• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tansiyon problemim var diyet yapamıyorum,aç kalamıyorum,spor yapamıyorum :( !

heywol

Ne yapalım yani ? Hı??
Kayıtlı Üye
9 Eylül 2011
212
0
46
Balıkesir
Merhaba, öncelikle konu doğru yerde midir bilmiyorum yanlış yerde ise özür dilerim.
Ben 19 yaşındayım ve çocukluğumda hep zayıftım ...Boyum kısa olduğu için annem beni devlet hastanesinde endokrin bölümüne götürdü buraya yaklaşık 2.5 - 3 sene gittim o yaşlarda çocuk olduğum için neyin ne olduğunun farkında değilim hormon ilaçları aldım boyumda bi uzama olmadı ama git gide kilo almaya başladım o çıtı pıtı ben gittim o zamanlar bu olay herkesi çok sevindirmişti .. İlacı bıraktım doktora gitmeyide reddettim hatta bi daha gitmeyeceğim uzamıyor falan diye ! .Günler aylar seneler derken ben kilolu biri oldum çıktım :S O kada kötü bi durum ki anlatamam :( :( psikolojik olarak kendimden nefret ettim ergenlik döneminde dahada kilo aldım boyum yerinde saydı tabi ...
Bi süre sonra kahvaltı yapmadan dışarı çıktığım zamanlar tansiyonum düşerdi hele ki güneşte var ise,önemsemedim bi kaç kez daha oldu..Sonraları kahvaltı yapmadan bi yere adım atmadım fakat tepemde güneş olduğu zaman karnım tok olsa bile 10 dakika yürüsem hemen oturup dinlenme ihtiyacı duyuyordum.Şeker hastalığından şüphelendik kan testleri yaptırdım birşey çıkmadı ama şikayetlerim devam etti.Ara ara eczanede açlık kan şekerimi ölçtürüyordum yine normaldi.Ama kendimi tansiyon hastası gibi hissediyordum tansiyonumuda ara ara ölçtürdüm normaldi.Çok korkuyordum aç kalınca dışarı çıkmayım aman birşey olur diyordum :S Tabi hareketsizlikten aldığım kilolardan hiç bahsetmiyorum ..
Artık bi gün canıma tak etti ve çok sağlam bi spor merkezine kayıt olmaya gittim deneme için çağırdılar aç gelin yağ ölçümü yapılacak dendi tamam dedim.Gittim benden yaşça büyük teyzeler ablalar spor yapıyor kan ter içinde kalmışlar neyse hocamla bende başladık ama 10 dakika bile dayanamadan bayılmama ramak kala bitirdim sporu direk tansiyonum düşmüş açlıktandır dedik ertesi gün tok gittim yine aynı spor merkezinden ağlayarak çıktım :( :5::5::5: 1 hafta sonra doktora gittim spor yapamıyorum kilo veremiyorum güneşe çıkamıyorum aç kalamıyorum hemen yoruluyorum saçlarım inanılmaz derecede dökülüyor buna bir çare bul dedim resmen ... benden kan testleri istedi yaptırdım sonuçları gösterdim herşey normal dedi ve ben o an yıkıldım resmen doktor iyisin deyince insan üzülür mü ben üzüldüm hemde çook.Psikolojik olarak o kadar çöktüm ki başka bir doktora görünmek bile istemiyorum.. Neyim var benim neyimm .(((( 60-70 yaşında gibi hissediyorum bu çok kötüüü :( Ne yapacağım ben ? Yardımcı olabilecek olan var mı ? Çok uzun anlattım ama çok bunalmıştım artıkk :(((:5:

