tartışmalı nişan alışverişi..

Hmm birfe sunu belirteyim püf nokta vereyim yani. Ben annemle nisan alisverisine cikilmadan önce izinli oldugum gunlerde onceden gidip arastirma yaptim Yani bohcaya ne aldirayim ve nisanlik modelime kadar sectim ucret bilgisi aldim nisan alisveris gunu ilk defa cikiyormus gibi yapip kararsizlik icinde kalmadan kisa sure icerisinde alisverisi tamamladim. Ne kafar kisa o kdr iyi kimseyi bunaltmadim.

Karşı taraf hakli. er kek ailesine don atlet aldırmayı anlamazdim hala anlayamam da pamuk aldırmak nedir . bu kadar gereksiz şeyleri aldirirsaniz haliyle laf verirsiniz karşı tarafa. anneniz de gorumcenizde kaynanalik yapmaya başlamışlar hayırlı olsun.

şu nişan alışverişine neden kafile gibi gidiliyor anlamadım. çıkın nişanlınızla başbaşa, ne istiyorsanız alın.

ben sizi ve annesini çok alıngan buldum. anneniz yüzüklere niye karışıyor görümce doğruyu söylemiş sonuçta takacak olan o. ayrıca bende olsam self servis bir yere dünürlerle oturmam kadın sizi daha ucuz bir yere götürmek istememiş ki üstüne Günaydın a gidelim demiş. valla benm görümcem öyle bir şey dese ben memnun olurum. ayrıca canım 500 tl lik makyaj malzemesini herkes çok bulabilir olur yani bunlar, bende alsam öz annem bile bu ne böyle der yani :)) böyle şeyleri duymazdan görmezden gelmeyi bileceksiniz. annenle birbirinizi doldurup yok yere huzursuzluk çıkarıyorsunuz bence.

ayrıca ne öyle birlikte alışveriş yapmalar falan, annen olmadan alamıyor musunuz yüzüğünü, elbiseni? bende yeni evlendim, kayınvalidem zorla aldııdı ne aldırdıysa, Allah aşkına kırk yılın başı onların bir kere aldığı şeyle mi geçiricem ömrümü, onlar ne almak istedilerse onu aldım, bazılarını giyiyorum bazıları dolabı bekliyor. bunun için kimseyi kırmadım, hiçbir şey de istemedim, sağolsun onlar da beni kırmadı hal böyle olunca.

lütfen böyle minik minik şeylere takılıp huzurunuzu kaçırmayın. herkes herkesin arkasından konuşuyor, dediğim gibi bazen duymazdan gelmek lazım. nişanlın ne güzelmiş bak, herşey senin istediğin gibi olsun demiş, konu kapanmıştır. ama yine söylüyorum analı kızlı çok alıngan tavırlar göstermişsiniz.

ben bir de şu aldırmak merakını anlamıyorum. 400 tlik makyaj malzemesine ihtiyacınız var mıydı mesela? nişanda bunlar konulur dendi biz de aldık demişsiniz. diyen kim? ben kendim de kız tarafıyım ve bekarım ama düşünüyorum da böyle bir alışverişe çıkacak olsam nişanlıma gereksiz masraf yaptırmazdım.

canım iyide self servis de herkes gidip ayrı ayrı uğracağına, garsonun hizmet verdiği bir yere gidelim demiş kız, üstelik günaydın a gidelim demiş, gidipte şurada 2 lahmacun alalım dememiş ki, bence jest yapmış bildiğin ama kimse anlamamış :))))

kız almak ne demek ayrıca? alınan birer mal değiliz, sevdiğimiz adamla evleniyoruz, kimse kimseyi almıyor da satmıyor da fırsatçı gibi asetona kadar aldırmak ne alaka ya? :))) benim kayınvalidem de çok pahalı hediyeler aldı bana, ama bir kere bile ne alışverişe gidelim dedim! ne şu lazım alınacak dedim! gelinlliğimin içine giydiğim çamaşırdan ayakkabıma kadar bir çok şeyi gittim kız arkadaşlarımla kendim halllettim. kaçıncı devirdesiniz artık hala dondur, rujdur bunları aldırmaya çalışıyorsunuz.. birde bu alınanlar kaç gün yetecek ki bunlar için huzursuzluk çıkıyor.

ya harbiden bide kayınvalide neden yardım etsin komik yani? :) çalışan yok mu bu mağazada? bide görümce demiş ya sen beğenmezsen ben alırım elbiseyi diye, ee ne var bunda bunu da anlamadım, kız çok begenmiş ama giymezsen ben alayım diyor?? yine önceliği geline vermiş işte ne var ki. anne de çocuk gibi küsüyor yemek yemiyor falan? bu işin sonu hüsranla bitmez umarım, böyle herşeye alınarak gücenerek nereye kadar??

aman herkeste de ayrı ayrı tripler.. yok dedesi yüzüğe ne dermiş yok ramizde oturmayalımmış..Allah aşkına nişanlını alıp çıksaydın ne diye görümcekle anneni taktın peşine? Ayrıca evlilik dünyasına hoşgeldin şekerim hiçbirşey öyle canımlı cicimli olmuyor işte..

