Cok teşekkür ederim. Emziriyorum diye ilac kullanmak istemiyorum. Bugün doktorumla görüştüm. Ilac istemiyorsan tansiyon aletiyle barisman gerekir dedi. Kaçınırsan olmaz, olcme ama cevrende bi yerlerde görünsün dedi. Cesaretini topladığında günde 2 kere ölçüm yap veya hiç yapma. Ama gor.Ondan kactikca kaygılarını yenemezsin dedi. 1 hafta sonra yeniden gorusucez. Bakalım yapabilecek miyim?? Allah kimseye vermesin. Ha bide gecen hafta beyin boyun mr cekmistim. Tesadufen beyincik sarkmasi cikti. Onu da takmak istemiyorum ama takip edilmesi gerekliymis. Allah tüm hastalara sifa versin.Merhaba bende anksiyete hastasıyım,tıpkı sizinde dediginiz gibi tansiyonum yukselicekmi diye korkarım bende,sırf bu yüzden yaklaşık 2senedir olcmuyorum tansiyonumu,çünkü o aleti koluma takince psikolojik olarak kalbim çarpmaya başlıyor ve doğal olarak tansiyonum da yüksek çıkıyorbende çözümü olcmemekde buldum çünkü eğer bu düşünceye yoğunlaşirsam kaygim daha yükseliyordu ve daha kotu oluyorum.sanada tavsiyem sende en azından bu süre tansiyonunu olcme ve düşünmemeye çalış bunu,ayrıca tansiyon hastası olsaydın çıkması için yemek yemene gerek kalmadan yüksek olurdu hep,inan bana bunun tek nedeni tamamiyle kötü düşünceden.Kendini dinlememeye çalış o zaman herşey daha iyi olacaktır,geçmiş olsun simdiden
Öncelikle şunu belirtmek isterim ki insan beyninin kendine oynadığı oyunu kimse ona oynayamaz.Bence tansiyon hastası değilsin panik atak ve anksiyete tansiyonla birbirine bağlantısı olmayacak kavramlar.Psikolojik olarak acaba tansiyon hastasımıyım diye düşündükçe ki çok fazla takıntı yaptığın belli vucudun tansiyon tepkimesi veriyor.Önce bu düşüncelerinden arın rahatla herşeyin yoluna girdiğini sen de göreceksin.Panik atak ve anksiyetem var. 2 kardiyologa gittim ikisi de sen tansiyon hastasi değilsin dediler yalnızca biri stresten dolayi yükselen tansiyona sebeo yüzde 40 ihtimal verdi digeri ise asla degilsin holter taksak da normal cikacak dedi. Ama ben yukselecek korkusuyla yemek yiyemiyorum. Yesem tedirgin huzursuz oluyorum ve yükseliyor yine.. Ölçmeye korkuyorum uzun zamandie ama kafami kurcaliyor. Yüksek hissediyorum. Hasta degilsem yükselmemesi lazim diyorum. Beynime hukmedemiyorum. Allah rizasi icin biseyler soyleyin. Cok huzursuzum.
Oyle zor ki... Benim bu illete yakalanmamin sebebi tansiyon zaten! Öyle korktum ki ve öyle yerleşti ki icime.. Mesaji yayinladiktan sonra yine bi doktora gittim. Pek tansiyon hastasına benzemiyorsun dedi ama vasoxen verdi bana! Rahatlamam için! Anksiyete dolaysıyla yükselen tansiyonu dengelemek icin!! En az 6 ay kullan dedi. Holter takalim dedi. Sağlıklı sonuc vermeyeceğini soyledim. Çünkü devamli tedirginim ve aklim orada yüksek mi die!! Ilaci 4 gündür alıyorum ve her aldığımda ağlıyorum bebegim için! Cok zor cok..Öncelikle şunu belirtmek isterim ki insan beyninin kendine oynadığı oyunu kimse ona oynayamaz.Bence tansiyon hastası değilsin panik atak ve anksiyete tansiyonla birbirine bağlantısı olmayacak kavramlar.Psikolojik olarak acaba tansiyon hastasımıyım diye düşündükçe ki çok fazla takıntı yaptığın belli vucudun tansiyon tepkimesi veriyor.Önce bu düşüncelerinden arın rahatla herşeyin yoluna girdiğini sen de göreceksin.
