- 30 Haziran 2022
- 2.597
- 4.140
- 63
- Konu Sahibi enteldantell
-
Ferc nedir pardon?Merhabalar.
Namaz kılanlara sormak istiyorum.
Benim kılcal damarlarım ince, ara ara. Lekelenmelerim oluyor bir de miyom var, doktora gittim, bunlar normal dedi.
Ama ben ara ara bu lekelenmeler geldipinden abdestimi korumak için tampon kullanıyorum. Yoksa sürrkli abdest almak zorunda kalıyorum ve işyerimde abdest alabileceğim bir ortam yok malesef.
Bir yerde pamuğu fercin içine sokmak mekruhtur diyor, ama tampon içeri giriyor.
Acaba bu durumda tampon da mekruh sayılıyor mu ben mi yanlış anladım.
Bilen varsa lütfen beni aydınlatın.
Namazlarım yoksa olmuyor mu?
OrganFerc nedir pardon?
Ya lütfen kırıcı olmayın, sorunun cevabını bilen yanıtlasın, şu mübarek günde bir fikir istiyorum, o kadar saldırganca yorumlar var ki, Allaha havale ediyorum bu yorumları, mübarek günde birşey söylemek istemiyorum.
Fetvalar karışık işte, sormaamacım da bu zaten. Bilen vardır belki diye. Birazempati yapın lütfen ya, bazılarınız çok acımasız
Hayır pamuk kullanıyor kişi dışarı çıkmadığı sürece namazları zedelemez fıkıh kitaplarına bakabilirsinizDini bütün biri olmamama rağmen kanamanın abdesti bozduğunu biliyorum yani tampon takmanız lekelenme olmuyor demek değil. O günler kılınan namazlarında bir geçerliliği olmaz bu durumda.
Kastettiği tampon sizinki değil burun kanamasında hafif pamuk koyulması gibi.Regl döneminde değilken tampon yerleştirebiliyor olmanızı alkışladım valla.
Ben reglin ilk ve son gününde bile takarken zorlanıyorum.
Pamuk değil tampon. Bildiğimiz tampon. Sanırım siz bilgilisiniz. Şimdi pamukiçeri girmiyor ama tampon giriyor. Sormak istediğim bunun namaz açısından sorun olup olmayacağı ğı. İnternette fercin içine girmeyecek yazıyor o açıdan kafam karıştıHayır pamuk kullanıyor kişi dışarı çıkmadığı sürece namazları zedelemez fıkıh kitaplarına bakabilirsiniz
Tampon yapmak ayrı bişi tampon kullanmak ayrı bişi kastettiği vajinanın içine konan tampon... Ve kan dışarı çıkmayınca abdest bozulmayacak olsa adetli iken de tampon kullanıp namaz kılınabilir bu mantıkla ..Hayır pamuk kullanıyor kişi dışarı çıkmadığı sürece namazları zedelemez fıkıh kitaplarına bakabilirsiniz
Pamuk koyun mekruh veya günah değil ki ona bakılırsa tampon daha fazla içeri giriyor parmak ucu kadar bile girse abdest bozuluyor diye biliyorum ama alo fetvayi arayarak daha sağlam bilgi alabilirsinizMerhabalar.
Namaz kılanlara sormak istiyorum.
Benim kılcal damarlarım ince, ara ara. Lekelenmelerim oluyor bir de miyom var, doktora gittim, bunlar normal dedi.
Ama ben ara ara bu lekelenmeler geldipinden abdestimi korumak için tampon kullanıyorum. Yoksa sürrkli abdest almak zorunda kalıyorum ve işyerimde abdest alabileceğim bir ortam yok malesef.
Bir yerde pamuğu fercin içine sokmak mekruhtur diyor, ama tampon içeri giriyor.
Acaba bu durumda tampon da mekruh sayılıyor mu ben mi yanlış anladım.
Bilen varsa lütfen beni aydınlatın.
Namazlarım yoksa olmuyor mu?
Kastettiği tampon sizinki değil burun kanamasında hafif pamuk koyulması gibi.
Adetli iken zaten tamamen namaz olmuyor bu kişinin ki özür gibi oluyor bilginiz varsa anlamışsınızdır. Konu sahibinin tampon derken gerçekten adetli iken kullanılan olduğunu düşünemedim kocaman şey çünkü o yüzden pamuk dedimTampon yapmak ayrı bişi tampon kullanmak ayrı bişi kastettiği vajinanın içine konan tampon... Ve kan dışarı çıkmayınca abdest bozulmayacak olsa adetli iken de tampon kullanıp namaz kılınabilir bu mantıkla ..
Evet onu sonradan anladım kocaman tampon değildir diye düşündüm deKastedilen tampon sizin bahsettiğiniz değil asıl olarak.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?