• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Taşınma masrafını isteyen kiracı

Sakinn davanizi geri cekip anlasmaya varmayin.
Sahis borclari bela gibi bisey. Omur boyu ugrasir. Hatta ise girip maasi elden aliyorsa çalışıyor olabilir. Sikayet edin sgk ya. Kanunlar belli. Maasi bankadan yatmaya baslayinca maas haczi yazisi gonderirsiniz. Isveren eger maasi hacize yatirmazsa sirkete ait araclari cekip bagliyorlar ve isveren yine belli bie tutari icraya yatırmak zorunda kaliyor. Sonra ordan da şutlarlar.

Caresiz gibi hissetmeyin, asıl caresiz olan onlar. Satilik yazisi astirin. Icrayla evi gosterirsiniz, toplayin esi dostu mahkemenin belirledigi gun ve saatlerde sokun tanidiklarinizi eve, 10 kisi birden evi gormeye girsin.
Ulasabiliyosaniz o evde calisan diger kisilerin isyerlerine ulasin, durumu anlatin rezil olsunlar.
Ayy ne sinir bozucu insanlar, utanmasalar tapuyu verin olay kapansin diyecekler

Yüzsüzlüğünde bu kadarı pes gerçekten.

İcrayı kaldırmayın ya ne hali varsa görsün .Utanmaz arlanmaz insanlar sanki nüfusuna geçirmişsin gibi hem icrayı kaldır hem taşınma parası ver oldu canım başka ağzınada mama vereyimmi diyeceksin insanın sinirleriyle oynuyorlar

O yüzden on yıl sözleşme olayı çok saçma.Tamam kiracıları koruyorum diyorsun ama on sene olunca da adam evi iyice kendi malı sanıyor sözleşme en fazla beş yıl olmalı
Sözleşme bende 1 senelik olsun 5 yıl bile fazla ! Millet evini çöküyor kendi evine sahipleniyorlar çoğu kişi böyle . Bizim kiraci 7 sene oturdu çok zor çıkarttık çıkmam dedi çok direndi kafeyi yiyecek gibiydim şükür ki çıktı gitti etkisi kalıyor geçmiyor hemen inşallah toparlanacagim. Boş durmak gibisi yok kiraya vermeyi de düşünmüyorum satmayacagim da

Sözleşme bende 1 senelik olsun 5 yıl bile fazla ! Millet evini çöküyor kendi evine sahipleniyorlar çoğu kişi böyle . Bizim kiraci 7 sene oturdu çok zor çıkarttık çıkmam dedi çok direndi kafeyi yiyecek gibiydim şükür ki çıktı gitti etkisi kalıyor geçmiyor hemen inşallah toparlanacagim. Boş durmak gibisi yok kiraya vermeyi de düşünmüyorum satmayacagim da
Bu sözleşmeler kiracıyı korumak için deniliyor ya o yüzden beş sene dedim .
Nasıl çıkartabildiniz ne dediniz mesela kiracıya? Bizim ev boşalsın bende asla kiraya vermeyeceğim boş kalsın

Cok mantikli sozlesmeler 1 senelik olsun evet. Siz ister luks olsun ister kirik dokuk (ki cogu da eski pusku bi numarasi olmayan evler) malinizdan surekli kar edeceksiniz diye millet her yil tasinma masrafi, emlakci komisyonuyla falan ugrassin. Aynen sen evini satma, kiraya da verme dursun oyle. Obur turlu satsan bu kafayla cok ucuza gitti diye beddua falan da edersin alana, kiraya versen zaten vah o kiracinin haline. Konu sahibi hakli, onun konusundan bagimsiz soyluyorum onu da not dusmus olayim.

Benzer bir kiracı yüzünden ev sattı annemler. Adamın iki tane kirada dairesi var. Hemde bizim olandan çok daha lüks yerlerde. Çıkacağım zam yapma dedi çıkmadı, emsallerin çok altında kira verdi, kira zammı yasal oranın hep altında kaldı. otopark, asansör var site içinde bir daire.

Ev göstermeye avukatla gittik. Millete evi kötüledi. Ay Allah kurtardı. Ev satilinca bizim avukat çıkması için gereken işlemleri başlattı. Bazen art niyetli insana denk gelince hayat çok zorlaşıyor.

