İlköğretim Yorum ve Soruları Tam gün eğitim rezaleti (çilesi)

sweetwitch01

❤️ Bir prens ❤️ Bir prenses ❤️
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2016
6.410
6.030
36
Arkadaşlar bizim okul bu sene tam gün eğitim sistemine geçti. Ancak okul bazı kurallar koydu.. ve bu biz velileri çok zorluyor. İlk haftalar 50 dakika olan yemek molamız, bu hafta itibariyle 40 dakikaya çekildi. Ve bu eve giden çocuklar için çok kısa bir süre. Evimiz çok yakın değil maalesef. Yürüme mesafemiz 15 dk zaman alıyor. Okulda yanına koysam sadece 5 dakikaları var verilen süre o öğretmen tarafından. Sonrasında bahçeye inmek zorundalar maalesef. Henüz 2.sınıf daha küçük olduklarından bahçede yemeyi beceremiyorlar. Bu yemek molası süresinde bizlerin okula girmesi yemek yedirmesi yasak! Çocukları almak için sadece 5 dakika kala bahçeye girme hakkımız var sonrasında alıp çıkmak zorundayız. Yemekhane kapasitesi 100 kişi. Okul kapasitesi 2000. Yemekhane dışarda bahçede. Aylıl 170 tl ücreti var. Ancak çocuğum yemez zaten oraya para ödeyemem yeni bebeğim var maddi açıdan zor. Bu şartlar sizce normal mi? Başka tam gün okullar da var öğle araları 70 dakika ve velilerin okula girmesi orda yedirmesi yasak değil. Bimere şikayet etmeyi düşünüyorum. Bu şartlar çok ağır. Okula veli olarak girmemizin yasak olması çok saçma geliyor. Kapıda bekletliyoruz bu mantıklı gelmiyor görüntü daha bi rezillik. Bu bahsettiğim özel okul değil devlet okulu ayrıca. Ne yapabilirim yardımcı olabilir misniz?

Aynı sorun bizde de var.Bizim çocukları alıp evw götürmemizde yasak.Bu kural okula göre değişiypr mu? Bugün müdür yardımcısı sınıf annelerini topladı ve artık kapıya yemek getiren velilerin yemeklerinide almayacakasınız yasak dedi.

sanırım değişiyor ve maalesef elimizden bir şey gelmiyor. çok sinir oluyorum.. ne demek yaa velilerden yemek almayacaksınız.. mobing resmen yaa.. kötü sizin de gerçekten yemekhaneden almak zorunda değil kimse böyle saçmalık olamaz yaaa..

Velilerden biri baya uğraştı.Valilikten gelen yazısıyı istedik.Aslında dışarıdan yemek siparişi yasakmış.Evden gelen yemeğe yasak koyamıyorlarmış.Sadece sınıf annelerinin alıp çocuklara götürmesi yasaklandı.Çocuklar kapıya gidiyor ve anneleri yiyeceklerini veriyorlar.Enteresan olaylar.Güç kimin elindeyse istediği gibi kullanmak istiyor maalesef.

ya bizim yakında kırtasiye var talep olunca adamlar yemek hazırladılar lahmacun pide falan gibi.. müdür gidip bağırdı onlara satmayacaksın bilmem ne diye. zabıta bile geldi ama bir şey olmadı adam hala satabiliyor.. bu işin kışı var şuan havalar güzel ama yağmur başladığında halimiz ne olur bilmiyorum.. ticarethane fikrinden çıkmaları gerek müdürlerin.. okula pos cihazı bile alındı etüt için şaka gibi ama gerçek.. bizde milli eğitime ya da bimere başvuralım dedik lafta kaldı.. maalesef kimse yanaşmıyor korkudan hakkımızı istiyoruz halbuki. çocuğun annesi babası olarak okula girememek çocuğa yemek verememek bana mantıklı gelmiyor. tam gün olmadan önce böyle değildi üstelik müdür aynı müdür değişmedi. tam gün olunca adama bi haller oldu.. çocukların kapıya gelipte yemeklerini almaları daha kötü nasıl taşısın döker eder minicik çocuklar.

Böyle durumlarda hemen Bimer'e şikayet edin, hiç düşünmeden. Hatta çok daha basit konularda bile çekinmeyin. En azından böyle kurumların yaptıkları bu tarz şeylere hakları var mı yok mu, ilk kaynaktan öğrenmiş olursunuz.

teşekkür ederim. daha önce bimere enerjisa yı şikayet etmiş ve sonuç almıştım. kimse şikayete yanaşmıyor. herkes kapıda bık bık edip şikayet edelim dediğimizde el ayak çekiliyor. tek başıma sonuç alır mıyım meçhul. ilçe milli eğitim için gidelim dedik onu da herkes kayıplara karıştı insanlar korkuyor birlik olmaktan nedense..

Rica ederim. Evet dediğiniz gibi, şikayet edelim denildiğinde kimse yanaşmıyor. Yönetimle problem yaşamamak için böyle oluyor sanırım.

Ama bu şekilde dileyen dilediğini yapıyor, olan da biz velilere oluyor. Bu yüzden harekete geçmek için kimseyi beklemeyin, öncü siz olun. Hem belki sizden cesaret alıp diğerleri de katılır, şikayet için imza da toplayabilirsiniz.

bimere tek şikayette bulunurum ancak imza konusuna kimse yanaşmıyor ne yazık ki.. hep lafta kaldı millet memnun sanırım halinden. yağmurlar başladığı zaman akılları başlarına gelecek sanırım. henüz havalar güzel burada.. kar zaten yağmaz ama yağmurumuz felakettir o zaman kötü olacak işte.

Tek de olsanız şikayetiniz değerlendirilir diye umuyorum inşaAllah.

Allah bu süreçte size kolaylıklar versin.

Bu konuda haklısın.Bizim de konuşan bayanlar,toplantıda ağızlarını bile açmadılar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…