Tanismada çikan sorunlar..yardimci olun lutfen arkadaslar

cicili_bicili

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
6 Temmuz 2008
17
0
86
40
Hollanda
Selam Arkadaslar,

Sizinle paylasmak istedigim bir konu var. Bana yardimci olursaniz çok sevinirim.
4 seneden beri konustugum birisi var, ve dün ailesiyle bize geldiler. Maksatimiz aileler tanissin, konussun ciddi bir adim atilsin. Neyse geleyim konuya,

Benim babam bana biraz asiri düskündür..yani beni kolay kolay vermiyecegi kesindi. Babamin amaci aileler önce bi tanissin, kim nedir necidir gibisine, sonra hayirlisiyla hersey olur. Bunlar ilk geldikleri gün beni hemen istediler, ve babam buna biraz bozuldu. Babam cok acik sozlu ve durust birisi oldugu icin fikrini hemen soyledi, yani kisacasi ne evet ne hayir dedi, ilk once tanisalim, ama dugunu kesinlikle kizimin okulu bitmeden yaptirmam dedi. hayirlisiyla hersey olur ama ustune basa basa dugun okuldan once olmaz dedi. Neyse bu arada bizde tabi gelen misafirlere ikramlar veriyoruz...bu arada babam damata sorular sordu...

TAm misafirlere tatlilari dagittik ki birden bunlar apar topar masadan kalktilar.:1shok:
Biz tabi hepimiz sasirdik, birden kalkmalarina, sonuçta sen baska biryere misafire gitsende önüne sunulan Allahin nimetinden bir parçada olsa alirsin. Benim bildigim misafirliginde bir adabi vardir ve evsahibine birazda olsa saygin olur.

TAbi bunlar gitti, babam cok kotu kizdi.. Allahin nimeti konulmus bir sofradan nasil bu sekil kalkilir diye, nasil çikarci insan bunlar böyle diye..hersey bozuldu,. TAbi bir yandanda bana baski kuruluyor gel vazgeç bu isten felan fistan, bosver sen universiteli bir kizsin gelecegine bak gibi seyler..yapamazsin edemezsin.

Duyduguma görede erkek tarafida babama kizmislar yok damata hesap sorar gibi soru sormus felan fistan...daha önemlisi babam biraz sert çikinca.. biz kendimizi ezdirmeyiz kimseye der gibisine sofradan kalktilar galiba..ama benimde dusuncem kiz evi naz evidir sonucta..hemen ilk gelmelerinde vermemesi normal degilmi sizce?

Ne yapacagimi bilmiyorum arkadaslar, kafam çok karisik..bir yandan ailem..bir yandan sevdigim insan..ailem bu sekil saygisiz davrandiklari icin istemiyorlar artik. Bende onlari kirmak istemiyorum. Babamda sen bu kisile evlenirsen ömur boyu yönetilirsiniz damatin annesi tarafindan. Cunku annesinin tavri biraz tuhafti..nebileyim aileme karsi olan durusu cok sertti. evde annesinin rolu çok buyuk, ve cokta etkiliyebiliyor ailesini.

Sizin fikirleriniz nasil bu konuda??? Bana yardimci olun lutfen arkadaslar, Kimseyle konusamiyorum bu konu hakkinda. evde herkesin morali cok bozuk:çok üzgünüm: Uzun yazdigim icin lutfen kusura bakmayin, turkcemde fazla duzgun degildir.

Allaha emanet olun arkadaslar!

canım baban haklı bence büyük saygısızlık yapmışlaryasakkelime peki erkek arkadaşın nedemiş bu duruma oda babanamı kızmış konuştunuzmu hiç daha sonra iyi düşün taşın evlilik güzel yanları olduğu kadar büyük sorumluluk ve sabır isteyen bir iş.doğru insanı bulduğuna emin ol eğer annesi evde sürekli baskı kuruyor ve herkesi yönetiyorsa bu ilerde senin için zor bir durum olucaktır çünkü aynı şeyleri sana uygulayacaktır hakkında hayırlısı olur inşallah

onunla konustum iste, guya babam onu herkesin icinde ezmis, hesap sorar gibi sormus..neden bu sekil dusunuyorlar anlamis degilim. tabiki babam sert cikar, seve seve kizini verecek degil hemen ilk gelislerinde...hayirlisi neyse o olsun arkadaslar ya..nebileyim iste..kafam cok karisik. onu cok seviyorum, ama mantiklida dusunmeye calisiyorum.

cevaplariniz icin cok tesekkur ederim arkadaslar. Yalniz bu konuyu silebilirsiniz, cunku ben yanlis actim diye baska bolumdede actim bu konuyu. Yani iki bölumde bu konu konusuluyor. Yada ben kendimmi silmem lazim????