bıkere annenız baslatmıs durumu
ayrıca self servıs burası baska yere gıdelım lafı kavga edılecek bı laf degıl bence
sız fazla alıngansınız gıbı geldı bana

bırde alısverısı 893729879871 kısıyle neden gıdıyorsunuz
hem bosa yorgunluk hem zaman kaybı
sız nısanlınızla cıkın onlar yıne begendıgı bısey olursa su magazada su vardı onada bakın derler bakarsınız

ne kadar problemlisiniz annen ve sen..
senin takacağın yüzüğü annen neden dedenin beğenmesini istiyor ne kadar saçma.
cimri davrandı diyosun artık çoğu insan böyle alışveriş falan yapmıyo geline, kimse sana bişi almak zorunda değil zaten.
kız sizi köfteci ramiz yerine günaydına götürmek istiyo bozuluyosunuz bi arada düzgün bi yerde yemek yiyelim istemiş teşekkür edeceğinize tripler...
ben olsam ben de almam 400-500'e makyaj malzemesi, zaten bir sürü masraf oluyor evlenirken siz o kadar parayı makyaj malzemesine verdirirseniz insanların söylenmesine de susacaksınız biraz izan yani..
ben olsam çekmem çok bile dayanmışlar.

kayyum aile dusmani biri olarak yine de sizi haksiz buldum. anneniz hele mevzuyu tamamen sacma bir hale getirmis.

500 TL makyaj malzemesine az bile, benim tek bir fondetenim 475 tl ancak pamuk-aseton-cimbiz ne allah icin?

nisan-dugun bahanesiyle, adet bahanesiyle sacma sacma is yapmaktan vazgecildigi gun ciftler mutlu olacaklar. cok net.

Dert ettigin seylere bak, bana ne nisan ne dugun bohcasi yapti kaynanam. ogluna bi atlet bile almadi. seninkiler sana yapmislar en azindan, senin anneni biraz frenlemen lazim, annen hherseye cok karisio anladgim kadariyla, gorumcen dogru demis gunaydin dururken self servis bi yere gitmek nedir allah askina

ben sizi haksız buldum kusura bakma.
yani annen dedeni karıştırmış araya, yani deden farketse bile oooo farklı yüzük takmam ben bunu mu diyecekti?
çok saçma olmuş.

ayrıca tuvalete gidiyorum deyip yemekten gitme, gelmeme, yememe.
bilmiyorum sen yapsan naz niyaz yapıyorsun derdim de anneye hiç yakışmıyor bu tip davranışlar.

ayrıca belli ki nişanlın aklın kalmasın diye istediğini alabilirsin demiş.
ama öyle cımbızdı pamuktu ojeydi nedir allasen?

500 tl çok demiyorum. belki onlar da bakmış, asıl malzemelerden çok ıvır zıvır tutmuş.
ona itiraz etmiş olabilirler.
ben de geçen gittim tümm alışverişimi yaptım flormardan. 350 tuttu.
öncesinde gidip ıvır zıvır şampuan cımbız manikür seti falan almıştım.
aslında öylesine almıştım. o da 250 tutmuştu. saçmaydı.
sonra ben bile kendime kızmıştım.
bir kaynana düşünemiyorum

sene olmuş 2016
hala nişan alışverişi, bohça diye birsey mi var?
anne, abla, dede, nişanlı
içim sıkıldı valla
çok gereksiz seyler

Annenin tavırları gerçekten sinir bozucu, yüzükten dedeye ne? Ben bu yüzden tüm alışverişi eşimle yaptım, çoğu zaman da tek yaptım.

Görümcen size Günaydın'a gidelim, demiş. Ramiz'de ödeyeceği 100ise Günaydın da 400. Cimrilik filan yok bence.

sene olmuş 2016
hala nişan alışverişi, bohça diye birsey mi var?
anne, abla, dede, nişanlı
içim sıkıldı valla
çok gereksiz seyler

100 sene once gelecekle ilgili tahmin yapiyorlardi ya ucan arabalar isinlanan insanlar falan. Sene olmus 2017, hala ailelerle bohcaydi don sutyendi meselelerinin devam ettigini gorseler ne dalga gecerlerdi. Dunyanin obur ucuyla goruntulu muhabbet ediyorsunuz ama hala allik rimel almak icin kaynanayla gorumceyle alisverise cikiyorsunuz diye...

ya yüzükten dedene ne adam 1 gün sonra yüzüğün şeklini unutur eşin bir ömür takacak

bence annen aynı tip yüzük olsun istemiş dedeni bahane etmiş.

biraz dominant olun siz ne istiyorsanız öyle olsun her şey böylece diğerleri çenesini kapar ve birbirleriyle kavga etmezler.

zaten alışverişe on kişi çıkmak saçma geldi. nişanlınla alın gerrkeni

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…