tampon kullanan var mı aranızda kızlar?

daphnesimon

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Mayıs 2011
93
2
48
Ankara
ben evli değilim bekarım yani:) :) şu ana kadar hep ped kullandım ama tamponu da denemek istiyorum aklımda bi çok soru var kızlık zarına zarar verir mi tamponlar toksik şok etkisi yaratıyomuş diyolar doğru mu yani sağlık açısından zararlı mı bi de ben sık sık mantar oluyorum ona bi zararı da olur mu acaba kullananlar deneyimlerini yazarsa sevinirim

Bekarsan nasıl kullanacaksın ki tatlım :)) Kullanamazsın :))
Tamponun nasıl kullanıldığına bir bak istersen

arkadaşım kızdı ve kullandı bişey olmamış evlenince söyledi ama yinede ne kadar güvenilir bilemem..o doktorunada sormuş kızlık zarına bişey olurmu diye oda hayır olmaz demiş bu arada doktoru alman...

Son düzenleme:

ben de zara bişey olmaz diye duymuştum ama emin olmak için yazayım dedim ama herkes bişeyler söylüyor bu konuda

kesinlikle zarar verebilir diye düşünüyorum çünkü baya bi içerde olması gerekiyo
ve kullanması hiç kolay değil
ben bi kez denedim evli olduğum halde beceremedim doğru düzgün yerleştirmeyi
bi de canımı yaktım üstüne üstlük
rahatsızlık veriyo ciddi anlamda
konforlu bulmadım ben

internetten araştırırsanız bekarlar için olan tampon çıkarmıştı ünlü bir marka görürsünüz fakat mantar durumunuz varsa veya sağlık açısından herhangi bir problem olur mu diye kafanıza takılıyorsa bir doktorla görüşmenizi tavsiye ederim öncelikle

kızlık zarı varsa,tampon olmaz..

ben kullanıyorum ve acaip rahat bişey..
tüm kanama içerde olup bitiyor,dışarıya sızan bişey yok..
iyice içeriye itip yerleştirmeniz gerek,dışarda sadece ipi kalmalı..
toksit şok sendromu yaratabilir deniyor.. en fazla 3 saatte bir değiştirilmeli..

canım ya kanama içerde olup bitiyor demişsin ya peki nereye gidiyor bu kanamalar :26: çok değişik bir şeymiş ilk defa duydum.

canım ya kanama içerde olup bitiyor demişsin ya peki nereye gidiyor bu kanamalar :26: çok değişik bir şeymiş ilk defa duydum.

kulanmadım ama bılıyorum tampon dedıklerın uzun sıkıstırılmıs pamuk ıcerde tum sıvıyı emıyor ve sısıyor bellı bır zaman sonra ıpı cekılerek cıkartılıyorama cevremde kullanan hıc yok evlı arkadaslarımda kullanmıyor tabıkıde bekarlar kesınlıkle kullanmamalı.

:26: ovv baya zor birşeymiş ,
içeri bir yerlere kaçar diye evham yaparım
kadınlar için spiral görmüştüm oda ipliydi acaba öyle birşey mi ki ?
bir arkadaşa vermiş eczaneci arkadaşımız inceledim füze şeklinde pamuktan o da mı öyle acaba çok tırsttım ben :44:

valla evlı olsamda denemeyecegım bırsey ınsan rahatsız olur kanımca dusunsene sankı yara gıbı ama bazı dr felan kızlar ıcın kullanılabılır zararsız dıyorlar kesınlıkle yanlıs cok tehlıkelı dusunen arkadaslar varsa ıyılılerı ıcın denemsınler bıle .

Son düzenleme:

tampon, sıkıştırılmış pamuk arkadaşın da dediği gibi..
çok rahatlık..

tampon gerçekten çok rahat.ama evli değilsen kullanma sakın.o mantar hastalığı bende de oluyor.tampon kullanmadığımda azıyor.kullanınca rahatım.

mükemmel bir icat bence. kendinizi kasmadan yerleştirirseniz hiç acı olmaz ve zorlanmadan koyarsınız. önemli olan ileriye koyabilmek. koyduktan sonra hissetmemeniz gerek. hissediyorsanız yerleştirememişsiniz demektir. Doğumdan sonra uzun süre regl olmadım 9 ay kadar. tatile gittik 1 haftalığına ilk gün regl oldum. okadar zaman bu tatili beklemişim zehir edemezdim. tampon aldım kullandım. müthiş bişry genitelbölgeniz kuru nefes alıyor akıntı yok. denize havuza girebiliyorsunuz. daha ne isteyebilirdimki. sık sık değiştirmeyi unutmayın çünkü toksişk şok sendromuna yol açabilir. ve ölümcül olabilir. içeride tamponda biriken kanla beslenen bakterilerin çıkardıkları toksinler kana karışıp buna yol açıyor. hijyen kurallarına uyup kullanıldığı tekdirde büyük bir rahatlık. tavsiye edrim herkese.

bakire isen kullanmak zararlı çünkü baya içeri yerleştirmen gerek. kullanmam gereken durumlar olmuştu mükemmel rahat ama çok hijyenik birşey olmuyor sık değiştirmen gerekir ki mantar olayı varsa hiç kullanılmamalı bence

Kızlık zarı içeride değil vajinanın hemen girişindedir.Yalan yanlış anatomi bilgilerinizle insanların gözünü korkutmayın.Her bekar gen kızın vajinasında,kanın çıkışını sağlamak için doğal bir delik bulunur.Tamponlar bu delikten rahatça geçer.Ben de evli değilim.Bir kere tampon kullanmayı denedim ancak kanamam varla yok arası olduğu için yerleştiremedim.Önümüzde ki ay tekrar deneyeceğim.Tamponun rahatsızlık vermemsi için yeterince derine itilmesi gerek.Bu ve benzer sorularınız için O.B'nin resmi sitesine bir göz atabilirsiniz.

Son düzenleme:

Tampon kızlık zarına asla zarar vermez ancak ne olur ne olmaz ilk kullanımda en küçün boyu denenmeli.O.B'nin sitesini ziyaret edip biraz bilgilenin ve emin olmadığınız konularda ahkam kesmekten vazgeçin lütfen

ben yalan yanlış bilgi vermedim
kabalaşmayın...
benim fikrim de diğer arkadaşlar gibi
o kadar derine giren bişeyin zarar verebileceği
yanlış kullanımda derine ittirilebilmesi söz konusu olabilir
kullanması zor kullanışlı değil tek söyleyebileceğim
hele ki toksit şok riskinin en ufak bi ihtimali
bile tercih sebebim olamaz

Son düzenleme:
Kizlik zari vajinanin dis girisinden birkaç santim içeride bulunur. Ortasinda bulunan delikten daha büyük bir sey vajina içine sokuldugunda, kizlik zari kenarlara çekilir ve üzerindeki kilcal damarlar çatlayarak birkaç damla kanama olur. Vajina içine giren cisim ne olursa olsun,tampon ya da baska bir nesne, kizlik zarinda ayni olaylar meydana gelebilir. Önemli olan vajina içine bir seyin girmesi ve bunun zarin ortasindaki deligi genislemeye zorlamasidir. Küçük tamponlarin kizlik zarina zarar vermemesi mümkündür, bazi ülkelerde buna özel tamponlar da vardir. Ama vajina içine giren her cisim, kizlik zarinin yok olmasina neden olabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…