Benimde babam çok düşkündür bana ve ben de ona.....
İlk söylediğimde şaşırmış, önce ben bir tanıyayım demişti...
Eşime söyledim birazda çekinerek....
Hoşlanmayacağını düşünmüştüm bu tekliften açıkcası...
Endişe duyuyor çok normal baba o...
Benim korkacak bir şeyim yok, kendimden de sevgimden de en ufak bir şüphem yok, seve seve görüşürüm demişti...
Bir iki gün sonra eşim babamı arayarak işyerinde ziyarete gitti...
Sonra bir kez daha gitti ki bana bile söylemedi telaş yapmayayım diye...
Babam eşimi arayıp ailesiyle beraber evimize davet etti sonrasında...
Ne konuştular hala bilmiyorum sadece tahmin ediyorumm...
Mevzusuu bile olmadı aramızda, hatta hep övgüyle bahseder babamdan...
Siz yazınca aklıma geldi benim yaşadığım ve paylaşmak istedim...
Bunlar mevzu edilecek konular değil arkadaşım...
Erkek arkadaşınıza deyin kız babası olmak iki kat zordur...
Siz onun canının yarısısınız...
Kız çocukları naiftir, narindir, daha çok koruma içgüdüsüyle hareket eder babalarımız...
Bunu bilemiyorlarsa siz öğretecek değilsiniz...
Asla ve asla babanıza tek kelime ettirmeyin..
Canları isterse...

yaa ne kadarkolay soluosunuz arkadaslar olmuosa oolmass fıllaan 4 yıllık bı beraberlık soz konusu bence herseyı sevgılınle cözmelısın benımde 4 yıllık beraberlıgım sonucunda yenı nısanlandım allahıma bınsukur hıc öle bısı olmadı aılemle aılese hemen kaynastıı ama hersey karsılıklı... ya bıde evet kız tarafı naz evı dır yanıı bunu anlamaları lazım benım basıma bole bısı gelsee sevgılımı bırakamazdım babamı hayatta sılemezdım ama ortak bı yol bulmaya calısırdım annesıyle konusurdum dırektt bölle bööllee bızım şöle adetlerımız var hemen kız vermem dıo babam takdır edersınız ki gibi..ama once sevgılının senın aılene hak vermsı lazım vermıosaa hala bız ıı ettık dıosa bence sevmemıstır bılle cunku yaptıkları hataaakaydirigubbakcemile

oh iyi yapmış baban :1closedeyes:
ne yapsaydı isterdin mirmirmirmir
bu kadarda görgüsüzlük olmaz yani
erkek arkadasına söylersin pek memnun olmadığını ayıp ettiğini
sonuçta bir babamla konustupunuzu tekrar hatırlat
yol yakınken vazgec derim bu sevgilinin tarafı basını az ağrıtmayacak gamyoncuiremsu
çok mu sert oldu :bbo:

yani iki tararın da haklı olma nedenleri vardır.kız evi diye de çok sorguya çekilmek v.s. şeyler karşı tarafı incitmiş olabilir.sonuçta görücü usulü değil.sevdiğin kişi gelmiş.zorla veriyorlar gibi bir hava yaratmış olabilir ailen.daha yapıcı olunmalı bu durumlarda.
şöyle de bir durum var.baban kızını vereceği adamı tanımaya çalışmakta son derece haklı ama dediği gibi yapıcı olarak.kayınvalide adayını da daha tanımıyorsun.hemen önyargılı olmayın derim bence.Kaldıki 4 yıldır konuşuyorum diyorsun.bence biraz empati yaparak hem aileni hem onun ailesini düşünmelisin.
nacizane fikrim.

Kız evi naz evidir...O kadar!!!
Şimdiden biz kendimizi ezdirmeyiz diye böyle yapıyorlarsa ilerde neler yaparlar allah bilir.Erkek evi dediğin alttan almayı bilmeli...

Benide aileler ilk tanışmaya geldikleri gün istemişti kayın babam.Maksat tanışmaktı ama gelmişken isteyelim belki olur hemen bu iş düşüncesiyle istediler.Babam biz sizi tanışmak için davet ettik.Hele bi aileler kaynaşsın,araştırıp soruşturalım,daha sonra gelir gerisi dediler.Erkek tarafıda anlayış gösterdi.Yenildi içildi ve herkes evine dağıldı.Ve bu tanışma merasiminden tam 6 ay sonra söz kesilip nişan yapıldı.Velhasılı kelam kız evi naz evidir..Bunu der bunu bilirim...
Bu arada nişanlımı sadece babam değil amcalarım bile sorguya çekti..:1closedeyes:.

valla arkadaşlar kimsenin başına gelmediği için herkes boş keseden atıyo o kız ne halde şimdi bilen hak veren yok aisi ile sevdiği adam arasında kalmış ne yapsın 4 sene emek vermiş olmaz diye kestirp atıyosunuz ne akdar kolay olmaz demek bende o kadar mücadele verdim ne zorluklar yaaşdım alttan almakla iki tarafla konuşmakla hallaolur niye böyle kestirip atıyosunuz ilginç geldi.
canım sen elinden geldiği kadar uğraş erkek arkadaşınla konuş o ailsini sen baban ikna ett ne avr bunda kız veriyoz diye yazık değilmi bizim hiçmi abimiz olamdı bize öle tepki gösterseler bizde aynı tepkiyi verirdik kız veriyosakta biraz anlayışlı olalım bulunmaz hint kumaşı gibi avranmayalım gençler seviyo birbirini anlayış her şeyin başııı benceeee....

