• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Talepkar kadın daha mı çok sevilir?

Bana gına geldi bu aşk doktorlarindan bilmem nelerden... Sürekli karşıma çıkan şeyler; erkekler şoyle kadınları unutmaz, ilişki böyle yaşanır, hangi 10 hareketi yapıyorsa o ilişki bitmiştir, kocanizi elde tutmanın 5 yolu bikbik vikvik.. sürekli kadınlar erkeklere ne yapmalı, nasıl yapmalı öffffff yani... her ilişki farklı dinamikler içerir. Her insan da farklı karakterdedir. Şahsen 12 yıldır beraber olduğum adamla evliyim. Hala şunu al, bunu yap diyemem ben. Tırnağım varsa başımı kaşırım. Bu eve gelirken sigara al manasında değil yani. Özel ve lüks harcamalarım konusunda hadi ona yikilayim da ödesin bana yatırım yapsın sonra da vazgeçilmezi olayım gibi bir kafada hiç olmadım. Zaten bu sebepten vazgeçilmezi de olmayım bir zahmet kalpten sevsin beni ben olduğum için yani. Takılmayın böyle seylere

Ay hayır asla öyle değil.
Bi dakka açayım o konuyu:
Bedenlerimizde eril/dişil enerji eşit çalışmalı. Yani erkeklerde %50 dişil, bizlerde %50 eril çalışmalı. Fakat bizler hayat şartları yüzünden erilde %80-90'lara çıkıyoruz mesela, hatayı orada yapıyoruz.
Dengelemek için yapılabilecek çok şey var, merak edilirse anlatırım onları da.

Başarılı olmak için asla erkek olmak gerekiyor diye bir şey yok, asla.
Dengede olmak gerekiyor.

Ben dişil enerji şeyi okudum popüler bi seydi alip bir karistirdim ama hep böyle mıy mıy olmayi ögütlüyordu. Hep erkeğinizi dinleyin az konuşun, ses tonunuz hep yumuşak olsun, hep sakin olun. Adam sizi kızdırsa da açık açık eleştirmeyin vittiri zittiri şeyler. Hep alttan al, anlayışlı ol şeylerini dişilik olarak göstermiş filan. Okurken fenalık basmıştı açıkçası. Yani 7/24 adamın psikolojisine göre hareket edeceğiz, hep aman ne guclusun amma cok sana ihtiyacim var diye pohpohla dur. 😃

Ben dişil enerji şeyi okudum popüler bi seydi alip bir karistirdim ama hep böyle mıy mıy olmayi ögütlüyordu. Hep erkeğinizi dinleyin az konuşun, ses tonunuz hep yumuşak olsun, hep sakin olun. Adam sizi kızdırsa da açık açık eleştirmeyin vittiri zittiri şeyler. Hep alttan al, anlayışlı ol şeylerini dişilik olarak göstermiş filan. Okurken fenalık basmıştı açıkçası. Yani 7/24 adamın psikolojisine göre hareket edeceğiz, hep aman ne guclusun amma cok sana ihtiyacim var diye pohpohla dur. 😃
Ay yok insana fenalık gelir yahu.
Öyle bir şey değil dişil enerji çalıştırmak. Adama cevap verme, sus, alttan al, oldu bi de ölelim. Önüne gelen kitap yazıyor, atın çöpe gitsin.

Ay yok insana fenalık gelir yahu.
Öyle bir şey değil dişil enerji çalıştırmak. Adama cevap verme, sus, alttan al, oldu bi de ölelim. Önüne gelen kitap yazıyor, atın çöpe gitsin.

Ah satın almadım neyseki insanların konuştukları kısımlara baktım.😃

Şimdiki erkekler için geçerli değil o. Kadının iyi kazananını ve fazla birşey talep etmeyenini istiyorlar.

Talepkar kadının ne olduğu, erkeğe hesap ödetmek, birseyler aldırmak peşinde olduğu disardan çok belli oluyor ve çok itici görünüyor. Erkek de saf değilse kendisinin cüzdan olarak görüldüğünün farkındadır. Böyle bir durumdan gerçek ve derinlikli bir ilişki çıkacağını sanmam. O tavsiyeleri dikkate almanızı tavsiye etmem. Bence kadını çok küçük düşürücü şeyler.

