Tam 5 aydır adet olmuyorum

yoncik24

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
21 Kasım 2024
9
5
1
32
Başlıktan gördüğünüz üzere adet olmuyorum. Zaten son adetime kadar doğal şekilde adet olmadım. Evlenene kadar hep doğum kontrol hapı kullandım ilacı bırakınca bu şekilde oldu.Tarlusal kullandığım halde adet olmadım ve gebelik de yok. Pcos teşhisim var. İnsülin direnci yok kıllanma vs yok 52 kiloyum. Sadece hormonlarımda östrojen normalin altında ve fsh ve lh sınıra yakın.Amh ise 4.11. Ve şu an doğal şekilde adet olmaya çalışıyorum doktor tam olarak menopoz diyemiyor amh dan dolayı. Soğan kurü, hayıt ada çayı, çörek otu. Alınması gereken takviye vitaminler hepsini deniyorum ama hala yok. Biraz göğüs hassasiyeti var gibi. Rahim filmi çektirmiştim onu da çekememişler doktor bir daha çekeceğiz dedi fakat olamadığım için gidemiyorum hastane bana uzak

Evlenene kadar hep doğum kontrol hapı kullandım ilacı bırakınca bu şekilde oldu.
Yani doğum kontrol hapı kullanınca regl gecikmesi yoktu. İlacı bıraktıktan sonra 5 ay boyunca regl olmadı mı? Çok geçmiş olsun, rahim filmi temiz çıkar umarım

Yani doğum kontrol hapı kullanınca regl gecikmesi yoktu. İlacı bıraktıktan sonra 5 ay boyunca regl olmadı mı? Çok geçmiş olsun, rahim filmi temiz ta

Yani doğum kontrol hapı kullanınca regl gecikmesi yoktu. İlacı bıraktıktan sonra 5 ay boyunca regl olmadı mı? Çok geçmiş olsun, rahim filmi temiz çıkar umarım
Teşekkür ederim. Tabi doğum kontrol hapları hormon barındırdığı için tam zamanında oluyordu o da zaten yumurtlamadan kaynaklanan adet kanaması değil rahim duvarının kalınlaşıp dökülmesini. Yani yumurtlama bozukluğu var ben de. Zaten pcos da oymuş. Belki baska çözümler vardır diye yazdım işte buraya

Merhaba bendr aynı şekil âdet olmuyorum tedaviye başladım letu ile aylarva adet olmadımı biliyorum tarlusal + progestan iğneyle oluyorum :(

Evet doğum kontrol halıyla her ay zamanında oldum sentetik hormonlar sayesinde. İnşallah bir adet olabilirsem gideceğim

Merhaba bendr aynı şekil âdet olmuyorum tedaviye başladım letu ile aylarva adet olmadımı biliyorum tarlusal + progestan iğneyle oluyorum :(
Progestan iğne hiç duymadım ama o da Progestron hormonu olmalı.Rabbim şifa versin size de. Progestron da ben de olması gerektiği gibi üretilmiyor. Kilolu olanlarda genelde kilo verince sorun çözülüyor. Anlamadığım şey doktora menopoza mı girdim diye sorduğumda evet diyemiyor amh bizim için daha güvenilir bir değer diyor. Net bir şey dense ona göre hareket edeceğim ama işte şimdi diyetisyene de başladım bakalım hayırlısı Allahtan.

Pcos hastası için normal menopoz olduğunu düşünmüyorum beslenmenize dikkat edin şekerli yiyeceklerden uzak durun maydonoz suyunu ve soğan suyunu adet olmanız için önere bilirim

Back
X