Bebeğim için derken hamilemisin canım ? Birde bunu neden bukadar büyütüyor gözünde sonuçta herşey bizim değil mi..Kendi kendine iyi olduğuna dair telkinlerde bulun kendini hasta gibi değil bu hastalıkdan kurtulmuş gibi düşün vücudumuzda ki organlarımız hissettiğimiz duyguya göre horman salgılar birde ilaçla değil de psikolog destek yani konuşarak destek almayı düşündün mü yada doktorun böyle bir öneride bulunmadı mı?Oyle zor ki... Benim bu illete yakalanmamin sebebi tansiyon zaten! Öyle korktum ki ve öyle yerleşti ki icime.. Mesaji yayinladiktan sonra yine bi doktora gittim. Pek tansiyon hastasına benzemiyorsun dedi ama vasoxen verdi bana! Rahatlamam için! Anksiyete dolaysıyla yükselen tansiyonu dengelemek icin!! En az 6 ay kullan dedi. Holter takalim dedi. Sağlıklı sonuc vermeyeceğini soyledim. Çünkü devamli tedirginim ve aklim orada yüksek mi die!! Ilaci 4 gündür alıyorum ve her aldığımda ağlıyorum bebegim için! Cok zor cok..
3 aylik bebegim var canim..Bebeğim için derken hamilemisin canım ? Birde bunu neden bukadar büyütüyor gözünde sonuçta herşey bizim değil mi..Kendi kendine iyi olduğuna dair telkinlerde bulun kendini hasta gibi değil bu hastalıkdan kurtulmuş gibi düşün vücudumuzda ki organlarımız hissettiğimiz duyguya göre horman salgılar birde ilaçla değil de psikolog destek yani konuşarak destek almayı düşündün mü yada doktorun böyle bir öneride bulunmadı mı?
3 aylik bebegim var canim. Bas dönmesi biraz olunca huzursuz ediyor. Kulağımda nabzimi duysam tedirgin oluyorum. Doktorum aleti al görebileceğin bi yerlere koy kacma dedi eger ilac istemiyorsan.. Ve yaptım cok kötü oldum ölçmeye de kalkinca! Annem yanimda bırakmıyor beni sagolsun destek oluyor esim de öyle! Insanlari perişan ettim. Psikolog tavsiyesinde bulunmadi doktorum kaldi ki bulunduğum yerde isinin ehli bi psikolog bulmak imkansiz nerdeyse! Tavsiyelerin icin cok teşekkürler! Moral oldu inan..Bebeğim için derken hamilemisin canım ? Birde bunu neden bukadar büyütüyor gözünde sonuçta herşey bizim değil mi..Kendi kendine iyi olduğuna dair telkinlerde bulun kendini hasta gibi değil bu hastalıkdan kurtulmuş gibi düşün vücudumuzda ki organlarımız hissettiğimiz duyguya göre horman salgılar birde ilaçla değil de psikolog destek yani konuşarak destek almayı düşündün mü yada doktorun böyle bir öneride bulunmadı mı?
Rica ederim ..Az da olsa kendini iyi hissedebildiysen ne mutlu..Yine de bulunduğun yerde bir tanede olsa mutlaka vardır işinin ehli bir psikolog sözlü destek alırsan eminim daha iyi olursun..Sevgiler3 aylik bebegim var canim..
3 aylik bebegim var canim. Bas dönmesi biraz olunca huzursuz ediyor. Kulağımda nabzimi duysam tedirgin oluyorum. Doktorum aleti al görebileceğin bi yerlere koy kacma dedi eger ilac istemiyorsan.. Ve yaptım cok kötü oldum ölçmeye de kalkinca! Annem yanimda bırakmıyor beni sagolsun destek oluyor esim de öyle! Insanlari perişan ettim. Psikolog tavsiyesinde bulunmadi doktorum kaldi ki bulunduğum yerde isinin ehli bi psikolog bulmak imkansiz nerdeyse! Tavsiyelerin icin cok teşekkürler! Moral oldu inan..
Anlattiklariniz o kadar dogru ki... Yemekten korkuyorum mesela ya yukselirse diye.. Dün gece hicbisey olmicak dedim ve yedim. Ardindan cocuklarimla oynadim vs kafamdan atmaya çalıştım yani.. Daha iyiydim sanki! Elbette ki tamamen gitmedi ama daha iyi hissettim. Bazen basedebiliyirum bazen de dibe cekiyor ne yazik ki... Tamamen duzelecegim gunlerin hayalini kuruyorum. Bu arada tavsiyeleriniz icin teşekkür ederim. Cok iyi geldi inanin.Kendi şahit olduğum bir olayı anlatmak istiyorum.