Ama mesela adamın içinden gelmis birsey almış yaa bunu niye aldın kaç para verdin ya da adamın arabası var yok yok gelme ben metroya binerim ya da sen otur ben yemek yapayım ben sofrayı hazirlayim vs vs gibi sürekli kendinden vermemek gerekiyor. Birsey yapacaksa yapmasina izin verip teşekkür etmek yeterli. Onun dışında erkeğe hesap ödetmek birseyler aldırmak amacli kurulan şey ilişki değildir.

Karşıdaki kişiye de bağlı bir durum bence.
Bazı insanlar halden anlayanı sever ve elinden geldikçe bir şeyler yapmaya çalışır.
Bazıları da tam tersi isteyeni sever.

Bence karşındaki bir şey yapmak istiyorsa, içinden gelmişse izin vermeliyiz. Yok yapma, gerek yoktu vs dememek lazım hevesleri kırılıyor o zaman. Teşvik amaçlı rica edilebilir bazı şeyler ama olmuyorsa yapmak istemiyorsa illa istiyorum demek bana itici geliyor.

Kabul edelim yapı itibariyle erkekler, sahiplenmeci. Kendi alanlarına hizmet etmekten mutlu oluyorlar.

Bu ihtiyacı görmezden gelip, erkeği madden ezen bir kafa, manen de ezmiş oluyor aslında.

Birde işin su tarafı var; takdir edersiniz ki erkekler anne olamaz, emziremez. Kadın bebek ilk oluşurken anne olur . Erkek doğduktan sonra. Burda kadın madden manen birçok fedakârligin içinde bir şefkat kahramanı olarak mücadele ederken, erkekte bir zahmet, kadını mutlu edecek ufak defek maddi jestler yapiversin. Herşeyi kadın yapa yapa, erken çöküyor. Erkekleri herhangi bir kılıf altında korumayı haklı bulmuyorum o yüzden. Eşitlik falanda saçmalık. Kadın bir bebek için aylarını, yıllarını hayatini ortaya koyuyor, erkek o ara ne yapıyor ve eşitlik nerede?

Şöyle ki ilişkide kadının daha çok verici olduğu tarafta kesinlikle cepte görülüyor değeri bilinmiyor. Sürekli sürekli de talep etmek hoş değil benim fiyatım bu kadar der gibi. En güzeli cimri olmayan size masraf yapmaktan korkmayacak biriyle beraber olmak.

Son düzenleme:
İstemeden nasıl yaptırıyordun bunları bi taktik var mı :KK53: ben sevgilimden istiyorum ama şöyle mesela canım starbuckstan kahve çekiyor diyorum ki ''canım da kahve çekti bu saate ya'' bir bakıyorum eve kahve siparişi gelmiş. Parfüm, kıyafette alıyor bazen ama öğrenci olduğu için ben de çok üstüne düşmüyorum
Hiçbirşey istemeden kendi ayaklarım üzerinde özgüvenli durarak ve basit kötü seçimler yapmayarak, mesela tarzım gereği konforlu olmayan hicbir şeyi sevmem ve ona göre yasarım, hayatıma girenler de tarzımı az çok anlayıp ona göre davranıyorlar, beni rahat ettirmek için çabalıyorlar çünkü cabuk sıkılan birisiyim , ağzımla istemem ama tercihlerim az çok bellidir yani...

Allah aşkına şu iliski koclarini ciddiye almayin surekli taktik taktik nereye kadar?

Gercekten seven bir erkegin icinden geldigi gibi yapiyor. Daha ince dusunuyor bence. Ha birde kahve ismarlayacak diyelim kotu hissetmenize gerek yok.🥲 Var ki odeyebiliyor. Kendi butcesi icinde ne kadar mutlu edebildigi onemli. Ayni sekilde kadinlarda sevdigini mutlu etmeye calisir.