Kiracılı evi niye satıp başkasına bela ediyorsun diyenler, adam zaten bilerek aldı. Gördü insanları probleme yaşadığımızı biliyordu. Dolu evi boş gösterip satmadı
geçmiş olsun

Evet biz de aynı şeye öfkeliyiz. Dairenin fotolarını çekmiş mesela bilirkişi. Kadın baya lüks döşemiş daireyi. 7.200 kirayı ödeyemeyen birisinin dekorasyon tarzı değil. Mudo concept aksesuarlar havalarda uçuşuyor. Ama iş kira ödemeye gelince aynen sizin dediğini gibi önce 1000 yatırıyor, sonra 1800 sonra kalanını. Baya bildiğiniz sadaka gibi…

Ama Allah var pekçok ayrıntıyı bizim avukat yakaladı. Zam yapmadığımız seneleri buldu mesela. Siz zam yapmamış olabilirsiniz ama sözleşme esastır kiracının zamlı yatırması gerekirdi dedi. Oradan yakalayıp tahliye davasını kazandık mesela ama yine de uğraşıyoruz maalesef
Kiracınızın muhtemelen durumu iyidir.

Kendi düşük kirada oturup ev alan ,aldığı o evide yüksek fiyata veren kiracılar duydum iş kendine gelince bin dereden su getiren.

Avukatınız çok iyiymiş.
Az kaldı hayırlısıyla tamamen kurtulacaksınız kolaylıklar diliyorum.

sözleşmelerin 1 senelik olması yeni ev tutma ve taşınma nakliye masraflarını düşününce aşırı vicdansızca bir istek
her sene yeni ev tutarken kira parası kadar emlakçı komisyonu ve depozito ödemek + nakliye + taşınmanın psikolojik etkileri (düzenin değişmesi, yerleşme, yeni eve alışma vs) derken bu isteğiniz insanın insan olma vasfına aykırıdır
kötü bir dönemden geçmiş ve insanlara kızmışsınız
ama her kiracı böyle değil
biz de daha dün kiramıza zam yaptık, epey de bütçemiz sarsılacak ama ev sahibimiz de biz de taşınma külfetine sık sık girmeyi doğru bulmuyoruz
bunları açık açık konuştuk yani
mesela biz doğduğumuzdan beri kiracıyız ama şimdiye kadar kimsenin evine çökmedik ve taşınma durumlarımız hep kendi hayatımızdaki değişimler nedeniyle oldu, hiç evden çıkarılmadık, ciddi anlaşmazlıklar yaşamadık
hatta 11 senedir oturduğumuz bir ev vardı, taşındığımızda ev sahibimiz üzüldü ben sizden memnundum artık birbirimizi çok iyi tanımıştık, inşallah giden geleni aratmaz demişti bizimle vedalaşırken
bence biraz kendinizi toparlayın evinizi yeniden kiraya verirsiniz ama kiracı seçerken çok seçici davranırsınız
ne bileyim referanslı birine verebilirsiniz, tanıdık çevreden bildiğiniz birilerine verebilirsiniz
güvenmediğiniz, gözünüzün tutmadığı insana vermezsiniz vs
herkes kötü değil, iyi, düzgün, temiz insanlar da var ve sayıları hiç az değil. iyiliklerden umudunuzu kesmeyin bence

madem evi satmak istiyorsunuz, bence satılığa çıkarın.
içinde kiracı olsa bile satılır bence bir şekilde
yeni gelen ev sahibi uğraşsın siz elden çıkarmış olursunuz
kesinlikle kendisine taşınma masrafı vs ödemesi yapmayın. ödemeyi alır ve çıkmaz bu kadın evinizden.
ya yasal hakları kullanmaya devam edin ya da satışa çıkarın yani evi.
Bizim de kiracı sıkıntılarımız oldu geçmiş yıllarda . Maalesef sorunlu kiracısı olan evi kimse almak istemiyor. Önce kirayı soruyorlar , çünkü evin kredisi taksiti oluyor. Ev boş olsa adam 35.000 e verecek içindeki 5.000 e oturuyor bir de çıkmıyor üstelik. Çok zor işler

şerefsiz böyle insanlar ya sanki seninle kredi çekmiş borç ödemiş gibi kendi tapulu malı sanıyorlar kolaysa sen al sen yap başkasının malına çökme
İşte bu gibi insanlar bizler borç ödeyip ev alacağız diye çalışıp çabalarken ‘amaaan dünya malı mezara mı götüreceksiniz ‘diye akıl veriyorlar. Ne diye alsın uğraşsın böyle yüzsüzlük yapmak varken.

Ayni sorun bizde de var. Kiracimiz 3 bin e oturuyor. Son birkac aydir 3 bin kira, oncesinde 750 liraydi. Evet, saka degil.

Elimizde tahliye taahudu var, senet var. Ama yine de hicbir sey yapamiyoruz. Cunku kiracin uzerine hicbir mal varligi yok ve calismiyor. Karisi calisiyor ve borclardan karisi sorumlu olmuyormus. Biz tahliye taahudune istinaden icraya versek bile tum masraflari bizim karsilamamiz gerekiyormus ki yaklasik yuz binden bahsedildi. Ve dedigim gibi kiraci calismadigi icin bu parayi geri tahsil de edemeyiz. Evi kiralarken calisiyordu, sonra ayrilmis.
Telefon edip, anlasalim, uzlasalim demek istiyoruz, telefonlari acmiyor:) siz olsaniz naparsiniz?

