Teşekkür ederim aklımda zaten koliyi yazmak , peki yerleştirirken nerden başlayayım da çabucak bitsinMutfaktaki kırılacak herşeyi kağıtlara sararak kolile. Kolilerde boşluk olursa araya bir şeyler sıkıştır. Çünkü sallandıkça birbirine çarpıp kırılır. Eğer valizlerin varsa kıyafet tarzı şeyleri onlara koy. Taşıyacak firmanın mobilyaları ve koltukları streç filmle sarıyor olmasına dikkat et. Yastık yorgan tarzı şeyleri hurçlara koyabilirsin ama hurç büyük diye iyice doldurma taşıma esnasında yırtılabiliyor. Banyoda şampuan temizlik malzemeleri gibi şeyleri kirli sepetine koyup bantlıyorum. Taşınana kadar buzdolabında pek bir şey bırakmamaya çalış. Kolilerin üzerine en azından nereye ait olduğunu yaz.
Ben önce mutfağı yapıyorum çünkü en çok oyalayan yer. Bir bir buçuk günde bitiyor. Sonra oturacağım odayı en azından oturulabilir hale getiriyorum. Çok fazla süs ıvır zıvır yok zaten evimde. Yatak odası da kolay oluyor zaten neyin nereye konacağı belli. Zorlanmazsan kıyafetleri ütüleyip koyabilirsin işin biranda bitmiş olur ama iş uzar tabi.Teşekkür ederim aklımda zaten koliyi yazmak , peki yerleştirirken nerden başlayayım da çabucak bitsin
çok tatlı yazmışsınz valla ya yüzümü güldürdnzCekilin 4. Evine tasinmis ve bunları hep tek basina yapmış tecrübeli kisi geldi haaaaanııım
Ben genelde en az kullanılan şeylerle başlamıştım mesela tasinacagim belli mi, hemen kitapları kiyafetleri yorgan yastik vs bunları toplamaya baslarim. Kolilere de yazarim mesela.kitap diye yanina/altina /kolinin baska kısımlarına da kirilmaz diye büyük harflerle yazarim. Genelde is çıkışı aksamlari ev topladigim icin, taşınana kadarki kiyafetleri ayarlar, gardiroptaki az giyilenleri de hurclar kaldiririm.
Mutfağa gelince de yine taşınana kadar yetecek kadar 1-2 tencere, birkac tabak bardak harici herseyi yine gazeteye/kagida sarıp kolilerim. Yine üstüne cam/porselen/tabak/tencere seklinde yazarım kırılır/kırılmaz diye de not düşerim. Benim salonum.hep buyuktu bir duvarina tüm kolileri koyardım taşınmaya hazır sekilde. Ama kirilabileceklerle kırılmayacaklari ayri koselere koyardım ki nakliyeye gelenlere de kolaylık olsun. En son tasinmanin önceki aksam da kalan esyalari toparlar kullandigim yastıkla pikeyi de çöp posetine koyup o şekilde evden ciktim. Ha bir de ben biraz mahremiyet takintisi olan biriyim perdeleri de nakliye esyalari toplarken söküp çöp posetine doldurmuştum. Perdeyi de şöyle yaptim, tulleri yikayip yeni eve asmistim, guneslikleri de çıkarken toplayip yeni evde yıkayıp asmistim o.sekilde.
Özetle, kullanmadiginiz /az kullandığınız seyleri kolileyin/hurca koyun/posetleyin artik kullanim.alanina ve kırılma durumuna göre. Tasinana kadar minimal takılın, kalanlari da son anda toplar çıkarsınız evden.
Sahsen tasinmayi sevmemekle birlikte, taşınacak olsam tecrubeden dolayı hemen toparlanabiliyorum. Yine de nakliyesi, abonelikleri vs hepsiyle tek basina uğraştığım için tasinmayi sevmiyorum, zihnen de bedenen de yorucu. Bir de tasininca yerlesme fasli var, ben artik useniyorum.
Allah size kolaylık versin.
Ne zaman taşınıyorsunuz?çok tatlı yazmışsınz valla ya yüzümü güldürdnz☺ben de sizin gibi perdeleri burdan posetleyip yeni evde yıkamayı düşünüyorum halıları da yıkamaya göndereceğim taşınmadan önce ben de sizin gibi eşarpları falan yavaştan toplayim diyorum eşim erken diyor
3 haftaya kadar Allah nasip ederseNe zaman taşınıyorsunuz?
4 yıllık evliyim 6 kere taşındımCekilin 4. Evine tasinmis ve bunları hep tek basina yapmış tecrübeli kisi geldi haaaaanııım
Ben genelde en az kullanılan şeylerle başlamıştım mesela tasinacagim belli mi, hemen kitapları kiyafetleri yorgan yastik vs bunları toplamaya baslarim. Kolilere de yazarim mesela.kitap diye yanina/altina /kolinin baska kısımlarına da kirilmaz diye büyük harflerle yazarim. Genelde is çıkışı aksamlari ev topladigim icin, taşınana kadarki kiyafetleri ayarlar, gardiroptaki az giyilenleri de hurclar kaldiririm.
Mutfağa gelince de yine taşınana kadar yetecek kadar 1-2 tencere, birkac tabak bardak harici herseyi yine gazeteye/kagida sarıp kolilerim. Yine üstüne cam/porselen/tabak/tencere seklinde yazarım kırılır/kırılmaz diye de not düşerim. Benim salonum.hep buyuktu bir duvarina tüm kolileri koyardım taşınmaya hazır sekilde. Ama kirilabileceklerle kırılmayacaklari ayri koselere koyardım ki nakliyeye gelenlere de kolaylık olsun. En son tasinmanin önceki aksam da kalan esyalari toparlar kullandigim yastıkla pikeyi de çöp posetine koyup o şekilde evden ciktim. Ha bir de ben biraz mahremiyet takintisi olan biriyim perdeleri de nakliye esyalari toplarken söküp çöp posetine doldurmuştum. Perdeyi de şöyle yaptim, tulleri yikayip yeni eve asmistim, guneslikleri de çıkarken toplayip yeni evde yıkayıp asmistim o.sekilde.
Özetle, kullanmadiginiz /az kullandığınız seyleri kolileyin/hurca koyun/posetleyin artik kullanim.alanina ve kırılma durumuna göre. Tasinana kadar minimal takılın, kalanlari da son anda toplar çıkarsınız evden.
Sahsen tasinmayi sevmemekle birlikte, taşınacak olsam tecrubeden dolayı hemen toparlanabiliyorum. Yine de nakliyesi, abonelikleri vs hepsiyle tek basina uğraştığım için tasinmayi sevmiyorum, zihnen de bedenen de yorucu. Bir de tasininca yerlesme fasli var, ben artik useniyorum.
Allah size kolaylık versin.
Ben bekarim son 5 senede 3 kez taşındım. Evli olsam daha kolay olurdu sanirim. Ev sahibi ile anlas, eskisine güzelce ifade et, kontrati abonelikleri boyasi nakliyesi vs hep kendim ugrastim, maddi manevi zor. Sehirlerarasi bile taşındım esyalar nakliyeye yuklendi ben de valizimi alip toplu tasima ile geldim ayni anda varmisiz nakliye ile. Otobus/minibus/taksi vs. Evet taşınmak zor ama isten izin alamamak, insanların anlayışsizligi falan daha cok yoruyor insani.4 yıllık evliyim 6 kere taşındım