Hep derim, teoride etik olanlar bazen hayatın gerçekleriyle uyuşmaz diye. Eskiden minnet etmeyen kadınların daha çekici olacağını düşünürdüm ama erkeklerin düşünce sistemi bambaşka çalışıyor. Zengininden fakirine çalışanından öğrencisine kadar çoğu erkekten duydum bunu. Çok zengin bir erkek tanıdığım sana tavsiye vereyim mi demişti. Verdiği tavsiye de buydu. "Erkek yatırım yaptığı kadını bırakamaz"

Bİr kız arkadaşım var. Lise mezunu, çalışmıyor bazı konularda ailesine yalan söylüyor. Sevgilisinin maddi durumu iyi ve mesleği de iyi. Arkadaşımın talepleri de çözülmesi gereken sıkıntıları da bitmiyor. Tabii bunları yaparken "cilve" denen komik kelimeyi eksik etmemek gerekiyor. İster beğenelim ister beğenmeyelim durum bu

Denge önemli bence. Erkek maddi olarak zor durumda mesela destek olmak lazım. Varlıkta yoklukta yanında olduğunu göstermek lazım. İlişki bunu gerektirir ama dozunu da kaçırmamak lazım. Adamın maddi durumu iyi mesela yapsın jestlerini , alsın hediyesini. Hesap ödemek istiyorsa ödesin. Parası olmadığı zamanları bilirsiniz o zaman da siz ödersiniz.

Bazı sorumlulukları ona bırakmak lazım. Hepimiz güçlüyüz, her zorluğun üstesinden geliriz ama ortada kaldırmak zorunda olunmayan bir zorluk varsa illa altına girmeye gerek yok. Ben ipleri gerektiğinde elime almaya başladığımdan beri çok rahatım valla. Yıllarım eril eril geçmiş. Dişi olduğumu fark ettiğimden beri daha güzelleştim bile. Hala tam istediğim yerde değilim ama umut var.

Bunun karşınıza çıkan erkeklerle de alakası var. Benim karşıma hep dişil enerjili mıy mıy erkekler çıkmış , eril enerjim yükselmiş ya da bende eril yüksekti hep dişilleri çektim.

Çalışalım , para kazanalım , erkeğe muhtaç olmayalım. Gerektiği zaman erkek sırtını da dayansın ama sadece dinlenmek için. O sırt orada dayanmaya alışmasın , geri kalksın :D

Maalesef öyle bir şey var evet. Gönül isterdi ki erkekler tevazuyu ödüllendirsin, karakterli kadına hak ettiği değeri versin ama işte gözlerine sokmak gerekiyor kıymetli olduğumuzu.

Hiç talepkar bir insan olmadım, ilişkilerimde de hep eksiklerimi gizlemeye çalıştım asla maddi yönden bir şey istemedim, beğendiğim bir şey olup alamadığımda bütçemin yetmediğinde bunu dile getirmedim zaten utanırım böyle bir muhabbet çevirmeye. Ama Youtube’dan videolar izliyorum ilişki koçlarının hepsi talepkar olun, hesabınızı ödetin, beğendiğiniz bir şeyi kur yaparak aldırın, isteklerinizi gizlemeyin kendi mutluluğunuzu her şeyin önünde tutun diyorlar. Benim kişiliğime ters ama böyle yapan kadınların her zaman kazandığı, hiçbir şey talep etmeyenlerin ise değersiz görüldüğü ve çabuk gözden çıkarıldığını anlatıp duruyorlar. Sizce bu doğru mu gerçekten?
Bu bana da doğruymuş gibi gelmeye başladı. Ben hep karsı tarafın cebine kıyamayan kişi oldum. O hesap oduyorsa bir sonrakinde ben ödedim. Erkekler guclu kadın seviyor gibi gözükse de aslında kendilerine muhtaç kadın seviyorlar. Guclu kadından korkuyorlar ezik hissediyorlar bence