Bizim de kiracı sıkıntılarımız oldu geçmiş yıllarda . Maalesef sorunlu kiracısı olan evi kimse almak istemiyor. Önce kirayı soruyorlar , çünkü evin kredisi taksiti oluyor. Ev boş olsa adam 35.000 e verecek içindeki 5.000 e oturuyor bir de çıkmıyor üstelik. Çok zor işler
işin bu kısmında dürüst olup olmamak satan kişiye kalmış
kimse yoğurdum ekşi demez, kim der ki bu kiracı sorunlu diye
kiracının kendini belli etmesi gerekir anca.

işin bu kısmında dürüst olup olmamak satan kişiye kalmış
kimse yoğurdum ekşi demez, kim der ki bu kiracı sorunlu diye
kiracının kendini belli etmesi gerekir anca.
Direkt soruyor alan kişi ne kadar kira ödediğini. 2 kez ev sattık bu şekilde ilerledi. Şimdi yine satacağız çıkacağını söyledi sevindik açıkçası bekliyoruz. Biz de yazın aldık , almadan önce kiracıyla anlaştık yoksa başka bakacaktık.

Ayni sorun bizde de var. Kiracimiz 3 bin e oturuyor. Son birkac aydir 3 bin kira, oncesinde 750 liraydi. Evet, saka degil.

Elimizde tahliye taahudu var, senet var. Ama yine de hicbir sey yapamiyoruz. Cunku kiracin uzerine hicbir mal varligi yok ve calismiyor. Karisi calisiyor ve borclardan karisi sorumlu olmuyormus. Biz tahliye taahudune istinaden icraya versek bile tum masraflari bizim karsilamamiz gerekiyormus ki yaklasik yuz binden bahsedildi. Ve dedigim gibi kiraci calismadigi icin bu parayi geri tahsil de edemeyiz. Evi kiralarken calisiyordu, sonra ayrilmis.
Telefon edip, anlasalim, uzlasalim demek istiyoruz, telefonlari acmiyor:) siz olsaniz naparsiniz?
Tahliye taahhüdünüz noterde yapıldıysa dava sürecine girmiyorsunuz hiç. İyi bir avukata danışın. Doğrudan tahliye ettirebilirsiniz. Biz o aşamalara daha gelemedik ama siz emniyete başvuruyorsunuz onlar size gün verip aynı zamanda kiracıya da sistemden şu gün tahliye işlemi gerçekleşecek diye mesaj atıyorlar. Büyük ihtimal kiracı öncesinde kaçmış olur zaten.

Ama tahliye taahhüdü noterde yapılmadıysa bir geçerliliği yok. Dava sürecine girmeniz lazım. 100 bini bulur mu bilmiyorum. Bizim sadece tahliye davası değil aynı zamanda kira tespit davamız ve dolayısıyla bilirkişi masrafımız oldu. Ona rağmen 80 bin civarı tuttu. Tabi dava hala devam ettiği için bize ne kadara mal olacak öngöremiyoruz.

Arkadaşlar senelerdir burada aynı kiracıyla ilgili dert anlatırım. 10 sene oldu evimize taşınalı. Zannedersiniz kendi evi kadın evden çıkmam böyle geniş ev bulamam diye tutturuyor. Resmen eve kök saldı.

1,5 sene kadar önce yüzde 25’ten fazla zam yapmam diye tutturdu. Ev İstanbul Göktürk’te, kira 4.500 bile değil. Zam yapmadığımız yıllar oldu. Kaldı ki tek bir ay bile kirayı gününde ve tek seferde yatırmadı. İdare ettik. Ama ikinci yüzde 25 zam teklifinde, kiranın komik kaldığını söyledik ve sözleşmede yazan oranda zam yapıl kirayı 7.200 tl’ye getirmesini istedik. Hayır dedi ve bizde dava açtık.

Önce kira tespit davası açtık. Bilirkişi evin ederinin, içindeki kiracı için 33 bin tl olduğunu söyledi. Şimdiye kadar yapmadığımız zamlar, eksik yatırılan 100-300-500 tl’ler içinde tahliye talepli icra davası açtık ve onu da kazandık. Gelgelelim kiracının hiçbir bankada tek kuruş parası yok. Belli ki tüm para işlerini elden hallediyor.

