Kız İsteme Tanışmaya geldiklerinde ne yemek yapmalıyım tavsiyesi olan :)

erva147

Bekle beni YAZ =)
Kayıtlı Üye
8 Temmuz 2010
2.224
429
123
Arkadaşlar bu cumartesi yani yarından sonra ilk kez erkek tarafı annesi babası eniştesi teyzesi ve benim annem benim evime tanışmaya gelecekler. 1 gün bizde kalacaklar. şimdi ilk görüşme olacagı için onları etkilemek istiyorum. bana yemek ,tatlı,hamur işi önebilir misinz. ona göre yarın çarşıya alışverişe çıkıcam :) hani sadece pilav yada tavuk değilde bunların hem tadı hemde görüntüsü güzel olan seçenekler istiyorum :)

Öncelikte hayırlı olsun ve herşey istediğinizden de mükemmel geçsin.

Başlangıç, tereyağlı mercimek çorbası yada kaşar rendeli domates çorbası olabilir.
Ana yemek olarak islim kebabı,patates püresi ve pilav yada dalyan köfte olabilir(içi hoş durur-havuç,bezelye,yumurta görseli açısından),yada iyi pişmiş biftek dilimi.
Tatlı olarak;Tahin cevizli kabak tatlısı olabilir.(o kadar kuvvetlinin üstüne hafif olması adına dedim.) yada sütlü incir tatlısı falan.
Meze olarak, çerkez tavuğu,mevsim salata,ortaya dolma yapabilirsiniz(zeytinyağlı) yada barbunya.Yemek çeşidini bol tutun ki o kadar kişi gelecek hem yetmesi açısından hemde beğenmeyen olabilir seçenekleri.

Üzerine türk kahvesi(çikolata eşliğinde)
Çayın yanındada çerz ikram ediniz. (bence)
Eğer sohbet uzar ortam çok samimi hoş olursada meyve,yanında kış gecelerinin vazgeçilmezi mısır patlatınız(yada hazır çerezza patlamış mısır alınız.)

Tekrar hayırlı olsunn şimdiden çok çok çok güzel bir gece geçirmeniz dileğiyle..

Ertesi günü kahvaltısı için yardım isterseniz seve seve veririm :):):)

yorumunuz için çook teşekkr ederim umarım herşey iyi geçer :)
çorba olarak tarhana yada mercimek düşünmüştüm bende. annemin kendi yaptığı tarhanayı :)

yemekte garnitürlü pilav yanına islim kebabı,izmir köfte , karnıyarık yada sebzeli tavuk,biber dolması seçeneklerim var. en azından 2 tane ana yemek yapmalıyım ki dediğiniz gbi yemeğen olabilir.

tatlı olarak kabak ve inciri hiç sevmem o yüzden tadına bakamam ama revani, şekerpare vb olmaz mı ?

birde meze yapmayı çok istiyorum ama meze hakkında da hiç bşi bilmiyorum hani yoğurtlu havuçlu meze vardı neydi o o olmaz mı ?

akşamda çay meyve kuru yemiş tabiki

kahvaltı içinde öneri alabilirim tabi ki çok isterim :) ben peynirli tepsi böreği yada poğaça gibi bşi düşünürüm diyodum :)

mercimek ya da ezo gelin çorba (domates çorbası kaşar peyniriyle sıkıntı çıkartabilir yerken )
karnıyarık ve pirinç pilavı,
zeytinyağlı barbunya pilaki,
zeytinyağlı dolma( çeşit fazla olsun görsellik olsun derseniz az az yapabilirsiniz)
sarımsaksız cacık( hem böylece erken uykuları gelir daha az stres yaşarsın )
havuçlu dediğiniz şey de havuçu rendeleyip kavurup yoğurt mayonezle karıştırılan meze ama tavsiyem bunun yerine 5-6 tane patates haşla 2-3 tane havuçu kavurup ikisini karıştırıp borcama dök üzerine yoğurt ve nane ile dilimleyerek servis yapabilirsin.
tatlı olarak da çayın yanına şekerpare güzel olabilir (incirli bi tatlı tavsiye edecektim ama incir sevmiyormuşsunuz)
kahvaltı için de en iyisi börek olur bence

Son düzenleme:

evet dolmayı biber,kabak,patlıcan olarak düşünüyorum görsellik olsun diye yoğurtla servis ederim :)
sizin dediğiniz patates ve havuç tam nasıl oluyor rendeliyormuyum ikisinide ?

uykularının gelmesi fikri baya iyiymiş

-Bence ana yemeği etli bir şey seçmelisiniz.
-Mezeler için netten tarif bakabilirsiniz damak tadınıza göre.
-zeytinyağlı çeşidini bol tutun.
-Çorba olarak tarhana da genel sevilir olabilir hemde annenize jest olur.
-Çayın yanında çerezden başka birşey vermeyin bence çünkü kuvvetli yemekten sonra kimsenin birşey yiyesi gelmez.Sadece ağız oyalamak için yani çerez.
-Tatlıyı da ağır seçmeyin bence. Meyveli birşey de olabilir.Üzerine muhallebi falan dökebilirsiniz. Hamur,irmik,şerbet vs. ağır olur olabildiğince hafif çok hafif tatlı seçmeniz tavsiyem.Yada krem karamel falan.

Kahvaltı önerimi yarın yazayım...

arkadaşlar benim düşündükelrim bunlar : tarhana çorbası , garnitürlü pilav ,sebzeli mantarlı tavuk , islim kebabı yada fırında izmir köfte ,
zeytinyağlı barbunya , havuç tarator meze olarak , karışık salata ....

tatlı ikramı hemen arkasından olmıcak sanırım o yüzden revani yapıcam galiba :)

sabah kahvaltıda da en iyi yaptığım börek tepsi böreği İyi mi sizce oyy çok yorulcam gbi :18::18:

Eklentiler

• $izmir+köfte+-2.jpg
    75,6 KB · Görüntüleme: 184
Tavuk yapacaksanız size çok güzel garnitürlü bir tavuk önerebilirim. Fırın poşetinin içine butları -baget mi ne deniyordu pişmişine çiğ hali de aynı isim mi bilmiyorum- her neyse onu atın tuzla karıştırılmış salçayla ovarak. İçine mısır, bezelye, havuç, köri, sevdiğiniz baharatlardan, bütün soğan ve bütün sarımsak atın, salçalı suyu gezdirin üzerinde. Poşetin ağzını bağlayıp verin fırına. Mükemmel oluyor, tavuk yemeyen arkadaşım iki tabak yedi bayıldı. Çok seveceklerini düşünüyorum :)

Jolay gelsin, zor ve yorucu bir ağırlama olacak galiba

teşekkür ederim enfes bşi gbi daha sonra denicem kesin
ama şimdi alışverişimi yaptım tavuk bonfile aldım resmdeki gbi yapıcam inş oda güzel olur :18:
kesnlikle yorucu ve bol stresli olucak

patatesi bir güzel haşlayın soyup ezin, havuçları rendeleyin bir yandan bi tavaya yağ koyup havuçları kavurun 2-3 dk kadar(rengi değişiyor hafiften zaten), patatesleri de içine katıp bir alt üst edin karabiber tuz ekleyin güzel yumuşak bir kıvam alacak sonra bir borcama yayıp soğumaya bırakın misafirler gelene yakın üzerine yoğurt mayonez(az miktarda) karışımını döküp naneyle süsleyin dilimleyerek servis yapıldığı için kolay oluyor ayrıca güzel gözüküyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…