Hiç talepkar bir insan olmadım, ilişkilerimde de hep eksiklerimi gizlemeye çalıştım asla maddi yönden bir şey istemedim, beğendiğim bir şey olup alamadığımda bütçemin yetmediğinde bunu dile getirmedim zaten utanırım böyle bir muhabbet çevirmeye. Ama Youtube’dan videolar izliyorum ilişki koçlarının hepsi talepkar olun, hesabınızı ödetin, beğendiğiniz bir şeyi kur yaparak aldırın, isteklerinizi gizlemeyin kendi mutluluğunuzu her şeyin önünde tutun diyorlar. Benim kişiliğime ters ama böyle yapan kadınların her zaman kazandığı, hiçbir şey talep etmeyenlerin ise değersiz görüldüğü ve çabuk gözden çıkarıldığını anlatıp duruyorlar. Sizce bu doğru mu gerçekten?
Merhaba

Talepkar kelimesi yanlış bence

Talep içinde istek demek istemek. Arz istek öncesi isteği yaratan döngünün başlangıcı

Oysa kadın alıcıdır erkek verici
İçinde istek yok mecburiyet var biyolojik bir zaruriyet.

Kadın talep etmez istemez alır

Erkek verir
fakat isteyene değil
dillendirene değil
dilenene değil

Hak ettiğini düşünen kadına verir.

Kadın alıcı olduğunu biliyorsa tümüyle hakkım diyorsa erkek verecektir. Maddi ve manevi.

Özetlersem; ya kadınlar verici, almayı bilmiyor ve alan ama veremeyen bir erkeğe çekiyor. Çünkü doğada kadın seçer.

Yada kadın almayı biliyor ve verici bir erkeğe çekiliyor.

Yine dengeler korunarak.

Maalesef konu, yüzyıl paradoksuyla maddiyata indirgendi.

Maddiyat, maneviyat, cinsellik … hepsi bir.
kadın alandır.

Bir erkekten hediye alamıyorsak, hoşgörüsünü, zamanını, gülümsemesini,dikkatini, kalbini de alamayız nihayetinde.

O kadarı da utanmazlık bence, bana onu al bunu al nasıl denir ki🤐hayatta yapamam, ilişki koçları kadınları da erkekleri de bu şekilde maddeci ve yüzeysel bir bakış açısına yönlendiriyor,gayet yanlış
Onu al bunu al demek değil, mesela hesabı ödemek istediği zaman zorla yarısını ödemeye gerek yok. Bazen ödemesine izin verin bence. Bazen de siz ödersiniz.bu tarz olabilir

Hiç talepkar biri degilimdir. Tam tersi gereksiz masraf yapılmasından nefret ederim. Euro kazanıp Euro ödeyen sevgilime 'ikram çay var mi' demeyi öğretmiştim 😂😂 tam olarak bu karakterde biriyim ama gayet el üstünde tutulurum, hiç terkedilmedim, kimse benimle ayrılık konusmasi yapmadı, ayrıldığım exler ara ara pişmanlıklarını dile getirirler.
Bence para ile, masraf yaptırmak ile bu işin hiç alakası yok. ben değil kendime istedigim bir şeyi aldirayim, çocuk araba kiralarken kaziklanmasin diye pazarlığı yaparım 🤪
Ayrıca sevgilim olan herkes bilir ki düşünülmüş, mümkünse el emeği hediye severim, mağazaya girip bir şey alıp kasada odeyecegine hiç almasın daha iyi.
Yani bence olay masraf yaptırmakta değil

Son düzenleme:
Hahhaha onu al bunu al değil de burnumu yaptırdım, şimdi de iki doğumdan sonra iç dış genital estetik yaptırdım. Acayip yatırım yaptı adam bana. Bu saatten sonra asla vazgeçemez. 😁

Bence şaka bir yana talepkardan kasıt ne istediğini bilen, bir hedefi, amacı olan güçlü kadınlar bence. Yoksa çocuk gibi lolipop al, çanta al diyenler değil.

Ben mesela pek çok sınava girdim. Çok ders çalıştım. Başta onaylamasa da kararlı duruşumla iki çocuğa rağmen doktora yapmama saygı duydu ve yeri geldi online derslerimde çayımı, meyvemi getirdi.

Sizin hayattaki taleplerinizi görüyor, çabanızı görüyor ve takdir ediyorlar bir süre sonra. Yoksa evlenirken çöp bile istemedim. Maddi şeylerde pek gözüm yoktur. Ama ailesinde de en değerli gelin benim, onun gözünde de hep değerliyim.

Back