Ziyanı yok dedik çünkü amacımız para almak değil. İş artık inada bindi. Kiracı dava sonucunu istinafa götürecek. Şimdi kaç gündür bizi arıyor. İşe girdim, 2-3 aydır maaşı elden alıyorum ama çalıştığım yer artık bu duruma sıcak bakmıyor. Lütfen icraları kaldırın diye. Eğer kaldırırsak ve taşınma masraflarını karşılarsak çıkacakmış.

Şaka gibi gerçekten. Davadan vazgeçersek 80 bin civarı ödeme yapmamız gerekiyor. 350 bim civarı alacağımız var. Toplamda bize borcu 430 bin olacak. Ondan vazgeçin, üstüne taşınma masrafını karşılayın diyor. Arsızlıkta gelinebilecek son nokta.

Biz böyle bir seçenek olmadığını söyledik. İstinafa gitmelerini tavsiye ettik ama nasıl insanlara bulaştık diye dumura uğramadık da değil. Ne olacak bu ülkenin hali böyle. Etraftaki evler 25-30 bindeyken sözleşmedeki zam oranını uygulasaydı 7200 tl’ye oturacaktı, şimdi bilirkişi 33.000 dedi diye bizi suçluyor. Gerçekten şu kiracıyı çıkaralım ilk işimiz bu evi satmak olacak. Allah böyle kiracıları kendileri gibi ev sahipleri ile karşılaştırsın
Valla kiracılara da ev sahiplerine de yazık oldu , insanlar geçinemiyor, siz de haklısınız, kiracıda kendince haklı ( insanlar çok zor durumdalar ekonomik olarak) Allah herkesin yardımcısı olsun, artık insanlar birbirini boğazlıyor bu kira ev muhabbetleri yüzünden, kız kardeşimin ev sahibi ev kirasını 25 bin yaptı ama hala memnun değil bu miktardan , az kaldı millet çadır açacak bu kış günü...

Bu ev 3+1 kocaman dubleks daire. Büyük site içerisinde. 15 senelik bina. Depreme karşı dayanıklı. Otoparklı yani konforlu bir daire. Şu an sarı siteden İstanbul Göktürk’te böyle bir evin kirasının ne kadar olduğuna bakabilirsiniz. 7.200 yapmamak için bizi bu yollara sürükledi çatlak kadın. Sanıyordu ki bilirkişi evin kira bedelini, 5 bin çıkaracak. 33 bini görünce o da şok oldu tabi
Kadın da ne aç gözlü, pes yani , insan utanır biraz ...

Kaç yıllık kiracı 5 yılı doldurduysa kira tespit davası açabilirsiniz.

Tahliye tahaddutu içinde bir avukata danışın geçerli geçerli değil mi diye misal geçerli olması için karı - kocanın birlikte imza atması gerekiyor diye biliyorum o yüzden avukata danışın.

Tahliye taahhüdünüz noterde yapıldıysa dava sürecine girmiyorsunuz hiç. İyi bir avukata danışın. Doğrudan tahliye ettirebilirsiniz. Biz o aşamalara daha gelemedik ama siz emniyete başvuruyorsunuz onlar size gün verip aynı zamanda kiracıya da sistemden şu gün tahliye işlemi gerçekleşecek diye mesaj atıyorlar. Büyük ihtimal kiracı öncesinde kaçmış olur zaten.

Ama tahliye taahhüdü noterde yapılmadıysa bir geçerliliği yok. Dava sürecine girmeniz lazım. 100 bini bulur mu bilmiyorum. Bizim sadece tahliye davası değil aynı zamanda kira tespit davamız ve dolayısıyla bilirkişi masrafımız oldu. Ona rağmen 80 bin civarı tuttu. Tabi dava hala devam ettiği için bize ne kadara mal olacak öngöremiyoruz.
Noterde degil, avukatla yapildi. Avukatimiz davaya gidebilecegini ve davaya giderse masrafimizin bu sekilde olacagini soyledi.
Once tahliye taahudu icraya koyulacak, kiraci itiraz ederse davaya gidilecek maalesef. Dediginiz gibi bilirkisi, yediemin, nakliye, dava, avukat ucreti derken boyle bir rakam cikti karsimiza.

Kaç yıllık kiracı 5 yılı doldurduysa kira tespit davası açabilirsiniz.

Tahliye tahaddutu içinde bir avukata danışın geçerli geçerli değil mi diye misal geçerli olması için karı - kocanın birlikte imza atması gerekiyor diye biliyorum o yüzden avukata danışın.
Taahudumuz gecerli, avukatimiz yapmisti zaten. Ama yine de kiraci itiraz edip davaya gidebiliyormus maalesef

Taahudumuz gecerli, avukatimiz yapmisti zaten. Ama yine de kiraci itiraz edip davaya gidebiliyormus maalesef
İkisininde imzası var o zaman tahaddutte karı-kocanın değil mi 5 yıl doldumu peki kira tespit davası için.

Back
X