evet ilk tanışma çok önemlidir ve hoş olmamış bu.. aklıma şey geldi olabilirmi.. mesela bazı örelerde şöyle bir adety vardır kızı istemeye geldiklerinde eger ailenin kızı verme niyeti yoksa kız tarafı pek hazırlık yapmaz (pasta filan) erkek tarafında begenmediyse görüşmeden hoşnut değillerse kız tarafının ikramlarını kabul etmez yemezler.. böyle adetler var olabilirmi canım??

ailen haksız değil onlar kız istiyolar alttan lamaları getek nedemek bir havaalra girmek kızmı veriyolar .. bence erkek arakdaşınla evlenirse çok büyük sorunlar yaşarsın ama yinede iyi düşün..

şöyle düşündüm misal benim kardeşimin kız arkadaşıyla tanışılmaya gidildi babam da istedi diyelim karşı taraf bunu anlayışla karşımalı belki onlar sizi ailenizi çok beğendi ve hazır gelmişken istediler bunda art niyet aranmamalı sonra kardeşimi sorguya çeker gibi soru sorma kısmına gelince buna karşıyım aile büyükleri zaman içinde birbirimizi tanırız diye cevap verilir ve bu süre zarfında her iki tarafta birbirini tanır olup olmayacağın karar verilir
sofradan kalkmaya gelince belliki onlarda babanızın tepkisinden sonra kırıldılar olamaz mı
arkadaşlar kız evi naz evi deyip herşeyi kulak arkası etmek olmaz
onlar size Allahın emriyle söze girmişler ne sizde Allahın emrini anan insana yok böyle olmaz şöyle olur derseniz baştan şartlı iş yaparsanız tabi ki her iki tarafta bozulur burda olduğu gibi
Arkadaşım Rabbim hakkına hayırlısını nasip etsin
HERŞEY GÖNLÜNE GÖRE OLSUN

bence baban haklı tabiki sorucak edicek..ayrıca onların yaptıkları büyük ayıp bence sonuçta tanışmak için dawet edilmişler gelmeden önce konuşulmuştur istemeye gitmioruz tanışılcakmış filan die ne demek böle bişeye karşılıklı karar werilmişken kafalarına göre iş yapmak?bide kalkıp gitmek ne demek ya çok ayıpp bence.. otur sewgilinle konuş adam akıllı.. ki baban sorguya çektiysede yapcak bişi yok yani sen onun kızısın canısın kız babası olmak hiç kolay değildir..umarım düzelir herşey tatlım..

baban haklı sonuçta ama bu ayrılmanıza neden değil sadece kendiniz ayrılmak isterseniz ayrılın başkası için değil aileler ikna edilir zorda olsa sen sen ol kaynanana dikkat et seninki biraz dişliye benziyor huzurunu kaçırmasın dediği her şeyi yapma laf geçiremeyeceğinide bilsin

valla ben babana hak verdim. Herkes bu olaya "tanışma" olarak hazırlanmış onlar da isteme olunca şok olmuşlardır. Bi de daha öğrenciysen tabi ki okuldan önce düğün olmalı diye tavrını koymalı adam (ne güzel açık sözlü davranmış). Erkek tarafı bu kadar gururlu olmamalı diye düşünüyorum. herkesin içinde soru sormasa mıydı adam damada sonuçta kızının evleneceği kişiyi tanımak istiyor.(doğal olarak). Bence onlar ikramları almayarak trip atarak çok çocukça davranmışlar ailecek. Sevgilin biraz empati yapsın ilerde o da kız babası olunca tabi ki kızının gideceği aileyi tanımak isteyecek paldır küldür bu işler olsun istemeyecek.
Bence siz tanışma organizasyonunu biraz hatalı planlamışsınız. Dışarda sakin bi çay bahçesinde herkes için tarafsız olan bir yerde aileler tanışmalı, isteme olayı ne zaman gerçekleşecek diye önceden konuşulmalıydı.
Bence sevgilinle ailesi biraz tripliymiş hemen " biz kendimizi ezdirmeyiz" diye olaya fazla heyecanlı yaklaşmışlar. Bütün ömür onların tribini çekebilecekmisin bence iyice düşün.
Bence olayda saygı duyulması gereken senin ailen bak yazarken ben sinirlendim ...

2008in konusu yani 6 yil oncenin. Bu arkadas evlenmis cocugu bile olmustur..

ilk önce allah hayırlısını nasip etsin die dua et bence. siz anlaşabilirsiniz ama ailelerde önemli. bide karşılıklı anlayış olmazsa çok zor işin. allah kolaylık versin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…