Diş hekimi arkadaşımı ziyarete gitmiştim. Bir hastası geldi. Dişleri çok kötü durumda. Bayan, kendisinin anesteziye alerjisi olduğunu söylüyor, anestezi yapıldığı an tansiyonunun yükseldiğini söylüyor.
Daha önce yine gelmiş, fakat arkadaşım bunun psikolojik olduğunu düşündüğü için kadını denemek istedi.
Beni yanına çağırdı, enjektöre Anestezi yerine bildiğimiz içme suyu çekti. Gittik bayanın yanına. Arkadaşım ona bunun yurtdışından getirilmiş yeni bir anestezi olduğunu ve iğne yapmadan sadece ağzına sıkıp tansiyonunu denemek istediğini söyledi.
Kadın ısrarla reddediyor. Ne yapacağımızı şaşırdık. Sonra bir yolunu bulup, anestezi dediği suyu kadının ağzına sıktı.
Sonrasını tahmin edersiniz sanırım. Kadın bayıldı. Hemşire tansiyonunu ölçtüğünde 19 lara çıkmıştı. Ve kendine geldiğinde, ben size alerjim var demiştim değil mi, diye bağırıp çağırıp gitti.
Sonuç olarak gerçekten psikoloji çok önemli. Siz, tansiyonunuzun yükseleceğini düşünürseniz, Zaten o tansiyon yükselir inanın :)
Bakın benim de tansiyonum hep düşüktür. Hamileliğimde bile en fazla 12/7 oldu. Genelde 9/6 dır. Ama ben bunu sorun etmiyorum. Edersem hasta olurum.
Tansiyonunuz yükseldiğinde, panik yapmak yerine, bununla nasıl başedeceğinizi bilirseniz daha rahat edersiniz.
Limonlu su içmek gibi veya sarımsak yemek vs.
Çok uzun oldu kusura bakmayın. Kendinizi rahatlatın. Meditasyon yapın. Plates, yoga gibi şeylere yönelin. Veya Kuran okuyup, namaz kılıp dua edin. Bunların her biri birer meditasyondur zaten.
Sağlıklı günler diliyorum.
Insallah... Tekrar teşekkür ederim. SevgilerRica ederim ..Az da olsa kendini iyi hissedebildiysen ne mutlu..Yine de bulunduğun yerde bir tanede olsa mutlaka vardır işinin ehli bir psikolog sözlü destek alırsan eminim daha iyi olursun..Sevgiler
peki yükseliyomu tansiyonu bende kırmak istiyorum ama yapamıyorum ama bigün yapıcam .Benim eşimde aynı durumda, günde 20 ye yakın tansiyonunu ölçüyor . Biraz hareket etse tansiyonunun çıkacağını düşünüyor. Yemek yemiyor. Kendini hapsediyor. Bu arada iki çocuğumuz var ama onlarlada ilgilenmiyor.tansiyon aletini yakmayı istiyorum .
Merhaba siz ne yaptınız bu olayı ben hala aynı durumdayim daPanik atak ve anksiyetem var. 2 kardiyologa gittim ikisi de sen tansiyon hastasi değilsin dediler yalnızca biri stresten dolayi yükselen tansiyona sebeo yüzde 40 ihtimal verdi digeri ise asla degilsin holter taksak da normal cikacak dedi. Ama ben yukselecek korkusuyla yemek yiyemiyorum. Yesem tedirgin huzursuz oluyorum ve yükseliyor yine.. Ölçmeye korkuyorum uzun zamandie ama kafami kurcaliyor. Yüksek hissediyorum. Hasta degilsem yükselmemesi lazim diyorum. Beynime hukmedemiyorum. Allah rizasi icin biseyler soyleyin. Cok huzursuzum.
Oyle zor ki... Benim bu illete yakalanmamin sebebi tansiyon zaten! Öyle korktum ki ve öyle yerleşti ki icime.. Mesaji yayinladiktan sonra yine bi doktora gittim. Pek tansiyon hastasına benzemiyorsun dedi ama vasoxen verdi bana! Rahatlamam için! Anksiyete dolaysıyla yükselen tansiyonu dengelemek icin!! En az 6 ay kullan dedi. Holter takalim dedi. Sağlıklı sonuc vermeyeceğini soyledim. Çünkü devamli tedirginim ve aklim orada yüksek mi die!! Ilaci 4 gündür alıyorum ve her aldığımda ağlıyorum bebegim için! Cok zor cok..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?