım dönem geçecek. Siz de çalışın gerekirse. Yani ben köy öğretmenleri nasıldır bilmiyorum siz eğer köyde de iyi bir öğretmen varsa ona verebilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…