tarih bölüm mezunu olup mağdur olan var mı aramızda

Sirine_4553

Guru
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2007
1.703
504
arkadaslar tarıh bolum 3 sınıf ogrencısıyım ve olabıldıgınce bızım okulumuzda cok agır bı egıtım verılıyor dıger unıversıtedekı arkadaslarım hı c bu kadar zorlanmıyor ama ınanın elmızden gelenın fazlasının fazlasını ıstıyor hocalar sınvalardan gectım sukur ama nasıl gectım sorular neydı hatırlamak dahı ıstemıyorummmmm ve bunca emegın sonucu magdur olmak ıstemıyorum

merhaba şirine

ben de tarih bölümü mezunuyun (2004) Fen -Edebiyat Fak. derslerin ve sınıf geçmenin zor olduğunu çok iyi biliyorum. Ama Türkiye'nin bazı gerçekleri var sen ne kadar iyi bi eğitim görsen de mezun olduğunda kapılar sana sonuna kadar açılmıyor. Sana tavsiyem okulunu oldukça iyi bir derecyle bitirmeye çalış ve kendine mutlaka yön ver hedef belirle.Şimdiden ales çalışmaya başla yüksek puan almaya gayret et.böylece tezsiz y. lisansa okulu bitirir bitirmez başlamış olursun. Mutlaka formasyon al. dediğim gibi önünde farklı seçenekler var dershane öğretmeni olabilirsin formasyon alınca milli eğitmde çalışabilrsin yada yüksek lisans yapıp üniversitede kariyer yapabilirsin .Ama dediğim gibi hedeflerini şimdiden belirle ve o yönde gayret sarfet.üniversite bitince hayt okuldaki derslerden dah zor oluyo.Malesef şartlar böyle... beni soracak olursan formasyon aldım.şimdide yüksek lisans yapıyorum tez aşamasındayım.Hedeflerini iyi belirlemezsen bocalarsın biz ilk mezun olduğumuz sene epey zorlanmıştık.. hayatta herşey gönlünce olsun....

bende tarih bölümündeyim bir sene hazırlık okudum bu sene birinci sınıfa baslıcam konulara baktım biraz okadar zor degildi üniversitede tarih soruları nasıl oluyo uzun cevaplımı yoksa kısamı arkadaslar merak ediyorum

bende tarih bölümündeyim bir sene hazırlık okudum bu sene birinci sınıfa baslıcam konulara baktım biraz okadar zor degildi üniversitede tarih soruları nasıl oluyo uzun cevaplımı yoksa kısamı arkadaslar merak ediyorum

hocalara göre değişiyor bizde en az bir sayfa yazılıyor o da önlü arkalı yazılıyor onun dışında 3-4 sayfayı buluyor bıkıyorsun yazarken kimi hocalar takıntılı oluyor çok uzun yazmanı istiyor benm 2-3 hafta da anlattığım konuyu sen nasıl olur da özetlersin diye not düşürüyorlar kimileri de kendi kitaplarında ne varsa aynısını istiyor ek bilgiyi dahi kabul etmiyorlar nabza göre şerbet yani yerimseniben

bende bu sene öss ye girdim tarih yazıcam lütfen bana da yardımcı olun çok seviyorum tarihi ama ilerisi düşündürüyor beni kimse ataman olmaz boşuna okursun diyor ama mesleğini seversen her türlü zorluğa katlanırsın bende buna inanıyorum

X