canım,,aslında silikonun yağ çekme özelliği de vardır saç dibinden....bu anlamda çok kötü sayılmaz çok aşırı yağlanma sürecine girdiğinde saçlar ama herkesin gözü korkmuş evett,,,yağla denemem çünki dediğim gibi yağ asitleri ile pigment taşıyan maddeler fermante kolay kolay olmazlar,etkileri sınırlı kalır....sanırım topiği açan arkadaş da tam olarak bilmiyor bunu...kimya mesleğim olmasa da uzmanlık alanlarımdan sayılır

...saç kremi olmasındaki maksat sitrik asit içeriyor olduğundan kanımca....sitrik asit ile tarçın çok daha iyi çalışır ama bu uygulamanın öyle tek seferde çok bariz sonuç doğuracağını sanmıyorum...ancak muhtelif tekrarlanan uygulamalardan sonra aahh işde oldu denebilir....ilerki günlerde deneyeceğim zaten,sabredersem

...saçımda şuan itibari ile boya yok çünki.... bu işlemden sonra yeni renk seçimine gidecem

papatya özlü şampuan hiç kullanmadım açıkcası ama içerdikleri kısmında sitrik asit ve setrimonyum klorit varsa,papatya ile birlikte saçın açılır....ama tabi bariz dore olmaz,oksit rengi(pas rengine benzer)koyu tabanlıysa saçın....kepek şampuanları da saç rengini açıyor mesela,,elseve-citrus böyle bir ürün ama en az 2-3 ay kullanman gerekir,,,,tresanın saç kremini pek beğenmemiştim ben....şampuanları umarım ki iyidir....şu kayın ağaçlımıdır nedir saç toniği var bi de meşhur,,denediysen lütfen yaz gözlemlerini,,,,ne zman markete gitsem elim bir ileriye gidiyor bir geriye gidiyor rafta....karar veremiyorum..saç dibim yağlı değil ama hacim verir diyor....alıp almamakta kararsız kalıyorum diplerin iyice kurumasından endişelendiğimden,,,,