Merhaba, öncelikle konu doğru yerde midir bilmiyorum yanlış yerde ise özür dilerim.
Ben 19 yaşındayım ve çocukluğumda hep zayıftım ...Boyum kısa olduğu için annem beni devlet hastanesinde endokrin bölümüne götürdü buraya yaklaşık 2.5 - 3 sene gittim o yaşlarda çocuk olduğum için neyin ne olduğunun farkında değilim hormon ilaçları aldım boyumda bi uzama olmadı ama git gide kilo almaya başladım o çıtı pıtı ben gittim o zamanlar bu olay herkesi çok sevindirmişti .. İlacı bıraktım doktora gitmeyide reddettim hatta bi daha gitmeyeceğim uzamıyor falan diye ! .Günler aylar seneler derken ben kilolu biri oldum çıktım :S O kada kötü bi durum ki anlatamam :( :( psikolojik olarak kendimden nefret ettim ergenlik döneminde dahada kilo aldım boyum yerinde saydı tabi ...
Bi süre sonra kahvaltı yapmadan dışarı çıktığım zamanlar tansiyonum düşerdi hele ki güneşte var ise,önemsemedim bi kaç kez daha oldu..Sonraları kahvaltı yapmadan bi yere adım atmadım fakat tepemde güneş olduğu zaman karnım tok olsa bile 10 dakika yürüsem hemen oturup dinlenme ihtiyacı duyuyordum.Şeker hastalığından şüphelendik kan testleri yaptırdım birşey çıkmadı ama şikayetlerim devam etti.Ara ara eczanede açlık kan şekerimi ölçtürüyordum yine normaldi.Ama kendimi tansiyon hastası gibi hissediyordum tansiyonumuda ara ara ölçtürdüm normaldi.Çok korkuyordum aç kalınca dışarı çıkmayım aman birşey olur diyordum :S Tabi hareketsizlikten aldığım kilolardan hiç bahsetmiyorum ..
Artık bi gün canıma tak etti ve çok sağlam bi spor merkezine kayıt olmaya gittim deneme için çağırdılar aç gelin yağ ölçümü yapılacak dendi tamam dedim.Gittim benden yaşça büyük teyzeler ablalar spor yapıyor kan ter içinde kalmışlar neyse hocamla bende başladık ama 10 dakika bile dayanamadan bayılmama ramak kala bitirdim sporu direk tansiyonum düşmüş açlıktandır dedik ertesi gün tok gittim yine aynı spor merkezinden ağlayarak çıktım :( :5::5::5: 1 hafta sonra doktora gittim spor yapamıyorum kilo veremiyorum güneşe çıkamıyorum aç kalamıyorum hemen yoruluyorum saçlarım inanılmaz derecede dökülüyor buna bir çare bul dedim resmen ... benden kan testleri istedi yaptırdım sonuçları gösterdim herşey normal dedi ve ben o an yıkıldım resmen doktor iyisin deyince insan üzülür mü ben üzüldüm hemde çook.Psikolojik olarak o kadar çöktüm ki başka bir doktora görünmek bile istemiyorum.. Neyim var benim neyimm .(((( 60-70 yaşında gibi hissediyorum bu çok kötüüü :( Ne yapacağım ben ? Yardımcı olabilecek olan var mı ? Çok uzun anlattım ama çok bunalmıştım artıkk :(((:5:

bence bir üniversite hasatanesine gidip araştırılmalı eğer bişey bulunmasa sorun psikolojik olabilr bu durumda bir psikiyatr ile görüşülmeli ve beslenme durumu incelenmeli.

merhaba
yazını okudukca 13 yıl oncesini tekrardan yasadım...
ben de o yıllarda cok zayıftım ve yasıtlarımdan kısaydım. Herkes aynı senin etrafındakiler gibi bu cocuk neden uzamıyor doktora goturun dedilr. Endokrinde o zaman için birşey cıkmdı ama 1 yıl içinde bende aşırı yorgunluk, nefes nefese kalma ve hareket edememe belirtileri ortaya cıktı. Doktora yetişmeseymişim Allah korusun....
Teşhis Kronik Böbrek Yetmezliği....
Ani tansiyon düşmeleri sende belki (emin değilim iyi bir tetkik yaptırman gerek) bir böbrek hastalığının habercisi olabilir, ciddiye al...
ya da belki tansiyonun değil de aniden şekerin düşüyordur bu da gizli şeker olabilir... bence iyi bir hastanede guzel bir tetkikten geç eğer fiziksel değilse zaten seni psikolog veya psikiyatra yönlendirirler. Endokrinolojik değerlerinin de tekrar gözden geçmesi gerekebilir cunku bu tetkikler bir kere yapılıp bırakılacak seyler değil belki kilo almanla beraber hormon dengen de bozulmuş olabilir, sendeki bu sinyalleri ciddiye al ve doktora git ki birsey varsa bile gerekli mudahale gec olmadan yapılsın...
Eger danışmak istediğin şeyler veya soruların varsa elimden geldiğince yardımcı olmaya calışırım, sor mutlaka...
Bir de yazdıkların haricinde konuyla alakasız dusundugun ama dikkate alınabilecek baska farklılıklar var mı dikkatini çeken?
Umarım cok saglıklısındır da sadece evham yapıyorsundur...
Saglıklı guzel gunler diliyorum..
Sevgiyle kal...

Son düzenleme:
yazını tekrar okudum da bence tansiyon değil senin sorunun ya kansızlık, ya da diyabet yani şeker... ama gizli sekere mutlaka baktır gerekirse seker yukleme testi yaptır....
neden boyle dediğimi de acıklayayım, kahvaltı yapmadan cıkman ve bayılcak gibi olman sekerinin aniden dusmesiyle alakalı diye dusunuyorum, ama saclarım dokuluyor diyorsun bu da yorgunlukla beraber bir kansızlık da olabileceğine olasılık veriyor...
sen yine dediklerimi ciddiye al tam teşekküllü bir hastanede guzel bir muayeneden geç....
umarım rahatsızsan da basit bişeydir kansızlık gibi de birkac ilaçla atlatırsın durumu...
sonuclardan mutlaka beni haberdar et olur mu bak meraklandım şimdi....

reaktif hipoglisemi olabilir
ogtt yaptırman gerekir bunun için (şeeker yükleme testi)
anemik olabilirsin
hipotiroidi olabilirsin
ayrıca boyun kaç?

Back