Ben de aynı şekilde tansiyon ölçülürken yaşadığım stresten dolayı 2012 yılından bu yana Vasoxen kullanıyorum. Daha önce bir şikayetim yoktu ama yaşadığım stres nedeniyle çıkan yüksek tansiyonun uzun vadede kalbe zarar verebileceğini söyleyen doktorum ilacı kullanmamı söylemişti. Şimdi de gebe kalmak istiyorum ve yeniden iki farklı doktora gittiğimde ilacı bırakmam gerektiğini, kalbimin sağlam olduğunu ve gebelikte bu ilacı kullanamayacağımız muadilinin de olmadığını söylediler. Bir süre bıraktım ancak nabzım yükseldi mi tansiyonum çıktı mı diye düşünmekten zaten başka bir şeye odaklanamıyorum ve gebelik de gerçekleşmeyince açıkçası ilacımı almaya devam ettim. İlaç beni ya psikolojik bilmiyorum ama çok rahatlatıyor. Tansiyonum ölçülürken yine heyecan yapıyorum ama 18 çıkacağına örneğin 14 çıkıyor. Sonuçta ani tansiyon yüksekliği de vücuda ve kalbe zarar veren bir şey her ne kadar sebebi stres de olsa... Bazı doktorlar da ilacı kullan gebe kaldığını öğrendiğinde bırakırsın diyorlar ancak ben gebeliği öğrenene kadar geçecek olan süreçte ilacı kullanırken bebeğe zarar vermekten korkuyorum. Aynı zamanda gebe kaldığımda da her ay düzenli kontrole gittiğimde kadın doğumda tansiyon ölçüleceği için yüksek çıkacağından korkuyorum. Ne yapacağımı şaşırdım açıkçası...