Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
oooo maşallah ben daha yeniyim:) ben de kendim kutularım içim rahat etmez çünkü1,5 senede 3 kere kimseden yardım almadan taşındım.
işin sırrı bol kutu, her kutunun üstüne SALON, MUTFAK gibi kategoriler ve TABAK, KİTAP gibi alt kategoriler yazmak.
kolay gelsin minnie.
yine de çok yorucu oluyor
evden eve şirketle anlaştık güya ama ben kutuladım her şeyimi önceden.
ya taşıma şirketleri herşeyi yapıyormuş ama yine de herşeyi kendim kutulamak istiyorum onlara güvenemem. bu arada sormak istediğim bişey var koltukların üzerini örtüyorlar mı? benim mi yapmam lazım
eşim yavaş başladı kutu toplamaya şimdiden baya kutu var. hurç büyük çöp poşetleri de alıcam bakalım yapcaz bişeyler biraz tedirginimmerhaba ben de 11 ay önce taşınmış biri olarak tacrübelerimi paylaşayım.Eşime bolca kutu almasını söyledim öncelikle.epeyce bir kutu getirmişti.Önce yatak odasından başladım.kullanmadıklarımı ayırdım başkalarına vermek için kullandıklarımı da koliledim düzgün bir şekilde.sonra kızımın odasına geçtim onun kıyafetlerini koliledim oyuncaklarını falan.sonra da geçtim mutfağa makineye tabakları attım güzelce yıkandılar.Yeni yıkanmış ütülenmiş çarşaf gerdim kolinin içine yıkanan tabak,bardakları buraya yerleştirdim aralara peçete koydum birbirine sürtmesin diye.yorgan,yastık vs hurçladım.koltuk yastıklarını falan yıkadım poşetledim.kitapları,albümleri koliledim.Halıları yıkamaya gönderdim onlar zaten yeni eve poşetle gelecekti.tam taşınmadan bir hafta önce kadın çağırdım yeni evi temizledik beraber.ertesi gün hazırladığım kolileri eşimin arkadaşının arabasıyla getirdik ev temiz olduğundundan mutfağa yerleştirdim tabakları,bardakları,tencereleri.yatak odamda boyamaya verilmişti monte edilmişti kıayafetlerimizi yerleştirdim.en son 2 gün sonra komple taşındık 5 günde tamamen yerleştim.Atladıklarım olabilir aklıma gelenler bunlar canım.zor iş taşınmak ev taşıma şirketleri var mesela sen dokunmadan evi toplayıp yerleştiriyorlar o istersen olabilir.Kolay gelsin.
koltukları biz mi sarmalıyızmutfak eşyalarının kutusunun üzerine asetatla kalemle kocaman harflerle mutfak yazın..
kırılcakların üstüne mutlaka kırılcak,cam olduğunu belirtin ki taşıyanlar itina etsinler
yorganlarınız için hurclar alınız ve içlerine yerleştiriniz.. güzelce iple bağlayınız kaldırılıp taşınacak şekilde..
koltuklarınızı ,çarşaf yada büyük battal kumaşlarınız varsa sarıp sarmalayın güzelce üstünede buyuk poşetler geçirinki kirlenmesin
size lazım olacak bolca gazete ve koliler olacak.. gazeteyle bardakları yada kırılcak ,çizilcek ne varsa sarıp sarmalayıp öyle kolilere koyun dengeli bir şekilde..
kolileriniz az ise marketlere gidip (mahallede baklalıda olur) durumunuzu belirtin size kutu ,koli ayırsın bir kenarda
ne kadar uzağa gideceksiniz birde..
ben bundan önceki tayin yerinimizle aramızda 8 saatlik zaman dilimi olduğundan annemleri çağırmıştım..
eğer acemi isen ve çağıracağın birileri varsa yardım için çağır derim çok faydaları dokunacaktır.![]()
benim için önemli olan onları sarmaları ben kutulama işini göze aldım:)şirketten şirkete değişiyor. bazıları paketleme işini bile müşteriye yaptırıyor. bizimkiler koltukları dolapları falan kalın, baloncuklu örtülere sarmışlardı.
benim için önemli olan onları sarmaları ben kutulama işini göze aldım:)
ilk kez taşınacağım biraz gerginim umarım kazasız belasız hallederizben de aynen öyle düşünmüştüm. paketlemeyi biz yaptık. onlar dolap sökme takma, büyük eşyalarla ilgilendiler.
bazanın altındakileri büyük hurçlara koymayı düşünüyorum. tabak çanağı kendim sararım onlara bırakmam ama streçle koltukları sar demişsin ya nerden bulabilirim büyük strecibir aradaşım taşınma şirketiyle anlaştı taşınmak için bazanın altındaki herşeyi yıkamış nasılsa adamlar alacak kolileyecek diye leş gibi battaniyeye sarmışlar o yıkanmış eşyaları yemek takımını kırmışlar doğru dürüst tabak bırakmamışlar o kötüsüne denk geldi herhalde.koltukları sen sar bence canım streç filmler baya büyük olan onlara sarabilirsin onların saracağı bezler temiz olmuyor.
Şuan resmen taşınma günümdeyim :)) dün başladık bugün de bitiremedik hâlâ..Üst katıma taşınıyorum ama ben :)) Alt kattan aldığım gibi hoooop üst kata..8 senede 7 kez ev değiştiren biri olarak artık taşınmaktan korkmuyorum ama çok usandım çok !
halıları yıkmaya verirsem orda poşetlerler koltuklar sorun onlarada muşambayı bulurum işallahmuşambacıda satılıyor ama metresi 2 yıl önce 5tl di şimdi kaçadı bilmiyorum..
taşıma şirketinin saracaklar temz olmaz , hem özende göstermezler okadar..
o yüzden kendin sarsan daha iyi olur.. halılarınıda güzelce poşetle..
sanırım pek uzak bi yere taşınmayacaksın
kırılacakların üstüne mutlaka cam eşya diye yaz kocaman kocaman harflerle
mümkünse yeni evine taşındıktan sonra yıkat ne yin varsa,çünkü yolda yine toz oluyor :44:
zeytinağacı maşallah sizebenimde eşim yanımda olsaydı bende annemleri çağırmazdım zaten.. tek başıma koca evimin eşyaları (3+1 , 140 m2) kolileyip paketlemek 1 haftada imkansızdı yani.
bunu söylemen çok iyi oldu çünkü ben panik bi tipimdir çanta telefon kesin bırakırdım ortada akıl akıldan üstündür herkesin tecrübelerini duymak iyi oluyorTaşıma şirketlerine güvenipte eşyalarını ona teslim etme.
Tekel bayisi tanıyorsanız özellikle sigara karton kutuları var koli şeklinde onlar çok kalin ve kaliteli oluyor o kartonlardan edinin ve bir düzine koli bandı alıp tüm mobilya ve eşyalarınızı koli bant yardımıyla kendiniz paketleyin. Ayak ve alt kısımlarınıda içini alarak paketleyin bir adet tahta kalemi alarak örneğin kırılacak eşyaları kırmızı ile dikkat kırılık şeklinde her yanına yazın bunun dışında hangi odaya ait olduğunuda yazın. Yatak odasına ait mutfağa ait.. bardak var vb...
taşıma şirketleri genelde görünür yerlerini kağıt vb. ince şeylerle sarıveriyorlar mobilyaların vb ayaklarını mahfediyorlar....
Sigortalı taşıyoruz demelerine bakmayın ve aldanmayın. Sigorta poliçesini isteyin para vermeden önce... veremeyeceklerdir...
Çantanızı ortalığa koymayın bizim ve arkadaşımızın eşyalarını taşıyan aynı firmada çantamızdan bizden bir çeyrek altın onlardan da 100TL çalındı. Ancak ispatlamak zor olduğu için yutkunmak zorunda kaldık...