- 13 Kasım 2019
- 6.282
- 13.206
Değerli arkadaşlarım, bu konuyu çekinerek açıyorum ve belki de erken açıyorum ama 12 gündür eşim, yüksek tansiyon için çeşitli tetkikler sonucu doktorun yazdığı, bir tansiyon ilacını kullanıyor. Tansiyon ilacını içmeden bir gün öncesine kadar her şey yolundaydı ama tansiyon ilacını almaya başladığından beri cinsel yaşantımız çok olumsuz etkilendi. Affedersiniz, boşalma güç bela da olsa gerçekleşiyor ama ereksiyon olmuyor ya da yarım oluyor. Araştırdığıma göre tansiyon ilaçlarının böyle bir yan etkisi oluyormuş, hatta bazı erkekler sırf bu yan etki nedeniyle ilacı almayı bırakıyormuş. En doğrusu bu yan etki ile ilgili olarak doktorumuza danışmak ama eşimin doktora bu konuyu açmaya niyeti yok gibi. Şaşırtıcı ama sanki sorun etmiyor gibi; ancak son günlerde ikimizin de birbirimize yanaşmaya ve bu konuyu açmaya pek cesareti yok.
Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa bana yorum yapabilir mi? Geçici bir yan etki midir? Tüm tansiyon ilaçları böyle midir, ilaç değişikliği mi gerekir? (Bu arada bu ilaç eşimin tansiyonuna çok iyi geldi ve başka da bir yan etki görmedik.) Zamanla düzelir mi yoksa ilaç aldığı sürece bu sorun devam mı edecek? Bir çözümü var mıdır?
not: eşimin yaşı 45.
Bu konuda deneyimi ya da bilgisi olan varsa bana yorum yapabilir mi? Geçici bir yan etki midir? Tüm tansiyon ilaçları böyle midir, ilaç değişikliği mi gerekir? (Bu arada bu ilaç eşimin tansiyonuna çok iyi geldi ve başka da bir yan etki görmedik.) Zamanla düzelir mi yoksa ilaç aldığı sürece bu sorun devam mı edecek? Bir çözümü var mıdır?
not: eşimin yaşı 45.
Son düzenleme: